Žalgiriečiai draugiško turnyro finale nusileido „AX Armani Exchange“ komandai (VIDEO) 19

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmąją nesėkmę pasirengimo cikle. Sekmadienį žalgiriečiai „EuroLeague We’re Back Preseason Tour“ turnyro finale rezultatu 70:88 (13:23; 10:23; 27:17; 20:25) nusileido Milano „AX Armani Exchange“ komandai.

Žalgiriečiai po taiklių Nigelo Hayeso ir Mariaus Grigonio metimų rungtynes pradėjo spurtu 5:0, tačiau čia pat varžovai atsakė šešiais taškais iš eilės – 5:6. Nors po dvitaškį pataikė Joffrey Lauvergne ir N.Hayesas, varžovai puolime žaidė dar sėkmingiau – 9:14. Aikštėje po keitimo pasirodę Rokas Jokubaitis ir Augustine‘as Rubitas pelnė savo pirmuosius taškus, tačiau varžovai dar labiau nutolo ir Martinas Schilleris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 21:13. Po pertraukėlės varžovai realizavo baudų metimus ir kauniečiai atsilikinėjo rezultatu 13:23.

Antrąjį susitikimo kėlinį dvitaškiu pradėjo Lukas Lekavičius, krepšį dėjimu sudrebino Martinas Gebenas, tašką pridėjo J.Lauvergne, tačiau varžovai priartėti neleido ir sumetę tolimus metimus dar labiau tolo – 18:36. Nors tolimą metimą pataikė M.Grigonis, o dėjimą atliko J.Lauvergne, žalgiriečiai negalėjo apsiginti nuo varžovų atakų ir po dviejų kėlinių atsiliko rezultatu 23:46.

Po pertraukos tolimą metimą smeigė Thomasas Walkupas, iš po krepšio taškus pelnė J.Lauvergne ir Artūras Milaknis – tai privertė E.Messiną prašyti minutės pertraukėlės (30:48). Iš toli po pertraukėlės pataikė Artūras Milaknis ir T.Walkupas, tačiau tuo pačiu atsakė ir varžovai – 36:54. Baigiantis atakos laikui iš po krepšio pirmuosius savo taškus pelnė Paulius Jankūnas, iš vidutinio nuotolio pataikė A.Rubitas, baudų metimus sumetė A.Milaknis, tačiau ir tada priartėti nepavyko – 42:61. Kėlinio pabaigoje priartėti vis tik pavyko – du taškus pelnė T.Walkupas, iš toli pataikė R.Jokubaitis, o du taškus su pražanga pelnė M.Gebenas (50:63).

Ketvirtą kėlinį dėjimu pradėjo M.Gebenas, iš toli pataikė L.Lekavičius ir komandas skyrė jau tik 10 taškų – 55:65. Dar vieną tolimą metimą pridėjo A.Milaknis, tačiau varžovai vėl šovė į priekį – 58:76. Į varžovų tolimą metimą taškais su pražanga atsakė N.Hayesas, bet varžovų pranašumas vėl augo (61:83). Dar kartą iš toli pataikė T.Walkupas, dėjimu pasižymėjo J.Lauvergne, tačiau atkurti intrigos žalgiriečiai nebesuspėjo ir nusileido varžovams 70:88.

„Žalgiris“:  T.Walkupas 13 (4 rez. perd.), A.Milaknis 10, J.Lauvergne 9 (8 atk. kam.), M.Grigonis 8, N.Hayesas 7, M.Gebenas 7,  R.Jokubaitis 5 (4 rez. perd.), L.Lekavičius 5, A.Rubitas 4, P.Jankūnas 2, S.Vasturia 0.

„AX Armani Exchange“: K.Punteris 26 (6/9 trit.), M.Delaney 14, S.Rodriguezas 11.

Komentarai

  1. Sunku

    Buvo žiūrėt šiandien. Armani visai kito lygio nei pao

  2. Darius

    Musu komanda yra gera, jei kalbesime apie komplektacija, bet kaip jau rasiau vakar, taktiskai zaidimas skurdus. Ta, ka cia galvoja daryti austras, taip pigiai nepraeis, cia ne Amerika ir jokio buko bek ir mesk zaisti nesigaus. Liudna kol kas, ypac atakose, kai lyg ir bandoma zaisti greitai, bet neturint gero paruosimo kamuolys nuolat perlaikomas ir metomos lempos paskutine sek. Gera buvo pamoka. Dabar visi gales dirbti, ned truksta labai daug.

  3. Sarax

    Ir Lieka be titulo

  4. Kaunas

    Yra skirtumas kur Pao kur Armany Metiku Komanda jau pirmo kelinio pradzia kad bus sunku Daug progu neisnaudota Milano kibia gynyba suvarze Zalgiri iki pertraukos Dar Kevin panteris zude is 6 7 Metru Delaney

  5. Kaunas

    Nusimato sunkI pradzia Eurolygoje bus ko pasimokyt is Turnyro Vasturia tuscias Rubit Dar reikia I Forma isivaziuot

  6. Kaunas

    Dar Schilleriui reikes apsiprasti eurolygoje

  7. klausimas?

    cia treneri reik treniruoti ar jis imsis komanda treniruoti? Visiska suduva.. Kur kraujas, kur mesgaliai?

  8. Vaidas ceponis

    Zalgirieciams truksta mobilaus vidurio puolejo Rubitas po traumos jis dar prastos fizines kondicijos

  9. Darius

    Žalgiriečiams visada kažko trūksta, nes biudžetas ribotas. Kalbėti apie kažkokias spragas sudėtyje išvis nerimta, kai aikštelėje matome vykstant tokio lygio krepšinį. Gal teorijoje austro kalbos atrodo gražiai, bet praktikoje kol kas padrika bala. Ar austro sistema bus kažko verta, pamatysime iki naujų metų. Jo laukia didelis darbas ir visai kitas lygis, negu ten kažkur G lygoje buvo. Čia ne kiekvienas gali dirbti. Jei ką, aš nemanau, kad tas austrų treneris žino, kaip čia reikia dirbti. O kad sužinotų, jam reikėtų 2 metus pabūti Jasikevičiaus asistentu, ko nebus niekada. Todėl prognozuoju, kad greitai gausime daug skaudžių pamokų.

  10. Vycka

    manau, kad dar per anksti daryti išvadas dėl trenerio, po pertraukos grįžę žaidė geriau ir kaip reikiant aptirpdė skirtumą, užtikrintai laimėjo kėlinį, o lemiamame tai ir sėkmė varžovų pusėje buvo, visgi tie keturi trajakai iš eilės, du iš jų konkrečiai per rankas, vienas paskutinę sekundę – visai sužlugdė viltis į pergalę, tačiau pirmoje pusėje tai aiškiai matėsi nepasiruošimas rungtynėms ir nesugebėjimas greitai persitvarkyti

  11. Darius

    Pamatysime greitai. Bet ką pastebėjau, neramina, pvz minutinę antrame kėlinyje paėmė tik visai subyrėjus žaidimui, arba vienas Leday meta laisvas, trys po krepšiu sustoję žiūri. Anta situacija panaši ir vėl mūsiškiai žiūri. tai dėk tu jam per rankas, bauduok, neleisk mest, stabdyk atakas. Yra 4 pražangos, kurias reikia išnaudoti, kad negautume taškų ir privalo tas 4 pražangas išnaudoti protingai, taktiškai, o ne taip, kaip padarė Vasturija, kai pražangą gavo prieš varžovą, kuris metė tritaškį, kas išvis yra neatleistina ir tuoj pat dar kartą prasižengė lygioje vietoje. Taip pat pastebėjau, kad atakose nebėra to užtikrintumo, kai prie Jaskos visi žinojo savo funkcijas ir atakos tęsinį. Įžaidžiama buvo iki tikro metimo. Pataikė, nepataikė, bet įžaisdavo protingai. Dabar pusė atakų palikta savieigai. Neturime mes tokio aukšto lygio krepšininkų, kad tai vienas, tai kitas individualiai sukonstruotų ataką ir įmestų. Sakau, čia G lygos variantai nepraeis.

  12. heyhey

    sutinku su Darium, su dviem deriniais puolime ir su tokia gynyba eurolygoj ner ka veikti , pripratom prie Šaro tai dabar labai keistai ziurisi žalių žaidimas, matyt nera tokiu savoku kaip prazanga iki bonuso ir po Šilerio sistemoj, ir reakcijos į kiekviena momenta taip pat nera , gebenas grybauja o jam treneris duoda penkis , keista , bet kitaip greitai nebus , duok dieve gal suras dar potencialo trenerių štabas.

  13. ....

    Man toks vaizdas, kad mūsų senieji žaidėjai praėję Šaro mokyklą patys galėtų Šilerį krepšinio pamokyt . Na dar tik dvi rungtynės tokio lygio, sunku kažką numatyti. Bet ką matėm, tai liūdnai kol kas nuteikia. Tik tegul ponas direktoriukas turi omeny, kad iki pavasario pergalių nelauksim. Anksčiau laukdavom kol Šaro sistemą perpras, bet kol kas matosi, kad treneris jokios sistemos apart bėk ir mesk, ko Žalgiris niekada nemokėjo ir nemokės, neturi. Tikiuosi klystu.

  14. Lkl Eurolyga

    Nu Ziuresim kaip Cia bus kokios bus Nuojautos pries Eurolygos starta Ir Tikrai nesisviecia gera pradzia Zalgiriui Ir Pamatem po Turnyro pliusus Minusus Vasturia blankus pries pajegesnius zaidejus Rubitas dar po traumos ar sveikatos problemu kaip ne formoi Hayesas kazkaip silpnai pasirode saude pro sali

  15. Zalgiris

    Cia Kaip sakoma vadovu Rizika del Trenerio

  16. kaunas

    nieko cia baisaus nera va saras irgi pralaimi

  17. www

    Kazkaip nesaziningai su Dimsa pasielge. Vasturia nerode gero zaidimo, bet Dimsos net i aikste neleido. Atrodo jog sildys suola visa sezona Eurolygoje, nors mano nuomone Dimsa siai dienai geresnis uz Vasturia

  18. O'sportas

    Dziaugsmai nerimas pasirengimas sezonui

  19. Podkastas

    Paklausikit pasitikejimo nepridejes zalgirio pasirodimas