Žalgiriečiai iš Rusijos parsiveža antrąją pergalę Eurolygoje 20

Į šeštadienį nukeltose Eurolygos antrojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo pergalę. Žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Maskvos srities „Chimki“ komandą 84:70 (17:20, 24:12, 26:16, 17:22).

Pirmosiomis minutėmis žalgiriečių metimai nebuvo taiklūs ir „Chimki“ pirmavo 2:9. Galiausiai Mariaus Grigonio ir Roko Jokubaičio agresyvūs veiksmai buvo vainikuoti taškais (6:11). Pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį pataikė Artūras Milaknis, o tarp Pauliaus Jankūno baudų metimų įsiterpė ir Augustine‘o Rubito dvitaškis iš po krepšio – 15:18. Pirmąjį kėlinį užbaigė Luko Lekavičiaus baudų metimai – 17:20.

„Chimki“ antrojo kėlinio pradžioje buvo įgijusi 9 taškų pranašumą (17:26), bet tada M.Grigonis, Thomasas Walkupas ir A.Milaknis smeigė po tritaškį – 26:28. Netrukus T.Walkupas lygino rezultatą bei rezultatyviais perdavimais kūrė progas A.Rubitui ir Nigelui Hayesui. „Žalgirio“ spurtą 19:4 užbaigė A.Milaknio tritaškis ir dar du A.Rubito taškai (38:30), o pirmąją rungtynių pusę užbaigė Steve‘o Vasturios tritaškis po A.Rubito trečiojo rezultatyvaus perdavimo – 41:32.

Trečiąjį kėlinį M.Grigonis pradėjo 5 taškais iš eilės, N.Hayesas pridėjo metimą su sireną – 48:32. Šis duetas pratęsė gerą atkarpą taikliais tritaškiais ir provokavo Rimo Kurtinaičio minutės pertraukėlę – 54:34. N.Hayesas ir po jos smeigė tritaškį, iš vidutinio nuotolio pataikė R.Jokubaitis, o kamuolį perėmęs A.Milaknis pelnė lengvus taškus – 61:42. Kėlinio pabaigoje A.Rubitas pelnė 4 taškus ir asistavo L.Lekavičiaus metimui – 67:48.

Prasidėjus paskutiniam ketvirčiui žalgiriečiai stabtelėjo ir varžovai artėjo 56:67. Tylą nutraukė M.Grigonio tritaškis, bet „Chimki“ spurtas prasitęsė iki 3:15 (63:70). Šeimininkų zoninę gynybą įveikė A.Milaknio ir M.Grigonio tritaškiai, o greitoje atakoje pasižymėjo N.Hayesas – 78:65.  Galiausiai mačą uždarė A.Rubito, N.Hayeso ir M.Grigonio taškai – 84:70.

„Žalgiris“: M.Grigonis 21 (5/8 trit.), N.Hayesas 15, A.Milaknis 14 (4/6 trit.), A.Rubitas 12 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Walkupas 5 (6 rez. perd., 2 per. kam.), P.Jankūnas 4, L.Lekavičius 4, R.Jokubaitis 4, S.Vasturia 3, M.Gebenas 2 (6 atk. kam., 2 per. kam.).

„Chimki“: J.Jerebko 23 (12 atk. kam.), D.Bookeris 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), V.Odinokovas 11, V.Zaytsevas 10 (4 rez. perd.).

Komentarai

  1. Darius

    2 iš 2 Eurolygoje, atrodo visi turi būti laimingi. Bet žaidimo tai nėra. Prieš Olimpiacos laimėta žaidžiant blogai, bet graikų klubas išvis žaidė tragiškai. Antra pergalė prieš Chimki, kur žaidė tik pusė varžovų komandos. Ir turint 20 taškų persvarą , atiduoti jos pusę išvargusiam varžovui yra nesuprantama. Net iniciatyvą vos ant kojų stovintys Chimkai perėmė 4 kėlinyje, kai turėjo būti jau triuškinami. Nesuprantamas vadovavimas komandai. Visus kozirius turint vis tiek sugeba prisišikt sau į kepurę. Geben su Vasturija vėl žemiau kritikos. Lentą sužaidžiam lygiai, nors turėjo būti aiški Žalgirio persvara. Gynyboje Hayes ir Vasturija renkasi grybus. O treneris Schindler nu niekaip neįtikina savo darbu. Jam čia kas, draugiškos varžybos už uždarų durų ?

  2. 709

    Visus su pergale! Zaidimas nekelia jokio dziaugsmo.

  3. Kaune

    Viskas bus kitaip Su Chimki

  4. Prognozavo

    0-4 0-5 prazia

  5. augis

    Neitikina treneris? Geriau, kai kiekvienuose rungtynese jaska gauna po technine?

  6. Eurolygoi 4

    1 kelinis toks galbut susikaustymas kol 2 kelini Milo pastangom Tritaskiais spurtavom pagerino Gynyba 3 kelini +20 bet kiek atsipalaiduoji ir 15-3 gaunam atgal

  7. Darius

    Kas dar, Shindleris po rungtynių teusinosi, kad 8 žaidėjų rotacija vienoms rungtynėms yra optimali, bet jis net nepastebėjo, kad Chimki turėjo tik 7 žaidėjus, nes aštuntas buvo traumuotas ir registfuotas tik dėl skaičiaus. Toliau, 4 kėlinį tai laimėjo Chimki ir net sužaidė rezultatyviausią ketvirtį. Tai net nesugebėjo susitvarkyti su pervargusiu varžovu. Mėto mėto tuos tritaškius, kas gal būtų neblogai kokiose kitose rungtynėse, bet ne šiandien. Chimkai neturėjo žmonių, tai turėjo saugotis, kad neišsibauduotų. Tikėjausi, kad tsktika bus vdržtis, daug judėti ir išvarginus varžovą išbauduoti bent vieną ir iškart būtų lengviau. O jie tuos savo tritaškius lieja. Jau aną kartą tašiau, kad Schindlerio Žalgiris neverčia varžovo kaip reikiant dirbti gynyboje.

  8. Nigel Hayeis

    1 2 Kelini be pasitikejimo Tritaskius svaide pro sali kiek Tritaakiu ismete laisvas

  9. Zalgiris

    Bent jau Tritaskiai pakrito 13 is 30

  10. Zalgiris

    Vasturia nieko nenustebino Geben dar sunku JankunuI sunku

  11. Zalgiris

    Dabar jau su Zvezda EFES ziuresim kaip zaisim Su pilna sudetim

  12. Zalgiris

    Tai kad Siendie LekaviciuI Jokubaiciui nenusiseke

  13. Rerebko

    Su Rerebko nesusitvarke

  14. Pergale yra

    Pergale yra pergale paklausysim Ekspertu ka visi snekes

  15. Milaknis

    Pripazista kad laimejo bet Zaidimas nedziugina turim labai amerikietiskus Kalnelius Be energyjos 4 kelini ismuse zonine gynyba neimetem laisvu metimu

  16. PASALIETIS

    na komentoriai tai apsiderge konkreciai-durnumui nera lygiu. peza kad pezet o pasku ikazka teisinasi…gai dynas..pergale gerai bet nei kiek nedziugina ka matau…manau ne mane viena ..

  17. sdf

    kazkiek gasdina, kad khimki zaisdami su 2 is 7-8 savo pagrindiniu branduolio zaideju ir keliais antraplaniais rusais, pusantro kelinio pirmavo ar lygiai kovesi su zalgiriu, ir netgi laimejo ketvirta kelini kai truputi pakeite gynyba. kol kas zaidimas labai padrikas ir neitikinantis, po kitos savaites dveju rungtyniu daug kas paaiskes, faktas kad lauvergne bus mirtinai reikalingas, gerai kad rubitas ieina i forma bet dar labai truksta daugelio zaideju

  18. Hyper

    Zalgiris be JOFFREY ne tas ….

  19. Qwerty

    Su pergale, bet žaidimas nuvilia. Kažkoks chaosas tiek puolime tiek gynyboje, dar neįtikino šis treneris, greičiausiai ir neįtikins. Antradienį, jei Cervena neapsirgs Corona pamatysim mūsų tikrą lygį…

  20. Chimki

    Buves rusijos rinktines treneris pasipiktino Zalgirio pergele tai yra apsurdas