M.Schilleris: „Anadolu Efes“ žaidžia labai panašų krepšinį, kaip ir praėjusiame sezone“ 2

Edvinas Jablonskis, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ trečiadienio popietę grįžo iš Belgrado, kur vakar įveikė vietos Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą, o jau ketvirtadienį stos į antrąją dvigubos Eurolygos savaitės dvikovą, kurioje susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

Žalgiriečiams tai bus pirmosios naujojo Eurolygos sezono namų rungtynės, o vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris, kaip ir įprasta, pasidalijo savo mintimis prieš artėjantį susitikimą „Žalgirio“ arenoje.

„Anadolu Efes“ žaidžia labai panašų krepšinį, kaip ir praėjusiame sezone, – komentavo M.Schilleris. – Jie gerai susikuria erdves ties perimetru, pasižymi geru kamuolio judinimu. Juos į priekį veda (Vasilije) Micičius ir (Krunoslavas) Simonas – aukšti gynėjai, galintys sėkmingai žaisti pikenrolą ir atrasti laisvus komandos draugus.“

„Bandysime juos stabdyti agresyvumu, ieškodami jiems neparankių mikrodvikovų. Tą patį sakiau prieš išvyką į Belgradą, kuomet kalbėjau apie Jordaną Loydą. Manau, kad sugebame atrasti neparankias mikrodvikovas savo varžovams, išliekame disciplinuoti visų rungtynių metu ir tai bus labai svarbu rytoj“, – teigė M.Schilleris.

Sezono pradžioje sėkmingą žaidimą demonstruoja Rokas Jokubaitis, tačiau kaip teigė „Žalgirio“ strategas, jis veikiausiai pokyčių komandos startiniame penkete nedarys.

„Ne, visiškai ne, – paklaustas, ar galvoja apie pokyčius starto penkete, teigė M.Schilleris. – Rokas pradėjo susitikimą LKL mače, o startinis penketukas nėra įrašytas ant akmens. Toks žaidimas ir forma, kurią demonstruoja Rokas, neturi didelės įtakos, ar jis pradės rungtynes starto penkete.“

„Galbūt tokį jo žaidimą lemia tai, kad jis nepradeda rungtynių starto penkete? Manome, kad daugiau lemia kombinacijos aikštelėje ir kas su kuo žaidžia, taigi pasirodymas starto penkete neturi daug bendro su Roko demonstruojamu žaidimu. Vis dėlto ar jis gali pradėti dvikovą starto penkete? Taip. Ar jis toliau gali kilti nuo atsarginių žaidėjų suolelio? Irgi taip“, – pridėjo strategas.

Eurolygos pasaulį trečiadienio popietę sudrebino naujiena, jog Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui bus įrašyti techniniai pralaimėjimai už tai, nes komanda nepasirodė rungtynėse su Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“ komandomis. Vis tik M.Schilleris šia tema nebuvo kalbus.

„Žinau, kad tai yra nuobodus komentaras, tačiau nuomonės šia tema neturiu“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Komentarai

  1. Darius

    Sitas rurnyras tampa parodija. Daugelyje arenu nera ziurovu, sveikiems krepsininkams atliekami kazkokie abejotini testai, kuriu rezultatai pripazistami uz teisingus, sportininkai, neturintys net slogos, izoliuojami kaip sergantys mirtina liga, rungtynes atsaukiamos arba tenka zaisti ne pilna sudetimi, be treneriu. Izoliuoti krepsininkai sedi namuose, valgo picas, jokiu ligos simptomu taip ir nepajute „pasveiksta“ be vaistu. Tai absurdas.

  2. Faktas

    Faktas, kad dariui reikia kiekvieną dieną paverkti ir išspjauti porciją negatyvo.