Kauno „Žalgiris“ turi naujus sveikatos partnerius 0

Kol kas be pralaimėjimų naujajame Eurolygos sezone žengiantis Kauno „Žalgiris“ turės naują partnerį – komandos narių ir klubo administracijos darbuotojų sveikata rūpinsis vienas didžiausių Lietuvoje vaistinių tinklas „Gintarinė vaistinė“.

COVID-19 pandemijai pradėjus jaukti ne vienos Eurolygos komandos planus ir turnyro tvarkaraštį, Kauno „Žalgiris“ dar didesnį dėmesį skirs sportininkų sveikatos prevencijai. Su Lietuvos čempionų komanda pradėjusi bendradarbiauti „Gintarinė vaistinė“ tieks medikamentus, nereceptinius preparatus ir kitas reikalingas priemones žaidėjų sveikatai palaikyti.

„Esame dėkingi savo naujiems partneriams už tai, kad jie nusprendė pasirūpinti visai Lietuvai svarbios krepšinio komandos žaidėjų sveikata. Gera sportininko fizinė būklė reiškia gerus rezultatus aikštelėje. Tikimės, kad koja kojon žengsime dar ne vienerius metus“, – sako Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Pasak bendradarbiavimą pradėjusio vaistinių tinklo generalinės direktorės Rūtos Bagdonavičienės, tarp jų ir krepšinio komandos daug panašumų – abi organizacijos įsikūrusios Kaune, o „Žalgirio“ šūkis #ManoKomanda puikiai dera su „Gintarinės vaistinės“ įgyvendinama socialine kampanija „Sveikatos komanda“.

„Kaip „Žalgiris“ savo šūkiu sutelkia visą šalį, taip ir mes savuoju buriame medikus, vaistininkus ir, žinoma, pacientus į vieną sveikatos komandą, kurioje siekiame bendro tikslo. Džiaugiamės galimybe paremti legendinę komandą sveikatos srityje, kuri sportininkams yra ypatingai svarbi – tikimės, kad su mūsų pagalba krepšininkai jausis puikiai ir galės aikštelėje pademonstruoti visą savo potencialą. Gera sveikata šiais iššūkių kupinais laikais yra bene svarbiausia mūsų vertybė, tad turime skirti kuo daugiau dėmesio savo fizinei bei emocinei būklei“, – teigia ji.

„Žalgirio“ komandos gydytojo Vytauto Kailiaus teigimu, intensyvų fizinį krūvį patiriantiems krepšininkams svarbu išvengti ne tik traumų, bet ir, rodos, visai paprastų susirgimų.

„Krepšininkams, kaip ir bet kitiems žmonėms, ypač svarbu saugotis peršalimo ligų, virškinamojo trakto sutrikimų, nes iš pažiūros paprasti negalavimai išmuša iš treniruočių ritmo ne tik pavienius žaidėjus, bet ir visą komandą. Dėl pandemijos krepšininkai, taip pat ir sirgaliai turi paisyti visų saugumo rekomendacijų, dar griežčiau laikytis higienos taisyklių, todėl šiuo metu kaip niekada svarbu rūpintis sveikata ir stebėti organizmo siunčiamus signalus“, – tvirtina V.Kailius.

Komentarai