A.Woltmannas: „Pirmoji savaitė prabėgo stebinančiai gerai“ (VIDEO) 3

Naujojo Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos trenerio asistento Arne Woltmanno vasara buvo bene neįprasčiausia per visą jo karjerą.

45-erių metų specialistas jau buvo pakeliui į Vokietijos stipriausioje lygoje rungtyniaujantį Vechtos RASTA klubą ir ruošėsi jame pradėti savo darbus. Vis tik, viską sujaukė naujuoju „Žalgirio“ vyr. treneriu tapusio gero jo bičiulio Martino Schillerio skambutis ir netikėtas pasiūlymas, kurio atsisakyti treneris tiesiog negalėjo.

Apie santykius su M.Schilleriu, „Žalgirio“ pasiūlymą, darbus Kaune bei savo trenerio karjerą A.Woltmannas pasakojo pirmajame savo interviu su „Žalgiris TV“.

„Mano planas buvo vykti į RASTA klubą Vokietijoje, bet tada Martinas paskambino ir paklausė, ką galvoju apie galimybę prisijungti prie jo Kaune. Tai yra pasiūlymas, kuris karjeroje dažnai nepasitaiko, todėl pabandžiau pasikalbėti su RASTA ir jie suprato šią situaciją. Po kelių dienų nusprendžiau su Martinu atvykti čia“, – apie vasaros įvykius kalbėjo specialistas iš Vokietijos.

Buvusiam krepšininkui trenerio darbas Eurolygoje nebus jokia naujiena – anksčiau keletą sezonų čia jis dirbo su Bambergo „Brose“ ekipa.

„Eurolygoje dirbau ketverius metus ir mėgavausi tuo laiku. Žinau, kad tai yra puikus turnyras su nuostabiais sirgaliais ir viskuo, kas eina šalia. Taip pat Martinas yra puikus lyderis, jis turi daug energijos ir paskui save sutelkia žmones, todėl pamaniau, kad tai būtų puikus iššūkis. Iš pradžių su Martinu vienas prieš kitą dirbome treneriais, tada abu kartu buvome asistentai Vokietijos nacionalinėje rinktinėje. Kartu praleidome šiek tiek laiko ir dirbti buvo visada smagu“, – apie darbą Eurolygoje ir santykius su M.Schilleriu pasakojo A.Woltmannas.

Rugpjūčio 14 dieną pasirengimą naujam sezonui pradėję žalgiriečiai prakaitą lieja jau daugiau nei savaitę, o jų darbą įvertino ir už tai atsakingas A.Woltmannas.

„Tai buvo labai įdomu, nes vieni vyrukai buvo karantine, kiti jau sportavo. Buvo ilga ir daugeliui vyrukų neįprasta pertrauka, todėl buvo įdomu matyti, kaip jie grįžta į aikštę. Sakyčiau, kad viskas prabėgo stebinančiai gerai. Žinoma, esame tik pačioje pasirengimo pradžioje ir mūsų laukia dar ilgas kelias, bet manau, kad pradėjome teisingai“, – teigė A.Woltmannas.

Komentarai

  1. A. Masėnas

    Įdomu tai, kad vokiečiai lietuvius krepšinį mokys žsusti

  2. A. Masėnas

    Atsiprašau už klaidas, telefone mano pirštams per mažos raidės

  3. Masėnui

    aš manau, kad koks Nowitzki ar Schroderis ne vieną lietuvį galėtų pamokyti krepšinį žaisti;)