#ZalgirisClassics. Į Lietuvą 1998-aisais atvykusio E.Whatley interviu 0

Kauno „Žalgirio“ rubrika #ZalgirisClassics iš archyvo į dienos šviesą šį kartą ištraukė dar vieną vaizdo įrašą. Tiesa, šį kartą tai ne rungtynės, o interviu su 1997–1998 m. sezone Kaune rungtyniavusiu Ennisu Whatley.

Ilgametis NBA krepšininkas į Kauną atvyko iš Portlando „Trail Blazers“ komandos, o stipriausioje pasaulio lygoje su pertraukomis praleido visą dešimtmetį. Per tą laiką 191 centimetro ūgio gynėjui teko grumtis su daugybe to meto NBA žvaigždžių.

„Žaidžiau ilgai ir man teko susitikti su daugybe didžių krepšininkų, tokių kaip: Michaelas Jordanas, Dominique‘as Wilkinsas, Mosesas Malone‘as, Clyde‘as Drexleris, Charlesas Barkley“, – tada atvykęs į Lietuvą pasakojo amerikietis.

Iki atvykimo į „Žalgirio“ komandą, kurioje krepšininkas ir baigė karjerą, E.Whatley taip pat spėjo parungtyniauti Filipinuose ir Izraelyje.

„Buvau girdėjęs apie klimatą Lietuvoje, bet Merilande, kuriame aš gyvenau, būna šaltoka. Girdėjau, kad čia šalčiau, kaip matote ima snyguriuoti, bet kol kas man ne per šalta“, – tada su žurnalistu bendraudamas pasakojo dabar jau 57-erių krepšininkas.

Vėliau su „Žalgiriu“ Lietuvos čempionu tapęs ir Europos taurę iškovojęs E.Whatley reportaže taip pat pasakojo apie savo laisvalaikį Lietuvoje, lietuvių kalbą ir žiniasklaidos dėmesį.

Europos taurėje E.Whatley per rungtynes vidutiniškai rinko po 11,4 taško, atlikdavo po 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 3,1 atšokusio kamuolio. Tuo metu LKL čempionate amerikietis pelnydavo po 8 taškus, atlikdavo po 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 1,5 kamuolio per rungtynes.

Komentarai