M.Schilleris: „Valensijos ekipa labai gerai ginasi“ (VIDEO) 5

Rokas Liolaitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje įvyksiančioms Eurolygos penktojo turo rungtynėms su Valensijos „Basket“ ekipa.

Į Lietuvą ispanai atskrenda gerokai pailsėję – dvigubą savaitę turėjęs vykti mačas prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ buvo nukeltas, o Ispanijoje savaitgalis taip pat buvo laisvas, todėl mačui prieš „Žalgirį“ Jaume Ponsarnau galėjo ruoštis net devynias dienas.

Prabangos ilsėtis neturėjo Martinas Schilleris, su „Žalgiriu“ nuskynęs dvi pergales dviguboje savaitėje, o savaitgalį vietiniame fronte nugalėjęs Utenos „Juventus“.

„Žalgirio“ strategas mačo prieš Valensijos krepšininkus išvakarėse apžvelgė varžovų žaidimą ir bendrą situaciją Eurolygoje.

„Varžovai yra gerai besiginanti komanda, neleidžianti mesti daug baudų metimų. Gynyboje jie išlieka prieš žaidėją, leidžia mesti tritaškius, bet neprileidžia prie krepšio. Puolime – priešingai, jie meta mažai tritaškių ir daug taškų renka iš po krepšio“, – teigė strategas.

– Varžovų aukštaūgiai gerai pataiko iš toli, kiek tai bus svarbu ginantis?
– Valensijos vidurio puolėjai Bojanas Dubljevičius ir Mike‘as Tobey meta iš toli, išplečia puolimą, o tai sustabdyti bus tikrai svarbu. Savo rotacijos dėl to nekeisime.

– Statistiškai „Žalgiris“ žaidžia vieną lėčiausių krepšinių Eurolygoje, ar tai kiek stebina?
– Nieko nesitikėjome šiuo atžvilgiu. Bent jau NBA pasaulyje šis rodiklis yra gerokai pervertinamas, o komandos tam daug dėmesio neskiria. Mes mėgstama agresyviai gintis, o puolime bandome žaisti organizuotai, gal dėl to tempas nėra aukštas. Žinau, kad pernai „Žalgirio“ tempas buvo tarp žemiausių Eurolygoje, tačiau puolimas – itin efektyvus.

– Kur labiausiai stengiatės patobulėti, nepaisant kol kas tobulo pasirodymo?
– Geriname daugybę sričių tiek puolime, tiek gynyboje. Turime labiau apriboti varžovus savo aikštės pusėje, gerinti jų stabdymą ankstyvoje atakos stadijoje. Stengiamės išplėsti aikštelę, daugiau tritaškių surinkti iš kampų bei atlikti aštresnius prasiveržimus.

– Ką manote apie varžovų skundus dėl „Žalgirio“ pranašumo žaidžiant su gerbėjais?
– Atsiprašau, bet komentaro neturiu. Tai yra labai slidi tema. Viena vertus, tai yra ženklus pranašumas, tačiau gyvename pandemijos laikais ir skirtingose šalyse situacija yra skirtinga, o neleisti gerbėjų ten, kur jie gali lankytis, būtų žiauru.

– Ar yra ieškoma pamaina Patricio Garino?
– Mūsų vadovybė visą laiką viena akimi žiūri į rinką, nes negali žinoti, kada bus traumų ar kitų nenumatytų situacijų. Visada stebime rinką, bet tai nereiškia, kad bus pirkinių.

3840x530

Komentarai

  1. Darius

    Labai įdomu, prasidėjus sezonui per pirmas keletą rungtynių Žalgiris bėgo kaip be galvos, mėtė neparuoštus metimus ir pan. Tačiau nuo pirmų oficialių Eurolygos rungtynių staiga sulėtino žaidimą, pradėjo žaisti ne tik kojomis, bet ir galva. Atakos tapo logiškos, gynyba pagirtina. Ir Schileris man vis labiau patinka. Nepatinka tik tai, kad daug kur tenka matyti tuščias tribūnas. Ir dar nežavi tas bardakas Eurolygos viduje, tai komandoms skiriami techniniai pralaimėjimai, tai vėl atšaukiami. Zenito pavyzdys parodė, kad praretėjus sudėčiai neverta draskytis kaip padarė Chimki, o tempti gumą pranešus, kad krepšininkai serga ir vėl žaisti tik jiems pasveikus ir jau pilna sudėtimi.

  2. Tokuh

    alert(„hi“);

  3. Vycka

    jo, sutinku su Dariumi ir suprantu Kurčio nepasitenkinimą, tiesiog jis viską darė pagal nustatytas taisykles, nežinojo, kad Eurolyga pati tas taisykles keisti pradės

  4. Vycka

    o kaip jums toks variantas dėl vieno rato, kuris jau svarstomas? iš vienos pusės – dvigubai mažiau rungtynių, iš kitos pusės – prie tokio Žalgirio starto praktiškai garantuotas patekimas į atkrintamąsias

  5. Darius

    Aš už.pilną sezoną be jokių ribojimų, su žiūrovais ir be draudimų