„Žalgirio“ krepšininkai neturėjo vargo Alytuje 4

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo antrąją pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate. Trečiadienį Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 95:62 (25:17; 27:11; 22:13; 21:21) sutriuškino Alytaus „Dzūkijos“ komandą.

Tris tolimus metimus rungtynių pradžioje pataikė Nigelas Hayesas, du kartus iš viršaus įdėjo Joffrey Lauvergne ir žalgiriečiai šovė į priekį 13:4. Į baudos aikštelę įsiveržęs Marius Grigonis ir Augustine‘as Rubitas pataikė po dvitaškį, tačiau varžovai priartėjo – 17:14. Pirmuosius taškus pelnė Paulius Jankūnas, Lukas Lekavičius ir Martinas Gebenas, dar du pridėjo A.Rubitas ir po pirmojo kėlinio žalgiriečiai pirmavo rezultatu 25:17.

Antrojo kėlinio pradžioje penkis taškus iš eilės pelnė P.Jankūnas, greitą ataką užbaigė Rokas Jokubaitis ir žalgiriečiai pirmavo jau dviženkliu skirtumu – 32:20. Po tritaškį pataikė Steve‘as Vasturia, N.Hayesas ir M,Grigonis, du tolimus metimus realizavo Thomasas Walkupas,  o komandas skyrė jau daugiau nei dvidešimt taškų – 47:26. Vieną baudos metimą realizavo J.Lauvergne, iš po krepšio pataikė N.Hayesas, nuo baudų metimo linijos dukart tikslus buvo M.Grigonis ir pirmąją rungtynių pusę kauniečiai laimėjo rezultatu 52:28.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo dar vienu J.Lauvergne dėjimu, po dvitaškį pridėjo T.Walkupas ir M.Grigonis, tolimą metimą iš kampo pataikė S.Vasturia, o po dar vieno prancūzo dėjimo komandas skyrė beveik trys dešimtys taškų – 63:34. Po dvitaškį realizavo J.Lauvergne ir S.Vasturia, o po penkių iš eilės R.Jokubaičio taškų ir taiklaus L.Lekavičiaus metimo komandas po trijų kėlinių skyrė didžiulė persvara – 74:41.

Paskutinio ketvirčio pradžioje iš toli pataikė A.Rubitas ir Artūras Milaknis, iš viršaus su varžovo pražanga įdėjo M.Gebenas, dar du taškus pelnė R.Jokubaitis ir Lietuvos čempionai pirmavo 85:47. Du baudų metimus realizavo Karolis Lukošiūnas, keturis taškus pelnė M.Gebenas ir skirtumas dar labiau išaugo – 91:51. Rungtynių pabaigoje kauniečiai pralaimėjo atkarpą 4:11 ir laimėjo rungtynes rezultatu 95:62.

„Žalgiris“: N.Hayesas 14, J.Lauvergne 13, M.Grigonis 11 (4 rez. perd.), M.Gebenas 9, R.Jokubaitis 9, S.Vasturia 8, T.Walkupas 8 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), P.Jankūnas 7 (5 atk. kam.), A.Rubitas 7, L.Lekavičius 4 (4 rez. perd.), A.Milaknis 3, K.Lukošiūnas 2.

„Dzūkija“: A.Jomantas 18 (6 atk. kam.), M.Jucikas 12, K.Žemaitis 10 (8 rez. perd.).

Komentarai

  1. Darius

    kažkada Kurtinaitis vienose LKL rungtynėse liepė savo žaidėjams žaisti be driblingo. Tai tie lakstė, pasavosi ir laimėjo, kas žaidė krepšinį, gal per treniruotes darė tokį dalyką, pas mus toks buvo. žaisdavome iki 21 be driblingo ant 2 krepšių. Tai ir Schileris tokiose rungtynėse kažką turi sugalvoti, manau, kad ir daro, modeliuoja. Ką sumodeliuos, parodys rungtynės su stipriu varžovu. Keista tik, kad Dimšai visai neatsiranda jokio vaidmens šitoje sistemoje. Tiesiog sudegins žmogų ir viskas. per draugiškas laikė ant suolo, tada išleidžia vienoms rungtynėms, tas perdega ir vėl nereikalingas. Man tas nepatinka.

  2. Linas

    Visiškai nesuprantu kuo Dimša blogesnis už Vasturią.

  3. Vycka

    Dariau, taigio jau leido pirmose, o dabar nusprečsta skolint, tai ko čia nesuprast? Linai, na, per treniruotes ne mes gal matome, o treneris, kad spręsti, kuris geresnis, o per rungtynes tai negalime lyginti, nežinau, iš ko pats sprendi, kuris geresnis, galime tuomet tik pažiūrėti rungtynes su Šiauliais, nes abu žaidė po 16 min ir pelnė po 3 taškus, tik Vasturia tai padarė iš 3 bandymų, o Dimša – iš 8

  4. Darius

    Nezinojau, kad Dimsa jau kazkam skolins