Prieš kelionę į Ispaniją M.Schilleris išskyrė Valensijos puolimo efektyvumą (VIDEO) 0

Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ ekipos šią savaitę laukia viešnagė Ispanijoje, kur kauniečiai sužais mačus su Valensijos „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubais.

Prieš laukiančius svarbius susitikimus „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris išskyrė varžovų talentą puolime.

„Valensijos klubas yra išties pajėgus puolime. Jie yra antri lygoje pagal puolimo reitingą. Tai yra komanda, geriausiai atakuojanti iš dviejų taškų zonos, trečia pagal baudų pataikymą ir pirma pagal rezultatyvius perdavimus. Tokius rezultatus jie pasiekia, nes sugeba kurti progas arti krepšio. Jie turi aukštus puolėjus bei subrendusius žaidėjus, kurie padeda juos surasti. Nėra taip, kad kamuolius skirstytų vienas žmogus, tai daro keli skirtingi krepšininkai“, – kalbėjo Kauno ekipos vyriausiasis treneris.

– N.Kaliničius ir B.Dublevičius pirmajame mače pridarė daug problemų arčiau krepšio. Kas bus svarbiausia gynyboje prieš juos?
– Svarbu neleisti jiems priimti kamuolio arčiau krepšio. Tai nėra lengva padaryti, tačiau toks tikslas.

– „Valencia“ laimėjo vienerias rungtynes per penkis mačus. Galima teigti, kad jie dabar prastesnės formos?
– Negalėčiau taip pasakyti. Visada svarbu matyti kontekstą, kodėl taip nutiko. Dubljevičius nežaidė ilgai, o jis turi labai svarbų vaidmenį komandoje. Dabar jis sugrįžo ir tai keičia visą komandą. Labeyrie dabar žais „ketvirtu numeriu“, o jis „centru“, todėl varžovų puolimas tampa labiau subalansuotas. „Valencia“ turi stiprią priekinę liniją ir Dubljevičius svarbiausia jos dalis. Todėl negalėčiau sutikti su šia mintimi.

– Ar turite žinių apie D.Williamso situaciją?
– Nors yra šansų, kad jo nebus, tačiau ruošiamės lyg jis žaistų.

– Abu varžovai gana skirtingi. „Baskonia“ yra labiau gynybinio tipo komanda, o „Valencia“ orientuota į puolimą. Kuri iš šių ekipų galbūt parankesnė „Žalgiriui“?
– Tai geras klausimas, bet negaliu į jį atsakyti. Gali nuskambėti tik dažnai naudojamas nuobodus atsakymas, kad ruošiamės artimiausioms rungtynėms, o tik po to galvojame apie kitas.

– Kokia M.Blaževičiaus situacija ir būklė?
– Jo būklė gerėja. Temperatūra jau yra nukritusi, kiti simptomai taip pat atslūgę. Turime būti kantrūs šioje koronaviruso situacijoje ir daryti tai, ką sako gydytojai. Šiuo metu jis namuose, o kai ateis laikas – prisijungs prie komandos.

– Į Ispaniją vykstate su 11 žaidėjų rotacija?
– Taip, versimės 11 krepšininkų.

– Per dvi artimiausias savaites laukia net 7 mačai. Ar yra minčių tose rungtynėse žaisti su dublerių žaidėjais?
– Turbūt matėte praėjusias rungtynes, kuriose daug žaidė du dublerių ekipos žaidėjai. Mantas Rubštavičius žaidė net 19 minučių, o Paulius Murauskas, būdamas vos 16 metų, rungtyniavo daugiau nei 5 minutes. Palaikome glaudų ryšį su antra komanda, nes esame vienas didelis klubas. Jų darbas yra mums labai svarbus. Arvydas Gronskis su kitais treneriais atlieka puikų darbą ir ruošia žaidėjus. Ruošdami ir tobulindami talentus tuo pačiu jie leidžia mums juos panaudoti rotacijoje. Visada ieškome galimybių pajungti žaidėjus iš antros komandos bei tuos, kurie Eurolygoje žaidžia mažiau. Karolis Lukošiūnas žaidė nuostabiai praėjusiame mače ir įrodinėja, kad yra konkurencingas.

– Laukia 2 mačai išvykoje. Ar šį sezoną, kai arenos nėra sirgalių, vis dar yra didelis skirtumas, kur žaisti?
– Pagrindinis faktorius yra kelionės. Nors ir neturime sirgalių, kai žaidžiame namie, tačiau svarbiausia, kad nereikia niekur keliauti. Taip neišsimuši iš treniruočių ritmo, taip pat išsimiegi savo lovoje. Nors pranašumas žaidžiant namie dabar yra mažesnis, tačiau jis vis dar yra.

Komentarai