„Žalgiris“ į Rusiją išvyko be J.Lauvergne 41

Kauno „Žalgirio“ komanda į Eurolygos antrojo turo rungtynes su Maskvos srities „Chimki“ ekipa išvyko be vidurio puolėjo Joffrey Lauvergne. Prancūzas liko Kaune, nes vienas iš COVID-19 testų buvo parodęs teigiamą rezultatą.

Žalgiriečiai yra nuolat tikrinami dėl COVID-19. Visiems komandos nariams testai buvo atlikti prieš praėjusios savaitės kelionę į Graikiją ir grįžus iš jos prieš sekmadienio „Betsafe–LKL“ rungtynes. Abiejų testavimų rezultatai visiems komandos nariams buvo neigiami.

Artėjant rungtynėms su „Chimki“, žalgiriečiai dar kartą buvo patikrinti trečiadienį. Ketvirtadienį ryte „Žalgiris“ sulaukė pranešimo, kad visų komandos narių testų atsakymai yra neigiami. Visgi prieš pat komandai pradedant kelionę į Rusiją buvo gautas patikslintas pranešimas, kad J.Lauvergne testo atsakyme įsivėlė klaida ir testas yra teigiamas.

J.Lauvergne nedelsiant buvo izoliuotas nuo komandos, kuri ėmėsi visų būtinų saugumo priemonių. Likusiems komandos nariams buvo atlikti pakartotiniai testai, dar kartą parodę neigiamus rezultatus.

Pačiam prancūzui pakartotinis testas dar kartą bus atliktas penktadienį. J.Lauvergne jokių koronavirusui būdingų simptomų nejaučia ir liko izoliuotis namuose. Į Rusiją vykstančiame komandos dvyliktuke jį pakeitė Marekas Blaževičius.

Grįžus iš Maskvos žalgiriečiams dar kartą bus padaryti COVID-19 testai.

Sekmadienį kauniečių laukia „Betsafe–LKL“ rungtynės išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“, o kitą savaitę – net dvejos Eurolygos rungtynės. Antradienį „Žalgiris“ rungtyniaus Belgrade su „Crvena Zvezda“ komanda, o ketvirtadienį numatomas Eurolygos startas „Žalgirio“ arenoje, kai į Kauną atvyks Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

Komentarai

  1. ???

    Quel dommage ! Bonne santé à vous, Joffrey !

  2. Aha

    Dabar tik klausimas, kiek bus teigiamu atsakymu po kito patikrinimo… Reik tiketis, kad neiskris puse komandos ir nereiks dubleriu registruot. Eurolygoj butu ziaurus vaizdas, net ir LKL butu problemu…

  3. b

    zinant situacija, labai jau idiotiskai dabar atrodo tas dimsos skolinimas, didzioji dauguma komandu po 15 ir daugiau zaideju iregistrave

  4. Situacija

    Tai Matom kad klubuose net ir po 3 susirge uzsikretimu

  5. Vytas

    Nu Blaževičiui šansas pasirodyt!

  6. Darius

    Sveiką ir stiprų vyrą izoliavo nuo komandos ir visuomenės … trūksta žodžių. Mat viruso pėdsakų kraujyje rado. Nei žmogus serga, sportuoja, varžyboms ruošiasi ir pyst į karcerį dviems savaitėms, su niekuo nekontaktuos, sėdės, krepšinį per tą laiką pamirš. Išleistas po dviejų savaičių bus jau praradęs formą. Fantastika. Absurdo teatras. Kam tie testai sveikiems žmonėms ?

  7. to Darius

    Durneli, testai sveikiems žmonėms tam, kad neužkrėstų kitų, ypač su silpnesne sveikata ar onkologinėmis ligomis. Kai būdamas stiprus ir drūtas vyras užkrėsi artimą giminaitį su vėžiu, širdies ar plaučių ligomis – tada tikrai suvoksi ligos klastingumą.

  8. Chimki kosmaras

    Dar du zaidejai nezais

  9. Ilgai nezaides

    Blazevicius dar nebus stabilus Jankunas nezinau ar ilgai atstoves Rubitui reikes geru pastangu Geben irgI nedaug minuciu gauna

  10. Dariau 2

    Daugiau skaityk straipsnius pasidomejes

  11. Rusija

    Dar kad viruso neparsiveztu

  12. heyhey

    tikiuosi kad sekantis louvernje testas bus neigiamas , buna visko su tais testais ir klaidu buna ,. O dabar paziuresime kaip Marekas atrodo , bus aisku kodel jo pastoviai neregistruoja , nes uz Gebena neisivaizduoju kas gali buti blogiau centro pozicijoje.

  13. Darius

    bet kiek čia medikų susirinkę, jūsų susirūpinimas komandos sveikata sveikintinas. Gerbčiau, jei tie testai parodytų tikrą ligą. Bet, durneliai, tie testai nieko neparodo. Suprasčiau, jei žmogelis serga, tikrai serga, tada jam reikia sėdėti namie, bet sveiko žmogaus kūne yra pilna virusų, asilai, o testai skirti tik moksliniams tyrimams. Jei jie parodo viruso pėdsaką, tai nereiškia, kad sveiką žmogų reikia izoliuoti. Žinojau, kad čia renkasi glušių, bet kad kai kurie tokie asilai išplautoimis smegenimis, nesitikėjau.

  14. Faktas

    Faktas, kad Dariui su psichine būsena ne viskas gerai.: aplink vien durneliai, asilai, glušiai. O jis vienas protingas.

  15. Darius

    Nustok mekenti, jei glušas kaip bato aulas.

  16. Protingas

    Uz visus

  17. Be priekio

    Ilgai nezaides sunku bus Blazeviciui Geben dar neatstoves Jankunas mazai naudos

  18. Ekspertas

    Tik nevaidink ismaneliu kad gerai ismanai testus

  19. Covid19

    LatvijoI Rusijoi Auga corona skaiciai

  20. 709

    Netekom stabiliausio sio zezono zaidejo. Manau kiti pasistengs uzlopyti sia netekti. SEKMES!!!

  21. j

    Darius tai klinikinis atvejis, testai „skirti moksliniams tyrimams“. Fantastika.

  22. Darius

    https://www.ekspertai.eu/belgijos-gydytoju-atviras-laiskasjokio-medicininio-pateisinimo-pandemijai-nera

    https://www.ekspertai.eu/koronaviruso-pandemija-vienas-didziausiu-nusikaltimu-pries-zmonijair-ja-sukelusieji-tures-atsakyti-pries-istatyma/

    Yra daugybė medžiagos, ne delfinės ir ne 15 min, demaskuojančios korona pandemiją. Bet jei kažkoks abigalvis tiki testo patikimumu, tai kodėl testas vienw dieną rodo teigiamą atvejį, o jau kitą dieną neigiamą ? Tam pačiam žmogui ?

  23. Darius

    P.S.
    Balvone, nešiok kaukę, moli

  24. Faktas

    Faktas, kad darius gyvenime yra paprasčiausias nevykėlis, kuris bando apsimesti patarėju visais klausimais.

  25. Dariau 2

    Pats Molis klounas

  26. Runktynes neivyks

    Nukeltos I Sestadieni net keistaI nu ir Rupesciai pas Chimkus Testu atsakymu nesulauke laiku

  27. Runktynes neivyks

    Neaisku koronaviruso testo rezultatai

  28. Paulius

    To viruso net nera tik pasaulio vyriausybiu isakymai daktaram ka kad procentliai didintu skaicius ale virusu sergantys jei kas

  29. Heyhey

    Va iš kur tas susipykes su protu imbecilas išminties semiasi, eksper

  30. Heyhey

    Ekspertai pats patikimiausias šaltinis, chacha , retai tokių egzempliorių išgirsi

  31. Darius

    Heyhey, o tu irgi durnelis kaip reta, nebijok, tau vakciną jau beveik išrado, tikrai paskiepys, tik kad nepadės. Debile

  32. Darius

    Žinau, kad debilams neužteks proto perskaityti, nes jie per savo debiliškus gyvenimus nėra tiek perskaitę, bet :
    Belgijos gydytojai ir mokslininkai atviru laišku kreipėsi į vyriausybę, kad ji nutrauktų covid-19 isteriją. Belgų kreipimasį perspausdino rusai (http://xn--80aesfpfapfkv.ru-an.info/новости/в-бельгии-тысячи-медиков-объявили-проводимую-борьбу-с-коронавирусом-антинаучным-хайпом/) [vertimas]:

    Prancūzija, kur kovos priemonės su covid-19 buvo labai griežtos, sugebėjo aplenkti Švediją ir pagal mirtingumą, ir pagal ekonominį nuosmukį, o Švedijoje kovos priemonės buvo labai švelnios. Tai negali nekelti daug rimtų klausimų.

    Ir štai, Belgijos gydytojai tuos klausimus iškėlė ir pareikalavo iš vyriausybės ištirti PSO (Pasaulio Sveikatos Organizacija) vaidmenį sukeliant tą, ką jie pavadino „infodemija“ (t.y. informacine-epidemija; nepainiokite su tikra epidemija). Žemiau pateiktas laiškas iš pradžių buvo paskelbtas Belgijoje, tačiau akivaizdu, kad galioja ir daugeliui kitų šalių. Šiuo metu dokumentą pasirašė 438 gydytojai, 1448 kitų kategorijų medicinos specialistai ir dešimtys tūkstančių žmonių [2020 rugsėjo 27 17:30 – atitinkamai 546, 1594 ir 11295].

    Atviras Belgijos medikų laiškas vyriausybei ir spaudai

    Mes, gydytojai ir medicinos specialistai, norime išreikšti savo gilų susirūpinimą dėl to, kaip vystosi įvykiai susiję su SARS-CoV-2 protrūkiu. Kviečiame į atvirą diskusiją, kurioje dalyvautų visi ekspertai, be jokios cenzūros. Vaizdas toks, kad nepaisant sukeltos panikos dėl šio viruso, objektyvūs faktai rodo visiškai kitokį vaizdą — nėra jokių medicininių pateisinimų toliau tęsti bet kokias skubias priemones, o naudotos kovos priemonės yra visiškai neproporcingos, pavojingos ir daro daugiau žalos nei naudos.

    Mes raginame nutraukti visą šią „kovą“ ir atkurti normalų visuomenės gyvenimą.

    ‛Vaistai neturi kelti didesnio pavojaus už tą kas jais gydoma’ — ši tezė dabartinėje padėtyje tinka labiau negu kada nors anksčiau. Visiems žmonių sluoksniams, kaip trumpalaikėje taip ir ilgalaikėje perspektyvoje, priemonės prieš virusą daro didesnę žalą nei pats virusas.

    Kovos su koronavirusu priemonės ir bausmės už jų pažeidimą prieštarauja Belgijos gydytojų vertybėms, kurios formuluojamos taip: „Mokslas — ekspertizė — kokybė — nešališkumas — nepriklausomybė — skaidrumas“.

    Manome, kad vykdomos kovos priemonės su koronavirusu neturi jokio mokslinio pagrindimo, o žiniasklaida slopina alternatyvų požiūrį.

    Sveikatos koncepcija

    1948 m. PSO apibrėžė sveikatą taip: „Sveikata yra visiškos kūno, psichinės ir socialinės gerovės būsena, tai nėra vien tik ligos ar kūno sužalojimų nebuvimas „.

    Vadinasi, sveikata yra platesnė sąvoka nei fizinė būsena, ji taikoma ir emocinei bei socialinei gerovei. Kai aptarinėjama visuomenės sveikata ir susijusios žmogaus teisės, reikia į tai atsižvelgti.

    Dabartinės kovos su SARS-CoV-2 priemonės stipriai prieštarauja šiam sveikatos ir žmogaus teisių apibrėžimui.

    Pradinės prognozės

    Epidemijos pradžioje priemonės buvo suprantamos ir sulaukė plataus palaikymo, nes PSO skelbė, kad pandemija sukelia didelį mirtingumą (3,4%), virusas labai užkrečiamas ir nuo jo nėra vakcinos. Tai sukeltų didžiulę įtampą reanimacijos skyriuose ir bendrai ligoninėse.

    Tokia prognozė sukėlė istorijoje neregėtą visuotinį aliarmą, kuris padėjo vykdyti uždarymo politiką — visuomeninio gyvenimo ir ekonomikos sustabdymą, ir sveikų žmonių uždarymą į karantiną (tiksliau į namų areštą. P.V. pastaba).

    Tikrovė apie covid-19

    Pavojaus sirena skambėjo iš daugelio šaltinių, tačiau objektyvūs faktai parodė visiškai kitokį vaizdą, nei buvo skelbta iš pradžių. Faktai apie Covid-19:

    Apžvalga

    1. Remiantis naujausiais imunologiniais tyrimais, bendras Covid-19 (IFR) mirtingumas daugumoje šalių svyruoja nuo 0,1% iki 0,5%, o tai galima palyginti su vidutinėmis 1957 ir 1968 m. gripo pandemijomis.

    2. Didelės rizikos ar didelio poveikio žmonėms (pvz., sveikatos priežiūros darbuotojai) būtinas ankstyvas ar prevencinis gydymas, siekiant užkirsti kelią ligai plisti.

    3. Tokiose šalyse kaip Didžioji Britanija (su karantinu) ir Švedijoje (be karantino) nuo metų pradžios iki šiol mirtingumas panašus kaip per stipraus gripo sezoną; JAV mirtingumas yra didesnis (panašiai kaip per 1957 ir 1968 m. gripą), o Vokietijoje ir Šveicarijoje mažesnis. Tačiau didžiojoje uždarytos Europos dalyje antikūnų lygis vis dar yra žemas.

    4. Daugumoje šalių sveikiems mokyklinio ir darbingo amžiaus žmonėms rizika mirti prilygsta važinėjimui į darbą automobiliu. Nuo pat pradžių rizika buvo didinama, nes nebuvo atsižvelgiama į daugelį žmonių, kurie persirgo su lengvais simptomais arba jų visai nejautė.

    5. Maždaug 80% visų žmonių jaučia tik nestiprius simptomus arba jų apskritai nėra. Net tarp 70–79 metų amžiaus maždaug 60% žmonių pasireiškia tik nestiprūs simptomai. Maždaug 95% visų žmonių pasireiškia lengviausi simptomai ir jų nereikia hospitalizuoti.

    6. Iki 60% visų žmonių jau gali turėti dalinį T-ląstelių imuninį atsaką prieš naują koronavirusą dėl anksčiau buvusių koronavirusų (t. y. peršalimo virusų) poveikio. Be to, iki 60% vaikų ir apie 6% suaugusiųjų jau gali turėti kryžminių reakcijų antikūnų.

    7. Vidutinis mirusiųjų nuo Covid-19 amžius daugumoje šalių yra daugiau nei 80 metų, pavyzdžiui, Švedijoje — 84 metai, ir tik 4% mirusiųjų prieš tai neturėjo rimtų ligų. Priešingai nei per gripo pandemijas, mirusiųjų amžius ir rizikos pobūdis iš esmės atitinka normalų mirtingumą.

    8. Daugelyje šalių iki dviejų trečdalių visų mirusiųjų miršta slaugos namuose, kuriuose nėra bendros izoliacijos. Be to, daugeliu atvejų neaišku, ar tie žmonės iš tikrųjų mirė nuo „Covid-19“, ar nuo savaitėmis keltos didelės panikos ir izoliacijos keliamo didelio streso.

    9. Iki 30% visų papildomų mirčių galėjo sukelti ne „Covid-19“ virusas, o uždarymas namuose, panika ir baimė. Pavyzdžiui, širdies priepuolių ir insultų gydymas sumažėjo iki 40 proc., nes daugelis ligonių nebedrįso kreiptis į ligoninę.

    10. Daugybė žiniasklaidos pranešimų apie jaunus ir sveikus žmones, mirusius nuo „Covid-19“, pasirodė esą klaidingi: daugelis šių jaunų žmonių arba nemirė nuo „Covid-19“, arba jau sunkiai sirgo (pavyzdžiui, dėl nediagnozuotos leukemijos), arba iš tikrųjų jiems buvo 109, o ne 9 metai. Padidėjęs vaikų sergamumas Kavasaki liga irgi yra perdėtas.

    11. Daugumą Covid-19 simptomų taip pat gali sukelti gripas (įskaitant plaučių uždegimą, trombozę ir laikiną skonio ir kvapo pojūčio praradimą), tačiau esant sunkiam Covid-19, šie simptomai iš tiesų yra daug dažnesni ir sunkesni.

    12. Maždaug 10% sunkius simptomus turinčių žmonių suserga vadinamuoju post-ūminiu („ilgu“) Covid ir praneša apie simptomus besitęsiančius savaites ar mėnesius. Tai taip pat gali paveikti jaunus ir anksčiau sveikus žmones, turinčius stiprų imuninį atsaką į naująjį koronavirusą.

    13. Dažnai rodomos „apsikrėtusių koronavirusu“ eksponentinio augimo kreivės yra klaidinančios, nes bandymų (testų) skaičius taip pat didėja eksponentiškai. Daugumoje šalių teigiamų testų ir testų santykis (tai yra teigiamas rodiklis) visada išliko žemesnis nei 20%. Daugelyje šalių viruso išplitimas pasiekė aukščiausią tašką dar prieš įsigaliojant karantinui.

    14. Daugumoje karštų „Covid“ taškų, įskaitant Niujorką, Londoną, Stokholmą ir Bergamą, infekcijos lygis sumažėjo, kai tik apie 20% žmonių įgijo antikūnus prieš naująjį koronavirusą. Šis lygis yra daug mažesnis nei PSO skelbtas 60-80%.

    15. Neįvedinėjusios karantinų šalys, pavyzdžiui Japonija, Baltarusija ir Švedija, nepatyrė daugiau neigiamų pokyčių nei daugelis kitų šalių. Švedija net gavo aukštą PSO įvertinimą ir dabar turi didesnį imunitetą nei karantinus įsivedinėjusios šalys.

    16. Baimė turėti nepakankamai plaučių vėdinimo aparatų buvo nepateisinama. Pasak plaučių ligų specialistų, invazinė sergančių „Covid-19“ ligonių ventiliacija (intubacija), kuri atliekama bijant viruso plitimo, iš tikrųjų dažniausiai nepadėjo ir tik žalojo plaučius.

    17. Pagrindiniai viruso perdavimo būdai yra tiesioginis kontaktas ir kalbant ar kosint susidarantys lašeliai, taip pat patalpų aerozoliai (mažos ore sklandančios dalelės). Lauke aerozoliai ir daiktų paviršiai yra nereikšmingi.

    18. Iki šiol nėra jokių mokslinių įrodymų, kad veido kaukės gali efektyviai apsaugoti nuo apsikrėtimo virusu, o daugelyje šalių įvestas privalomas kaukių dėvėjimas nesulėtino epidemijos plitimo. Ekspertai perspėja, kad kaukės gali trukdyti normalų kvėpavimą ir kaupia mikrobus.

    19. Daugelis Europos ir JAV klinikų karantino metu liko nepakankamai naudojamos, t.y. apytuštės, o kai kuriais atvejais visus darbuotojus siuntė sėdėti namie. Milijonai operacijų ir kitų gydymo būdų buvo atšaukti, įskaitant daugelį vėžio tyrimų ir organų persodinimus.

    20. Keletas žiniasklaidos priemonių buvo pagautos bandant dramatizuoti situaciją ligoninėse, kartais net manipuliavo vaizdais ir vaizdo įrašais. Apskritai neprofesionalūs daugelio žiniasklaidos priemonių pranešimai padidino gyventojų baimę ir paniką. Todėl, remiantis tarptautinėmis apklausomis, dauguma žmonių stipriai perdeda mirtingumą nuo Covid-19.

    21. Tarptautiniu mastu naudojami virusų testavimo rinkiniai kai kuriais atvejais gali sukelti klaidingai teigiamus ir klaidingai neigiamus rezultatus, reaguoti į neinfekcinius ankstesnių ligų virusų fragmentus arba reaguoti į kitus įprastus koronavirusus su iš dalies panašiomis genų sekomis.

    22. Daugelis tarptautiniu mastu garsių virusologijos, imunologijos ir epidemiologijos specialistų mano, kad priemonės, kurių imtasi, yra neproduktyvios ir rekomenduoja greitą natūralų visos visuomenės imunizavimą ir rizikos grupių apsaugą.

    23. Nebuvo jokių medicinos priežasčių uždaryti pradines mokyklas, nes pavojus susirgti vaikams yra labai mažas. Taip pat nėra medicininių priežasčių mažinti klases, versti vaikus dėvėti kaukes ar įvedinėti „socialinio atsiribojimo“ taisykles pradinėse mokyklose.

    24. Kai kurie medicinos ekspertai greitąsias koronaviruso vakcinas laiko nereikalingomis ar net pavojingomis. Iš tiesų, pavyzdžiui, 2009 m. vadinamoji kiaulių gripo vakcina milijonams žmonių sukėlė sunkių neurologinių pažeidimų ir jie padavė ieškinius į teismus. Taip pat jau pranešta apie rimtas komplikacijas bandant naujas koronaviruso vakcinas.

    25. Pasaulinė kvėpavimo takų ligų pandemija iš tiesų gali trukti kelis sezonus, tačiau daugelis „antrosios bangos“ prognozių remiasi labai nerealiomis prielaidomis, tokiomis kaip nuolatinė ligų ir mirties rizika visose amžiaus grupėse.

    26. JAV medicinos seselės aprašė dažną piktnaudžiavimą su Covid-19 ligoniais dėl abejotinų finansinių paskatų ir klaidinančių medicininių protokolų. Daugelyje vietų mirtingumas nuo Covid-19 gerokai sumažėjo taikant geresnius gydymo metodus.

    27. Kovos su Covid-19 priemonės sukėlė rekordinį nedarbo, depresijų ir smurto lygį, dėl ko kenčia labai daug žmonių. Kai kurie ekspertai prognozuoja, kad šios priemonės pareikalaus daug daugiau gyvybių nei pats virusas. JTO duomenimis, 1,6 milijardui žmonių visame pasaulyje kyla tiesioginis pavojus prarasti pragyvenimo šaltinius.

    28. NSA demaskuotojas Edvardas Snoudenas perspėjo, kad „koronaviruso krizę“ galima panaudoti įvedant nuolatinį žmonių sekimą visame pasaulyje. Kai kuriose pasaulio vietose gyventojus seka bepiločiais orlaiviais ir karantino metu (tiksliau namų arešto. P.V. pastaba) žmonės susiduria su rimtais policijos persekiojimais. (NSA — JAV Nacionalinio Saugumo Agentūra. P.V. pastaba)

    29. 2019 m. PSO tyrimas dėl reakcijos į pandeminį gripą parodė, kad medicininiu požiūriu „kontaktų atsekti“ jokiu būdu nerekomenduojama. Tačiau kai kuriose šalyse jau iš dalies įvestos privalomos žmonių kontaktų sekimo programos.

    30. Naujo koronaviruso kilmė lieka nežinoma, tačiau šiuo metu geriausi tyrimai rodo, kad jis panašus į 2012 m. Covid-virusą sukėlusį plaučių uždegimus Kinijos kasykloje. To viruso mėginius rinko, saugojo ir ištyrė Uhanio virusologijos institutas (WIV).

    Covid-19 plinta įprasta infekcine banga, taip pat kaip sezoninis gripas. Kasmet matome įvairių gripo virusų mišinį — iš pradžių rinovirusus, paskui A ir B gripo virusus, vėliau koronavirusus. Toks yra įprastas vaizdas kiekvienais metais.

    Naudojant bendruosius PCR testus, kurie suteikia daug melagingų teigiamų rezultatų, susidarė eksponentinis paplitimo vaizdas. Testavimai atliekami kaip neatidėliotinų procedūrų dalis, tačiau testai nebuvo patikrinti. Jų kūrėjas pabrėžė, kad jie turėtų būti naudojami tyrimams, bet ne diagnozei.

    PCR testas atliekamas su genetinės medžiagos sustiprinimu (amplification of genetic material) — bet koks užteršimas, kuris gali būti ir kiti virusai, ir senų virusų genomų liekanos, gali sukelti klaidingai teigiamą rezultatą.

    Testas negali įvertinti viruso paplitimo mėginyje. O tikra virusinė infekcija reiškia didelį virusų paplitimą — vadinamąją viruso apkrovą. T.y. teigiamas testo rezultatas visiškai nereiškia, kad žmogus tikrai yra kliniškai užkrėstas, serga ar sirgs. Pažeistas Kocho postulatas („Pas ligonį rastas simptomus sukeliantis agentas gali sukelti simptomus sveikam žmogui“).

    Kadangi teigiamas PCR testas nerodo infekcijos buvimo ar nebuvimo, jo negalima naudoti pateisinant griežtas socialines priemones.

    Uždarymas (Lockdown)

    Jei palyginsime infekcijos bangas šalyse, kuriose taikoma griežta uždarymo (namų arešto -lockdown) politika, su šalimis, kuriose tokios politikos nebuvo, kreivės yra panašios. Nėra jokio ryšio tarp uždarymo ir infekcijos plitimo, taip pat nėra pagrindo manyti, kad uždarymas sumažina mirtingumą.

    Kaip ir bet kuriais kitais metais, klimato sąlygos (temperatūra, drėgmė) ir augantis socialinis imunitetas buvo pagrindiniai veiksniai, slopinantys infekcinę bangą.

    Mūsų imuninė sistema

    Tūkstančius metų mūsų kūną kasdien bombardavo drėgmės lašeliai, kuriuose buvo infekcinių mikroorganizmų.

    Jų slopinimą vykdo imuninė sistema, kuriai tokie kasdieniniai bombardavimai yra visiškai įprasti. Tam tikromis higienos ar socialinių distancijų priemonėmis turėtų būti apsaugoti tik tie žmonės, kurių imuninė sistema yra nuslopinta arba nusilpusi.

    Imuninė sistema susideda iš dviejų dalių — bendrosios (įgimtos, nespecifinės — congenital, non-specific) ir įgytosios. Pirmoji atsakinga už pirmąjį barjerą — oda, seilės ir kt.

    Įgytoji susideda iš IgA antikūnų, ląstelių imuniteto (T ląstelių aktyvacijos) ir IgM bei IgG antikūnų mechanizmų.

    Daugelis žmonių jau turi įgimtą ar bendrą imunitetą koronavirusui. Pavyzdžiui, net „Deimantinės Princesės“ kruiziniame laive, kur dauguma keleivių buvo seni, o aplinka buvo ideali virusui plisti, paaiškėjo, kad 75% keleivių apskritai nebuvo užsikrėtę, tai yra, net ir didelės rizikos grupėje, dauguma sugebėjo pasipriešinti.

    „Cell“ žurnale paskelbtas tyrimas teigia, kad dauguma žmonių koronavirusą neutralizuoja IgA ir T ląstelėmis, turėdami mažai simptomų arba visai be jų.

    Tarp neužkrėstų žmonių CD4+T ląstelių lygyje buvo nustatytas 60% SARS-Cov-2 reaktyvumas, o tai rodo kryžminį reaktyvumą su kitais koronavirusais.

    Taigi, dauguma žmonių turi kryžminį imunitetą, nes jie jau turėjo kontaktą su kitais to paties viruso variantais.

    IgM ir IgG antikūnų susidarymas B-ląstelėse užima gana mažą vietą mūsų imuninėje sistemoje. Tai gali paaiškinti, kodėl, net jei žmonių grupėje antikūnus turi 5–10%, grupė vis tiek gali būti imuninė. Iš to išplaukia, kad vakcinų veiksmingumo tikrinimas tik tiriant šių antikūnų buvimą būtų klaida.

    Daugelis žmonių, kurių PCR tyrimas buvo teigiamas, neturėjo jokių nusiskundimų. Jų imuninė sistema yra pakankamai stipri, virusas nuslopintas. Natūralaus imuniteto ugdymas, atrodo, yra daug logiškesnis požiūris į kovą su koronavirusu. Imunitetą stiprina sveika mityba, mankšta lauke, streso mažinimas, sveikos emocijos ir socialiniai ryšiai.

  33. Koronavirus

    Europoi kaimynuos Latvija Rusija lenkijos auga skaiciai Covid19

  34. Koronavirus

    Lauvergne Kaune liko per klaIda pakartotinis Covid19 testas parode neigiama rezultata

  35. Heyhey

    Vadinsiu tave pamišusiu ekspertu nuo šiol , yra gi užsikrėtimo vakarėliai , apsilankyk ūžsikrėsk covid 19, ir papasakosi kaip sekėsi nesirgti, aišku niekas neskaitys tavo paklodžių glušiau

  36. Darius

    Aš gi sakiau, kad tu debilas

  37. Heyhey

    Kaip ir rašiau , sveikas louvernje, daug yra tokiu atveju kai testai grybauja

  38. Heyhey

    Man pofik muchamore ka tu rašai ar sakai , jau seniai rašiau

  39. Covid19

    Palygino mirstamuma nuo nuo gripo ir CovId19 skirtumas tiesiog neitiketinas

  40. Paulius

    Draugas ta pace diena skirtingose miestose 5 kartus tikrinos 2 teigemi 3 neigemi koks galo but virusas per valanda nejau zmogus pagyja ir suserga