„Žalgirio“ Garbės Klubo nario rinkta „Žalgirio“ atributika pavirto į didžiulę kolekciją (VIDEO) 0

Prieš septynerius metus įkurtas Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubas jau skaičiuoja antrą tūkstantį registruotų narių. Akivaizdu, kad tarp tokio didžiulio būrio ištikimiausių komandos krepšinio gerbėjų yra ne viena persona, galinti papasakoti įdomią istoriją apie legendinį Lietuvos klubą.

„Žalgirio“ Garbės Klubo narį – Lauryną Martinkų galima drąsiai pavadinti didžiausiu „Žalgirio“ atributikos kolekcininku Garbės Klube. Tiesa, pasakojimą apie kauniečio sukauptą „Žalgirio“ žaidėjų ir trenerių kortelių, lipdukų, atvirukų ir panašaus pobūdžio kolekciją pradėkime nuo įstojimo į Garbės Klubą, kur prasidėjo kolekcininko pažintis su kitais ištikimiausiais „Žalgirio“ sirgaliais.

„Kaip dabar prisimenu – „Combo“ klube vyko pirmasis sirgalių susitikimas, tačiau tuomet dirbau ir negalėjau jame dalyvauti. Tada Ričardui Petrauskui paskambinau po susirinkimo, kuris papasakojo, jog įvyko steigiamasis susirinkimas, kuriame nuspręsta, kad bus toks klubas su tikslu paremti „Žalgirį“ ir būti arčiau komandos. Tai sužinojęs iškart nubėgau registruotis. Taip ir gavosi, kad tapau vienu pirmųjų narių“, – kalbėjo pašnekovas, žiūrėdamas į Garbės Klubo pažymėjimą, pažymėtą registracijos numeriu trylika.

„Žalgirio“ Garbės Klube, pasakojo Laurynas, kiekvienas be pagrindinio tikslo – paremti „Žalgirį“ atranda savų interesų. Kauniečiui jau nuo fanų grupuotės „Žalioji mirtis“ laikų patiko idėja būti arčiau komandos ir bendrauti su krepšininkais ir trenerių štabo nariais. Buvimas arčiau komandos buvo puiki proga L.Martinkui rinkti parašus ant savo namuose turėtos žalgirietiškos atributikos.

Tiesa, tokia mintis kauniečiui atėjo jau kiek vėliau. L.Martinkus buvo išdalinęs nemažai kortelių, atvirukų ar plakatų savo draugams klube ar jauniesiems komandos gerbėjams. Tiesa, vieną dieną kaunietis nusprendė savo itin gausiai namie laikomą atributiką susisteminti.

„Nežinau ar tai galima vadinti kolekcija, bet, manau, kiekvienas „Žalgirio“ sirgalius turi žalgirietiškos atributikos namuose. Turėjau ir aš visokios atributikos stalčiuose ir stalčiukuose. Šiais metais sugalvojau viską surinkti ir susisteminti. Turėjau pats daug atributikos, kurią esu išdalinęs vaikams, Garbės Klubo nariams iš Airijos. Dabar pats pradėjau viską gražiai dėti į albumą. Pradėjau rinkti parašus“, – kalbėjo Laurynas.

Didžiulė L.Martinkaus buvusių ir esamų „Žalgirio“ krepšininkų ir trenerių atributikos kolekcija reikalauja didžiulio darbo, norint bent jau ant daugumos kortelių, lipdukų, atviručių ir panašių daikčiukų surinkti parašus. L.Martinkus aktyviai lankosi žalgiriečių rungtynėse ir kartas nuo karto sutinka ir buvusių komandos narių. Tiesa, kai kurių buvusių žaidėjų, pavyzdžiui, Tomo Masiulio toli ieškoti nereikėjo. Dabar buvęs žalgirietis treniruoja „Žalgirio“ dublerių komandą ir nustebo pamatęs savo atvaizdus ant senų Lauryno turimų kortelių.

„Būna taip – susirenku kelias korteles ir nueinu į „Žalgirio“ dublerių komandos rungtynes. Tuomet duodu pasirašyti korteles vyriausiajam dublerių ekipos treneriui Tomui Masiuliui. Jis net pats nustemba, koks buvo jaunas ir kokių pasirodo yra išleista kortelių ir atviručių išleista su jo atvaizdu“, – teigė pašnekovas.

Pokalbio pabaigoje grįžus prie „Žalgirio Garbės Klubo reikalų L.Martinkus kalbėjo apie klube sutinkamus žmones ir papasakojo istoriją, kaip buvimas tarp ištikimiausių „Žalgirio“ fanų padeda susirasti bendraminčių.

„Yra tokių pavyzdžių – vienas žmogus jau buvo įstojęs į Garbės Klubo ir atvažiavo į sezono uždarymą. Visiems tai buvo lyg ir pirmą kartą matomas žmogus, anksčiau vienas stebėdavęs rungtynes trečiajame aukšte. Per uždarymą išsikalbėjome susibendravome ir dabar šis žmogus sėdi pirmajame aukšte, kur ir rungtynių metu susėdę dauguma Klubo narių. Šiuo metu tai vienas aktyviausių narių“, – pasakojo L.Martinkus.

Komentarai