„Žalgiris Youth Camp“ stovykla dalyviams nepagailėjo nepamirštamų įspūdžių (VIDEO) 0

Birželio 24 – liepos 3 dienomis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas Kaune organizavo „Žalgiris Youth Camp“ stovyklą, skirtą 16-20 metų jaunuoliams.

Treniruotes „Žalgirio“ arenoje, „Žalgirio“ krepšinio mokyklos patalpose bei „Žalgirio“ treniruočių centre stovyklos dalyviams vedė „Žalgirio“ jaunimo sistemos treneriai Arvydas Gronskis, Vytautas Pliauga, Darius Sirtautas, Tautvydas Sabonis ir Domantas Tautkus.

„Pagrindinė užduotis buvo užimti vaikus ir pristatyti tai, kaip mes dirbame. Stengėmės integruoti ir daryti viską taip, kaip darome mūsų jaunimo komandos. Vaikai pamatė, ką darome, kaip dirbame ir tikiuosi, kad jie gavo daug naudos ir eidami žaisti į savo mokyklas jau turės pagrindą. Svarbu, kad jie viso šito nepamirštų“, – apie stovyklą kalbėjo „Žalgirio“ dublerių komandos treneris A.Gronskis.

Šiemet pirmą kartą suorganizuota „Žalgiris Youth Camp“ stovykla skyrėsi nuo ankstesniais metais organizuotų „Žalgiris Talent Camp“ ar „Žalgiris Professional Camp“ stovyklų.

„Anksčiau organizuotose profesionalų stovyklose buvo gal kiek kiti akcentai, čia vėl kiti. Manau, kad apsižiūrėti ir įvertinti tokios stovyklos galimybes yra naudinga ir mums patiems“, – stovyklos naudą vertino D.Sirtautas.

Stovyklos metu jaunieji krepšininkai laiką leido ne tik krepšinio aikštelėje ar treniruoklių salėje. Jie taip pat klausėsi paskaitų apie mitybą, psichologiją ir traumų prevenciją bei linksminosi žaisdami dažasvydį.

„Įspūdžiai tik patys geriausi. Atvykę į pirmąją treniruotę mažai vieni kitus pažinojome ir praktiškai net nesisveikindavome, o po dažasvydžio ir visų paskaitų tikrai vieni kitus pažįstame ir manau, kad galėtume žaisti kartu kaip komanda“, – savo įspūdžiais dalinosi stovyklos dalyvis Dominykas Grenda.

„Manau, kad stovykla buvo labai gerai suorganizuota, o padirbę su „Žalgirio“ specialistais kiekvienas iš mūsų kažką įsiminsime ir išsinešime su savimi. Stovykloje buvo akcentuojama labai daug detalių, kurios tikrai liks galvoje“, – pasakojo kitas stovyklos dalyvis Gytis Poviliūnas.

Be darbo su „Žalgirio“ jaunimo komandos treneriais stovyklos dalyviai taip pat turėjo galimybę treniruotis su „Žalgirio“ pagrindinės komandos žaidėjais.

„Kaip ir esu kažkada sakęs, vasara yra geriausias laikas patobulinti dalykus savo žaidime. Vaikai, kurie čia yra, neturėtų būti nusivylę. Jei kalbant apie mane patį, visada buvo noras pamatyti kažką panašaus iš krepšininkų ir parodyti jiems ką gali“, – teigė dalyviams treniruotes vedęs Edgaras Ulanovas.

Komentarai