„Anadolu Efes“ įveikę žalgiriečiai Eurolygoje iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės 26

Martino Schillerio vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje toliau neklumpa. Ketvirtadienį žalgiriečiai namuose rezultatu 89:73 (25:16, 16:19, 25:20, 23:18) įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą ir įsirašė ketvirtą pergalę iš eilės.

Rungtynes taikliu tolimu metimu pradėjo Nigelas Hayesas, tą patį padarė Marius Grigonis, tačiau varžovai atsakė panašiai – 6:5. Iš po krepšio du taškus pelnė Joffrey Lauvergne, o po aštuonių N.Hayeso taškų iš eilės kauniečiai pirmavo 16:9. Iš vidutinio nuotolio pataikė Rokas Jokubaitis, tritaškį pridėjo Lukas Lekavičius, du taškus pridėjo Augustine‘as Rubitas, o su pirmojo kėlinio sirena iš po krepšio dar kartą pataikė R.Jokubaitis – 25:16.

Iš toli pataikė Artūras Milaknis, po dvitaškį pridėjo L.Lekavičius ir A.Rubitas, bet varžovai grėsmingai priartėjo – 32:31. Iš toli dar kartą pataikė A.Milaknis, bet Turkijos komanda netrukus rezultatą ir išlygino – 35:35. Keturis taškus iš eilės pelnęs J.Lauvergne vėl grąžino persvarą kauniečiams, o ją dar labiau padidino du taškus pridėjęs M.Grigonis. Po dviejų kėlinių žalgiriečiai pirmavo rezultatu 41:35.

Po pertraukos efektingu dėjimu iš viršaus po M.Grigonio perdavimo varžovus nubaudė J.Lauvergne, baigiantis atakai skirtam laikui iš toli pataikė N.Hayesas ir „Žalgiris“ įgijo dviženklę persvarą – 46:35. N.Hayesas pelnė du taškus su varžovo pražanga, po dvitaškį pridėjo T.Walkupas ir M.Grigonis, bet varžovai priartėjo – 53:47. Po dvitaškį iš kraštų realizavo M.Grigonis ir L.Lekavičius, o Steve‘as Vasturia pataikė tolimą metimą – 60:54. Žalgiriečių persvara iki dviženklio skirtumo kėlinio pabaigoje vėl išaugo po keturių S.Vasturios ir dviejų L.Lekavičiaus taškų – 66:55.

Iš po krepšio ketvirtojo kėlinio pradžioje pataikė A.Milaknis, dėjimu iš viršaus pasižymėjo Martinas Gebenas, o po L.Lekavičiaus tritaškio ir A.Milaknio dvitaškio persvara išaugo iki septyniolikos taškų – 75:58. Du taškus su varžovo pražanga pelnė M.Gebenas, pirmuosius savo taškus įsirašė Paulius Jankūnas, baudų metimus realizavo T.Walkupas ir aikštės šeimininkai užtikrintai pirmavo – 82:63. Dar du taškus iš po krepšio pridėjo M.Gebenas, tolimą metimą smeigė M.Grigonis, o po J.Lauvergne dvitaškio komandas skyrė dvidešimt taškų – 89:69. Susitikimo pabaigą kiek geriau sužaidė varžovai, tačiau tai nesutrukdė iškovoti pergalės rezultatu 89:73.

 „Žalgiris“: N.Hayesas 17, L.Lekavičius 12 (5 rez. perd.), M.Grigonis 12, A.Milaknis 10, J.Lauvergne 10 (8 atk. kam.), S.Vasturia 7, M.Gebenas 7, R.Jokubaitis 4 (5 rez. perd.), T.Walkupas 4 (5 rez. perd.), A.Rubitas 4, P.Jankūnas 2, K.Lukošiūnas 0.

„Anadolu Efes“: B.Dunstonas 20, K.Simonas 16, R.Beauboisas 12.

Komentarai

  1. Darius

    kažkas pagaliau pakrutino užpakalį ir parašė straipsnį apie būsimas rungtynes. Taip ir toliau !

  2. Linas

    Kazin Birkanas Batukas Efese dar zaidzia?

  3. Zalgiris

    Na namie Turim laimeti uzsidegimu norint laimeti ReIkes geros gynybos Grigonio Walkupo Milaknio tritaskiu Jokubaicio vel

  4. taigi

    laukiam didžiojo krepšinio eksperto, įžvalgų profesoriaus DARIAUS rungtynių analizės. O tikrus Žalgirio fanus su pergale. Žalias traukinys nesustabdomas.

  5. Šiaip

    Tai Dariau tą straipsnį prieš rungtynes parašė LRT. Iki šio sezono tikrai prieš kiekvienas rungtynes būdavo straipsnis. O krepšinis šiandien buvo kosminis! Kas nematė butinai pasižiūrėkit įrašą

  6. Darius

    Bravo treneriams, komandai ir sirgaliams. 10 balų
    O tam durneliui anksčiau manęs parašiusiam, man ant tavęs giliai nusišikt, gali stenėti, nuotaikos nesugadinsi

  7. Dariau

    Tu kažkada prisišnekėsi, kai atsisėsi į invalidų kaleskę. Asilu gimęs, tokiu ir dvėsi, urode.

  8. 709

    Visus visus su pergale!!! Smagu grizti is arenos po tokiu rungtyniu.

  9. Fantastiskas vakaras

    Super Atmosfera nuo to ir Zaidejai uzsivede Nigel Hayes ?

  10. Ka Ekspertai

    Ka kalbejo Vasara ekspertai Bukmekeriai

  11. Milaknis

    Visi galvojo kad sugrius kortu namelis bet matome atvirkstini varianta

  12. Zalgiris

    As Si sezona is Namu ziuresiu greiciausiai internetu neperku

  13. Zalgiris

    Uzgesino Efes Zalgiris fantastinis Pataikymas 2 kelini aisku netaip viskas gerai sekesi

  14. Faktas

    Faktas, kad darius arenoje nebuvo. Bailys juk. Paprasčiau bezdėti ant sofos su batonu rankoje.

  15. Grigonis

    Marius Grigonis apie zalgirio pergales nesinori sakyti bet Saras vis dar su mumis

  16. Faktas2

    ??geras

  17. Fan from Germany

    Who knows, why our team played with white jerseys ???? Best regards.

  18. Zalgiriui

    kodel Mareko negali isleist kaip viskas aisku jau yra? Vaikiui tai butu paskatinimas….

  19. Fantastiska

    Siurpuliukai zalgirio zaideju energyja trysko per krastus Zinome kad KaunieciaI puikiai pasiruose fiziskai bet cia savaji efakta neabejotinai dave ir pirmosios namu runktynes prie pagaliau sugrizusiu fanu??

  20. heyhey

    sveikinimai komandos sirgaliams, puiki atmosfera , rungtynes pavyko , su tokiu pataikymu galim bet ka nugaleti . Del labaigeros gynybos turiu savo nuomone , kuri siek tiek skiriasi nuo Šilerio vertinimo , bet tiek to nesiruošiu vertinti laimėtoju. Linkiu kad ir toliau taip sektusi ir komanda turetu palaikyma namuose iš sirgaliu .

  21. Hyper

    Labai smagu, kad žaidimas vis gerėja ir jau šiuo metu yra puikus. Kaip sakė Atamanas – I think that in the beginning of the season, Zalgiris is the best team that I saw in the first four games… Reikia pagirti Martin Schiller, mažai kalba, bet daug nuveikia…

  22. To Fan from Germany

    Our team played with white jerseys as the opponents wore blue ones. I guess it’s because of the contrast to make it easier to distinguish team players. Each team has two sets of jerseys.

  23. Aha

    O slowmo video si sezona nebus? Budavo tikras desertas kita diena po pergaliu.

  24. Fan from Germany

    OK OK, I know it, but Efes also has 2 sets of jerseys, (bright und dark) Last year Zalgiris played at home in green and Efes in white.