„Žalgirio“ esportininko „s8rio“ iššūkiai „HCT Europe Winter Playoffs“ turnyre 0

Sausio mėnesį Kauno „Žalgirio“ esporto „Hearthstone“ komandos žaidėjas Džiugas „s8ris“ Martinkėnas jau trečią kartą susidūrė su didžiausiu sezono iššūkiu – „HCT Europe Winter Playoffs“ turnyru, kur kovėsi su kitais stipriausiais Europos regiono žaidėjais.

Į čempionatą penkiuose Europos miestuose susirinko 79 žaidėjai iš viso senojo žemyno. Džiugas vyko į arčiausiai Lietuvos – Čekijos sostinėje Prahoje vykusį turnyrą. Prieš iškeliaudamas į dvi dienas trukusį renginį, žalgirietis jautėsi užtikrintai pasiruošęs kautis dėl aukščiausių prizinių vietų, tačiau jau pirmame raunde turėjo susidurti su pralaimėjimo kartėliu.

Šeštadienį pirmąjį raundą dėl išties nepalankios kortų sudėties pralaimėjęs rezultatu 1:3, „s8ris“ jau antrame raunde susitiko su, kaip vėliau pasirodė, turnyro nugalėtoju „Viper“ ir jam skaudžiai pralaimėjo rezultatu 0:3. Nors trečiame raunde Džiugas sugebėjo atsitiesti ir po sunkios kovos grįžti į žaidimą: visus tris likusius pirmosios dienos raundus žalgirietis užbaigė 3:2 rezultatais, tačiau aukšta pozicija turnyre po bendro pirmos dienos pasirodymo turnyre, žalgiriečiui tapo beveik nepasiekiama.

Antrąją varžybų dieną Džiugas baigė rezultatu 1:1 ir turnyre finišavo 29-oje vietoje, taip patekdamas į „Top 32“ reitingą ir namo parsiveždamas 1250 dolerių atlygį bei 6 HCT taškus.

D.Martinkėno pelnyti 6 HCT taškai išties yra svarbūs ir bendram „Žalgirio“ esporto „Hearthstone“ komandos reitingui, nes individualūs žaidėjų taškai sumuojasi į bendrą komandos rezultatą sezono metu.

Nors „Žiemos atkrintamosios“ buvo paskutinis šansas patekti į šių metų pasaulio čempionatą, kol kas tolimesnė „Hearthstone“ turnyrų sistema nėra aiški. Nuo naujo „Hearthstone“ sezono, prasidėsiančio jau š. m. kovo mėnesį, keisis turnyro taisyklės. Šiuo metu yra žinoma tik tai, jog taškų rinkimas dėl patekimo į „HCT Tour Stop“ turnyrus bus naikinamas.

„Deja, burtų keliu trauktų oponentų strategija buvo labai nepalanki manajai. Bet turint tai omenyje, esu patenkintas savo pasirodymu.“, – po varžybų užsiminė Džiugas.

Grįžęs iš Prahos Džiugas apsilankė ir „Žalgirio radijo“ laidoje, kur pasidalino varžybų nuotykiais ir pasakojimais apie „Hearthstone“ skaitmeninių kortų žaidimą. Pokalbio įrašą galite rasti čia: https://www.mixcloud.com/ZalgirioRadijas/žalgirio-radijas-2019-01-15/

Komentarai