#ŽalgirisOnAir. B.Matkevičius apie Lietuvos rinktinę, save vyr. trenerio kėdėje ir NBA čempiono žiedo siekimą 0

Kauno „Žalgirio“ tinklalaidės #ŽalgirisOnAir svečiu tapo dar vienas puikiai Lietuvos krepšinyje žinomas asmuo – Benas Matkevičius.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas ir NBA klubo Bostono „Celtics“ skautas per FIBA rinktinių langą viešėjo Lietuvoje ir nepraleido progos apsilankyti „Žalgirio“ arenoje.

Kartu su laidos vedėju Kipru Serpausku pašnekovas tinklalaidėje praleido daugiau nei pusantros valandos ir per tą laiką palietė daugybę įdomių temų.

Vyriausiuoju treneriu savo karjeroje dar niekada nedirbęs B.Matkevičius pripažino, kad ateityje norėtų paragauti ir šios duonos.

„Aš noriu patirti visas emocijas, kurias tik galima. Viskas priklausys nuo aplinkybių, bet aš savęs nematau dirbant vieno darbo 30-40 metų. Noriu palikti kažkokį įspūdį, kažką sukurti ir nuveikti gyvenime“, – atskleidė tinklalaidės svečias.

37-erių lietuvis Bostono „Celtics“ klube tarptautiniu skautu dirba jau nuo 2014-ųjų ir bent kol kas palikti šios pozicijos neplanuoja. To priežastis – noras tapti NBA čempionu.

„Kiek kartų gyvenime tu turi šansą tapti NBA čempionu su legendine komanda? Mano pagrindinis tikslas yra su Bostono ekipa siekti NBA žiedo ir būti viso to dalimi. Kai išėjau iš CSKA, po dviejų metų jie laimėjo Eurolygą, o tada tą padarė vėl. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nebuvo skaudu“, – pasakojo B.Matkevičius.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidės vaizdo įrašą rasite „Žalgirio“ „YouTube“ kanale, o audio įrašus „Podbean“, „Spotify“, „Iphone podcasts“, „Google podcasts“ ir „Mixcloud“ platformose.

#ŽalgirisOnAir naujienas taip pat galima sekti ir soc. tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.


#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su B.Matkevičiumi kalbama:

apie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę (0:20);
apie skauto poziciją ir trenerių pamokas Maskvoje (09:00);
apie darbą pandemijos fone ir gyvenimo įpročius (30:05);
apie žaidėjų stebėjimą, informacijos kaupimą ir ryšius (40:40);
apie NBA klubų pokalbius su jaunais žaidėjais, jų pasirinkimą ir „Celtics“ pasirinkimus naujokų biržoje (58:30);
apie „Žalgirio“ žaidimą, R.Jokubaitį ir komandų psichologiją (1:07:25);
žiūrovų ir klausytojų klausimai (1:14:45).

Komentarai