Sezono starte „Žalgiris“ Kaune sutriuškino „Šiaulius“ (VIDEO) 16

„Betsafe-LKL“ čempionų žiedus ir taurę atsiėmę žalgiriečiai naują sezoną pradėjo užtikrinta pergale. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje Lietuvos čempionai rezultatu 89:56 (23:21; 22:11; 24:7; 20:17) sutriuškino Šiaulių „Šiaulių“ komandą.

Rungtynes efektingu dėjimu pradėjo Joffrey Lauvergne, tritaškį iš kampo pataikė Marius Grigonis, tačiau varžovai buvo priekyje – 5:6. Dar keturis taškus surinko J.Lauvergne, tolimą metimą realizavo Thomasas Walkupas, bet įpusėjus kėliniui aikštės šeimininkai vis dar vijosi „Šiaulių“ krepšininkus – 12:13. Po tritaškį pataikė Steve‘as Vasturia ir Artūras Milaknis, du baudų metimus realizavo Paulius Jankūnas ir „Žalgiris“ įgijo pranašumą – 20:15. Kėlinio pabaigą geriau sužaidė svečių komanda, tačiau po dar vieno A.Milaknio tritaškio žalgiriečiai kėlinį laimėjo rezultatu 23:21.

Antrą ketvirtį dar vienu tolimu metimu pradėjo A.Milaknis, greitoje atakoje taškus pelnė T.Walkupas ir Antanas Sireika buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 28:23. Po tritaškį pridėjo M.Grigonis ir Tomas Dimša, dėjimu iš viršaus pasižymėjo Martinas Gebenas ir kauniečiai pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą – 36:26. Netaiklų komandos draugo metimą dar vienu dėjimu pataisė M.Gebenas, sudėtingą metimą pataikė Lukas Lekavičius, iš viršaus įdėjo J.Lauvergne, o kėlinį dviem taškais su pražanga užbaigė L.Lekavičius – 45:32.

Po pertraukos krepšį dėjimais dukart sudrebino J.Lauvergne, Nigelas Hayesas ir T.Walkupas pridėjo po tritaškį, o žalgiriečiai įgijo rekordinę persvarą – 55:34. Baudų metimus realizavo N.Hayesas ir Rokas Jokubaitis, o iš po krepšio pataikius P.Jankūnui, M.Schillerio auklėtiniai dar labiau nutolo – 60:36. Šešis taškus pelnė Augustine‘as Rubitas, savo ketvirtą tolimą metimą pataikė A.Milaknis ir po trijų kėlinių Lietuvos čempionai varžovus triuškino didžiule persvara – 69:39.

Paskutinio ketvirčio pradžioje dar du taškus pridėjo A.Rubitas, tačiau „Šiauliai“ spurtavo ir M.Schilleris paprašė minutės pertraukėlės – 71:48. Po pertraukėlės keturis taškus pelnė L.Lekavičius, iš vidutinio nuotolio pataikė N.Hayesas – 77:53. Iš viršaus dar du kartus įdėjo J.Lauvergne, tritaškį pataikė M.Grigonis, o persvara vėl išaugo – 84:53. Po minutės pertraukėlės dar vieną tritaškį pridėjo M.Grigonis, greitoje atakoje du taškus pelnė R.Jokubaitis  ir kauniečiai sezoną pradėjo pergale rezultatu 89:56.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 16 (8 atk. kam.), M.Grigonis 12 (4 rez. perd.), A.Milaknis 12, L.Lekavičius 9, T.Walkupas 8 (6 rez. perd.), A.Rubitas 8, N.Hayesas 7, P.Jankūnas 4 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Gebenas 4 (9 atk. kam.), S.Vasturia 3, R.Jokubaitis 3, T.Dimša 3.

„Šiauliai“: A.Van Vlietas 14, R.Andersonas 13 (10 atk. kam.), A.Urbonas 10.

Komentarai

  1. 709

    Su pirma oficialia sezono pergale komanda ir sirgalius!

  2. Zalia balta

    Su pergale Galejo ir Dimsa daugiau minuciu pazaisti

  3. ,

    hayes reikejo po sezono mest lauk ir normalaus pf dairytis, ar ta pati white susigrazint, nulis progreso nuo pernai ir tiesiog nesimato potencialo kad galetu zaist geriau

  4. Vycka to Zalia balta

    žaidė ilgiau už Milaknį, Rubitą, Jokubaitį, Gebeną, nors pataikė 1 iš 8 metimų, tai galėjo dar ilgiau žaist?:o

  5. Aha

    Labai prasau, kas nors pasakykit sales pranesejui, kad Joffrey Lauvergne varda tarti reikia kirciuojant paskutini skiemeni (kaip ir visus kitus zodzius prancuzu kalboje), o pavarde tariama Lovern, o ne taip, kaip jis tare. Tiesiog skauda ausis, klausant, kaip isdarkoma zmogaus pavarde. Jei nezinot, kaip tiksliai istart viena ar kita pavarde, juk nesunku pasiklaust. Nesidarykit gedos kitakart.

  6. Darius

    Visų pirma noriu pareikšti didelę pagarbą Žalgirio treneriui Schileriui, kuris po rungtynių nuėjo ir paspaudė ranką Sireikai, tuo parodydamas, kad yra vyras, o ne kaip matome mazgotes ekrane, kurie sveikindamiesi baksnoja vieni kitus alkūne, vaidindami ir apsimetinėdami. Toliau, šitas vyras parengė visai įdomų rungtynių planą, pirmoje dalyje daugiau tolimų metimų, antroje dalyje labiau laužė arčiau krepšio. Visai simpatiškai žiūrėjosi ir gynyba, keisdavosi ginamaisiais, centras drąsiai išeidavo pasitikti įžaidėjo ir pan. Aišku, varžovas nebuvo labai stiprus, bet tai jau buvo pirmos oficialios ir tikros rungtynės ir reikėjo žaisti rimtai. Pavyko ne visiems, tikiuosi, kad įsibėgės Dimša, svarbu gavo žaisti. Pabaigai labai liūdna, kad dėl makaronopandemijos susirinko tik 1000 žiūrovų. O mūsų valdžiažmogiai dar grasina, kad trečiadienį imsis dar kažkokių griežtų priemonių fakevirusui mušti. Matyt dar liko neįsisavintų pinigų, tai skubės paskutinėmis jiems likusiomis savaitėmis įsisavinti.

  7. Nigel Hayeis

    Kazkaip per Draugyskas stebino Hayes Tritaskiais vakar vel sunkiai nekrito

  8. Dariau 2

    Lkl Gal visi paspaudzIa ranka Eurolygoje gal alkune gal kumciu ✊

  9. Lauvergne

    Smaginosi dejimais auksciau uz siaulius nu ir Rubit jau vakar geriau Atrode

  10. heyhey

    sveikinimai su pirma pergale oficialiose rungtynese , kai kurie zaidejai kelia daug klausimu , heisas pernai jau kele ir toliau kelia , matyt ismete visa tritaskiu rezerva per draugiskas , gebenas neatrodo kad butu patobulejes,tas pats begalvis svoris , na ir dar keli kurie gal but dar pasitaisys , o gal ir visi pasitaisys, viska pamatysim per pirmas penkias eurolygos rngt .

  11. Darius

    Pritariu heyhey, kad pamatysime tikrą vaizdą tik po pirmų kelių Eurolygos rungtynių, ar nesumuš mūsų seni ir patyrę Eurolygos komandų treneriai. Kaip sakė Sireika, Žalgiriui iki gero žaidimo dar labai daug reikia dirbti, bet ir dabar matosi, kad komanda dirba. Stebuklų kaip prie jasikevičiaus nesitikiu, svarbu šį sezoną duotume gerą kovą ir bent 40 % pergalių. Manau, kad viena kita pergale būtų daugiau, jei ne sušikti ribojimai neįleisti pusės žiūrovų, o atėjusiems sėdėti su antsnukiais kaip šunims. Prarandame ne tik pajamas, bet ir anšlagą, atmosferą ir mažėja spaudimas varžovams, bei automatiškai mažėja sirgalių energija mūsiškiams. Galėčiau, tai aš tą švarkelį po jo asfaltuotu keliuku pakiščiau. svolačių

  12. Plius

    Dar bus idomu kaip atrodys grizes Garino Lauvergne puikiai atrodo Bet Eurolygoje vienas netemps Geben Daug minuciu nezaidzia

  13. Pliusui

    o Rubitas nesiskaito?

  14. Plius

    Skaitos

  15. ,

    jei dimsa skolins bet pasiliks ta gryba vasturia su lukosiunu bus totalus pravalas

  16. Vycka

    rytoj prieš pietus Turėtų Motiejūnas viską pasakyti