Jauniems žaidėjams šansą suteikęs „Žalgiris“ neturėjo vargo su Kėdainių ekipa 1

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėse iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 94:59 (27:10, 17:14, 30:25, 20:10) sutriuškino Kėdainių „Nevėžį–Optibet“.

Į penkis iš eilės pelnytus varžovų taškus tolimu metimu atsakė Artūras Milaknis, iš po krepšio pataikė Joffrey Lauvergne, o po antrojo A.Milaknio tritaškio žalgiriečiai pirmą kartą įgijo pranašumą – 8:7. Tolimą metimą smeigė ir Marius Grigonis, dar kartą iš beveik tos pačios vietos iš toli taikliai atakavo A.Milaknis, du taškus pridėjo Nigelas Hayesas, o Rokas Jokubaitis surengė aštrų reidą po krepšiu – 18:10. Iš vidutinio nuotolio pataikė Martinas Gebenas, du taškus pelnė N.Hayesas, Augustine‘as Rubitas realizavo tolimą metimą, o dėjimu kėlinuką užbaigęs M.Gebenas pratęsė komandos spurtą iki 19:0 – 27:10.

Taikliu metimu iš po krepšio antrą kėlinį pradėjo A.Rubitas, penkiais taškais iš eilės pasižymėjo R.Jokubaitis, o varžovų taškai nuo baudų metimų linijos nutraukė įspūdingą „Žalgirio“ 26 taškų be atsako spurtą – 34:12. Penkis taškus iš eilės surinko Karolis Lukošiūnas, iš viršaus dar kartą įdėjo M.Gebenas,  pirmą savo tašką Lietuvos čempionate su „Žalgirio“ marškinėliais baudos metimu pelnė Mantas Rubštavičius, o pirmą rungtynių pusę lengvu dvitaškiu uždarė R.Jokubaitis – 44:24.

Po pertraukos devynis taškus iš eilės pelnė M.Grigonis, tritaškį iš krašto pataikė P.Jankūnas, o greitoje atakoje dvitaškį pridėjo R.Jokubaitis – 58:33. Dar du taškus baudų metimais surinko M.Grigonis, penkis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne, o R.Jokubaitis ir M.Gebenas pridėjo po dvitaškį – 69:44. Nelengvą tritaškį per rankas įleido K.Lukošiūnas, o kėlinio pabaigoje du baudų metimus sumetė M.Rubštavičius – 74:49.

Pirmuosius savo taškus paskutinio kėlinio pradžioje pelnė Lukas Lekavičius, iš viršaus po kartą įdėjo A.Rubitas ir M.Gebenas, o dar du sudėtingus tritaškius smeigė K.Lukošiūnas – 86:53. Greitoje atakoje du lengvus taškus pelnė N.Hayesas, dėjimais pasižymėjo M.Gebenas ir N.Hayesas, o pirmuosius savo taškus pelnė ir Paulius Murauskas – 94:59.

„Žalgiris“: K.Lukošiūnas 14, M.Grigonis 14, R.Jokubaitis 13 (7 rez. perd.), M.Gebenas 12 (15 atk. kam., 5 rez. perd.), A.Milaknis 9, N.Hayesas 8, J.Lauvergne 7 (4 rez. perd.), A.Rubitas 7 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 3 (5 atk. kam.), M.Rubštavičius 3, L.Lekavičius 2 (6 rez. perd.), P.Murauskas 2.

„Nevėžis–Optibet“: P.Kalaitzakis 15, S.Barefieldas 14, G.Vasiliauskas 10.

Komentarai

  1. 709

    Visus su eiline pergale LKL. Jaunimas gavo laiko palakstyt ir pagrindiniai nepervargo. Sekmes dviguboje savaiteje!