„Žalgiris“ KMT ketvirtfinalį pradėjo užtikrinta pergale Pasvalyje 6

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai pradėjo „Citadele-Karaliaus Mindaugo taurės“ ketvirtfinalio seriją su Pasvalio „Pieno Žvaigždėmis“. Martino Schillerio auklėtiniai pirmosiose rungtynėse išvykoje šventė pergalę rezultatu 98:82 (25:26, 28:24, 23:17, 22:15).

Dvikovos pradžioje dvitaškį pataikė Thomasas Walkupas, iš toli pataikė Artūras Milaknis, du baudų metimus realizavo Joffrey Lauvergne, o A.Milaknis smeigė dar vieną tritaškį – 10:9. Kauniečiai pralaimėjo atkarpą 0:9, tačiau tada dvitaškiu su pražanga pasižymėjo Paulius Jankūnas, iš toli pataikė Marius Grigonis, komandos kapitonas dviem baudų metimais išlygino rezultatą, o Augustine‘as Rubitas jį ir persvėrė – 20:18. Dar du baudų metimus sumetė P.Jankūnas, vieną pridėjo Nigelas Hayesas, kėlinuką dviem taikliais baudų metimais užbaigė Lukas Lekavičius, tačiau žalgiriečiai atsilikinėjo – 25:26.

Sėkmingu prasiveržimu po krepšiu antrą ketvirtį pradėjo Rokas Jokubaitis, tolimą metimą pataikė A.Rubitas, lengvus taškus iš po krepšio pelnė A.Milaknis, tačiau varžovai išlaikė pranašumą – 32:33. Labai sudėtingą dvitaškį pataikė M.Grigonis, dar du taškus pridėjo A.Rubitas, o M.Grigonis padidino žalgiriečių pranašumą įmesdamas tritaškį – 39:33. Iš viršaus įdėjo J.Lauvergne, du baudų metimus sumetė T.Walkupas, netaiklų komandos draugo metimą pataisė P.Jankūnas, o J.Lauvergne dar kartą įdėjo iš viršaus – 47:43. Du baudų metimus šaltakraujiškai vėl realizavo P.Jankūnas, J.Lauvergnė vėl krovė iš viršaus, o kėlinuko pabaigoje dar du taškus iš po krepšio pridėjo komandos kapitonas – 53:50.

Po pertraukos tritaškį smeigė L.Lekavičius, keturis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne ir komandas skyrė jau dviženklis skirtumas – 60:50. Po minutės pertraukėlės vidutinio nuotolio metimą realizavo A.Rubitas, per rankas tritaškį įleido A.Milaknis, o A.Rubitas pridėjo dar vieną dvitaškį – 67:58. Iš po krepšio taiklus buvo J.Lauvergne, A.Rubitas įdėjo iš viršaus, M.Grigonis pridėjo tritaškį, o po J.Lauvergne dvitaškio pranašumas dar labiau išaugo (76:60). Tiesa, kėlinį spurtu užbaigę varžovai atsilikimą sušvelnino – 76:67.

Paskutinį ketvirtį taikliu tritaškiu metimu pradėjo R.Jokubaitis, tris taškus surinko N.Hayesas, o J.Lauvergne greitose atakose du kartus iš eilės dėjo iš viršaus – 86:69. A.Rubitas sumetė du baudų metimus, po tritaškį pataikė M.Grigonis ir L.Lekavičius, iš po krepšio du taškus dar įvertė J.Lauvergne, o dvikovą taikliu dvitaškiu užbaigė L.Lekavičius – 98:82.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 22 (6 atk. kam.), A.Rubitas 15, M.Grigonis 14 (9 rez. perd.), P.Jankūnas 13, A.Milaknis 11, L.Lekavičius 10, R.Jokubaitis 5, T.Walkupas 4, N.Hayesas 4, M.Gebenas 0.

„Pieno Žvaigždės“: P.Petrilevičius 18 (8 atk. kam.), A.Milutinovičius 18, T.Lekūnas 15, D.Amigo 14.

Komentarai

  1. Darius

    Kartais aš tikrai nesuprantu, kodėl negali bent kelias minutes pažaisti Marekas ? Geben juk nulinis buvo.

  2. heyhey

    pritariu , greiciausiai treneris bijo taurej susikurti papildomu problemu , visgi LKL pralaimetijimai ne tokie skaudus kaip taurej, bet kelias minutes galejo surasti , Apie Geben as tyliu , taip negali buti kad antrus metus eurolygoje zaidziantis atsarginis centras nepazaidzia pries LKL antro ketverto komanda , galvojau jau kad po neptuno atsigaus , bet tesia savo žiopliškumo demonstravima .

  3. Vycka

    na, kitąmet jau turėtumėm pamatyti, ar tikrai Masiulis priaugo Žalgirio lygį, gal ir Dariui jau nebereiks keiktis dėl Jankūno po kiekvienų rungtynių išskyrus trumpus nutylėjimus, kai Žalgiris laimi, o Jankūnas vienu pagrindinių būna

  4. Darius

    Vycka, jei jau skaitai komentarus, tai turėjai perskaityti, kad gerą Jankūno žaidimą visada pagiriu, o ne nutyliu. kaip čia kažkas irgi mane puolė, kad po pergalės neparašiau komentaro, atseit jei laimi, tai nesidžiaugiu, į krūmus dėjau. Užteko vieną kartą nepakomentuoti ir iškart super išvados. O man Žalgirio rungtynės visada yra šventė. Ypač šiais niūriais laikais.

  5. Schilleris

    Tai pasake kodel neisleido juk Blazevicius ir taip su neptunu gavo minuciu TaI kad vakar patiems Zalgirieciams Truko gynybos ir rezultatas nebuvo uztikrintas Kad galetu isleist

  6. ddd

    nieko nera is to blazeviciaus todel ir neleidzia, treniruotese ne viena syki rase kad tam paciam gebenui pralaimi dvikovas, be to fiziskai nesitvermingas, pompa gauna po keliu minuciu ir pats praso keitimo, be to ir letas ne pagal amziu