Prieš išvyką į Rusiją M.Schilleris ir M.Grigonis svarstė apie „Chimki“ sudėties mįsles (VIDEO) 2

Jonas Lekšas, „BasketNews.lt“

Prieš išvyką į Rusiją žalgiriečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris atskleidė, kas treniruotėse buvo akcentuojama po pergalių prieš Pirėjo „Olympiacos“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Labiausiai akcentavome gynybą, ypatingai pikenrolo situacijose. Norėjome tai pataisyti, ypatingai po paskutinių rungtynių LKL. Žinoma, pradėjome ruoštis ir mačui prieš „Chimki“, – prieš išvyką į Maskvą kalbėjo treneris.

M.Schilleris pripažino, jog pasiruošimą su „Chimki“ apsunkino tai, jog nėra aišku, ar varžovams padės Aleksejus Švedas ir Gregas Monroe, kurie jau pradėjo sportuoti su komanda.

„Žinome, kad abu jie pradėjo sportuoti ir mes ruošėmės rungtynėms taip, jog tiek A.Švedas, tiek G.Monroe žais, – teigė „Žalgirio“ vairininkas. – Turime būti tam pasiruošę, stebėjome video medžiagą ir esame pasirengę stabdyti juos.

Kauniečių treneris, sulaukęs klausimo apie A.Švedo stabdymą, pripažino, jog tai vienas geriausių taškų rinkėjų Europoje.

„Tai vienas talentingiausių krepšininkų puolime šiame žemyne ir svarbiausias dalykas jį stabdant, mano nuomone, neleisti jam būti su kamuoliu, kiek tai yra įmanoma. Kitas dalykas, reikia surasti tinkamus gynėjus jam, kad A.Švedas negalėtų laisvai išmesti kamuolio“, – aiškino M.Schilleris. – Intensyvumą ir fiziškumą turime demonstruoti kiekvienose rungtynėse. Bet vėlgi, nežinome, kas pas juos rungtyniaus ir jų rotacija gali pasikeisti labai greitai, todėl ypatingai neakcentavome jų trumpo atsarginių žaidėjų suolelio.“

O kas yra svarbiausias „Chimki“ žmogus, jei penktadienį nežais nei G.Monroe, nei A.Švedas?

„Manau, kad Jonas Jerebko, nes be G.Monroe, jis žaidžia ir penktu numeriu, kur atrodo labai gerai bei prisiima išaugusią atsakomybę, kuomet negali rungtyniauti kiti „Chimki“ žaidėjai“, – svarstė M.Schilleris.

Nepaisant sveikatos problemų sezono pradžioje, anot M.Schillerio, „Chimki“ demonstruoja ypatingai greitą žaidimą.

„Tai neįtikėtinai greitą žaidimą demonstruojanti komanda, ypatingai žiūrint į pavyzdžius Europoje. Turime kontroliuoti įvykius gynyboje, ypač „Chimki“ perėjimą nuo savojo krepšio į puolimą“, – teigė „Žalgirio“ vyr. treneris.

Pirmą kartą M.Schilleris savo karjeroje susitiks prieš Rimo Kurtinaičio treniruojamą komandą. Prieš šią akistatą austras negailėjo gražių žodžių lietuviui.

„Tai – puikus treneris, ypač gerbiamas Lietuvoje. Kurtinaitis yra labai kūribingas, mokantis išnaudoti stipriąsias auklėtinių puses bei mėgstantis jiems suteikti laisvę aikštėje“, – būsimą oponentą gyrė M.Schilleris.

„Žalgirio“ treneris atskleidė, jog su komanda į Rusiją nevyksta Marekas Blaževičius ir Patricio Garino.

Treneris atskleidė, jog po debiuto, reikia toliau sekti P.Garino situaciją su keliu.

„Mums patinka P.Garino progresas, jis sužaidė pirmąsias rungtynes, bet jis turi atgauti pasitikėjimą. Po pirmųjų rungtynių šiek tiek pablogėjo jo situacija su keliu, todėl turėsime stebėti jį artimiausiu metu“, – apie argentinietį kalbėjo M.Schilleris.

Komentarai

  1. b

    taumu maisas uz 450k toliau sedi, gal bent nebrangu atsargini i ta pozicija iseitu paimti, akivaizdi skyle komplektacijoj, rinkoj pilna nebrangiu zaideju dabar

  2. Beprasmiska

    Su Tuo Garino pazaide ir vel pablogejo rizikaco