Įspūdžiais iš vakarienės su prezidentais pasidalijęs J.Lauvergne: „Man tai buvo didelė garbė“ 0

Edvinas Jablonskis,„BasketNews.lt“

Joffrey Lauvergne pirmadienį turėjo išskirtinį vakarą – Kauno „Žalgirio“ puolėjas dalyvavo vakarienėje su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda ir Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu.

Bendraudamas prieš artėjančią dvikovą su Pirėjo „Olympiacos“, prancūzas žurnalistams atskleidė, kad tai buvo labai maloni patirtis.

„Man tai buvo didelė garbė. Tai buvo pirmasis kartas, kuomet susitikau su savuoju prezidentu. Valdovų rūmai buvo neįtikėtinai gražūs ir mėgavausi šia patirtimi“, – apie susitikimą su šalių prezidentais sakė prancūzas.

Kalbėdamas laukiančias rungtynes su Graikijos klubu, J.Lauvergne teigė, kad yra nusiteikęs sunkiam mačui.

„Laukia sunkios rungtynės. Jie turi puikius žaidėjus ir gerą komandą. „Olympiakos“ kartu žaidžia jau ilgą laiką. Sloukas, be abejo, buvo išvykęs į „Fenerbahce“, tačiau dabar visi jie vėl yra vienoje komandoje. Turėsime sunkiai kautis.

Tikiu, kad mes turime ištaisyti kelis dalykus, tačiau mums reikia laiko. Nauji žaidėjai, treneris sistema. Mes tobulėjome treniruotėse, tačiau turime viską sulipdyti ir kovoti“, – komentavo „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Paprašytas įvardyti konkrečius aspektus, kuriuos turėtų ištaisyti, prancūzas negalėjo rasti vieno atsakymo.

„Tai labai sunkus klausimas. Krepšinis susideda iš daugelio detalių ir pati mažiausia gali turėti didelę reikšmę žaidimui. Paskutines rungtynes pralaimėjome, nes prastai dirbome pikenrolo gynyboje. Vis tik tikiu, kad tobulėsime su kiekvienomis rungtynėmis“, – teigė J.Lauvergne.

Mintimis prieš artėjantį susitikimą pasidalijo ir vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

„Ruošiamės artėjančiam susitikimui. Dar turėsime dvi treniruotes bei prasimėtymą. Man patiko, kaip komanda sureagavo po pralaimėjimo „Lietkabeliui“ darbu treniruotėse. Iš šio pralaimėjimo galime išmokti to, kad neturėtume leisti tiek daug atakų per vidurį. Jie per daug veržėsi link mūsų krepšio per vidurį“, – komentavo strategas.

Paklaustas, ar jaučia papildomą spaudimą, strategas teigė, jog jaučiasi užtikrintai.

„Nejaučiame daugiau spaudimo nei jo užkrauname sau patys. Pralaimėti nėra geras dalykas ir man svarbu analizuoti, kaip ir kodėl tai nutiko. Ištaisyti šias klaidas yra labai svarbu“, – sakė Schilleris.

Paklaustas apie būsimų varžovų žaidimą, Schilleris akcentavo kovą dėl atšokusių kamuolių bei „Olympiacos“ aukštaūgių fiziškumą.

„Jie žaidžia labai fiziškai, yra stiprūs. Akcentuojame kovą dėl atšokusių kamuolių, nes jie išdėsto savo aukštaūgius kitaip nei mes. Jie stato savo aukštus žmones pikenrolo viršuje, kas jiems leidžia susikurti geras galimybes atkovoti kamuolius puolime“, – teigė strategas.

„Manau, kad svarbiausia bus prieš jį žaisti kietai ir nuolat statyti skirtingus gynėjus bei taip jį varginti, – apie Kosto Slouko sustabdymą sakė „Žalgirio“ strategas. – Per jį eina didžioji dalis „Olympiacos“ žaidimo ir mes tam ruošiamės.“

Komentarai