„Žalgirio“ esporto „Hearthstone“ komandos iššūkiai pakeliui į tarptautinį turnyrą Las Vegase 1

Birželio 14–17 dienomis Las Vegase (JAV) bus surengtas tarptautinis „Hearthstone Masters Tour“ turnyras, į kurį kvalifikavosi 300 aukščiausios klasės žaidėjų iš viso pasaulio. Tarp turnyro dalyvių ir Kauno „Žalgirio“ esporto „Hearthstone“ trejetas: Džiugas „s8ris“ Martinkėnas, Tomas „Tomas“ Dailidonis ir Šarūnas „SirVILGAUDAS“ Urbanavičius.

Naujovės turnyrų formatuose

Naujasis „Hearthstone“ sezonas, prasidėjęs š. m. kovo mėnesį, pažėrė daugybė naujienų ir staigmenų – šio žaidimo kūrėjai „Blizzard Entertainment“ pristatė naują turnyrų formatą, kuriame nebeliko atskirų kontinentinių regionų turnyrų bei „Tour Stop“ formato renginių, tad į pirmąją oficialią kovą šiame sezone žalgiriečiai turės stoti JAV Nevados valstijos didžiausiame mieste – Las Vegase.

„Tai vienintelis aukšto lygio turnyras, kuriame mes galime dalyvauti po paskutinių „Blizzard“ pakeitimų, o nepavykus kvalifikuotis išlikti konkurencingų „Hearthstone“ žaidėjų tarpe būtų sudėtinga. Taip pat manau, jog šio oficialaus turnyro svarba lenkia ir mano patirtį Kinijoje „World Electronic Sports Games“ esporto žaidynėse, kur pagrindinė paskata varžytis buvo prizinis fondas“, – pasakojo Tomas.

12 valandų maratonai

Nors kvalifikacijos į „Masters Tour“ turnyrą Las Vegase trukmė buvo du mėnesiai, patekti į jį reikėjo nuolatinio darbo ir šaltų nervų, nes vienas kvalifikacijos turnyras (net laimint visus mačus iš eilės) gali trukti iki 12 valandų.

Visi kvalifikacijos turnyrai vyksta „Swiss“ formatu, kurį sudaro 8 raundai, iš kurių būtina laimėti 7, kad iš 224 kvalifikacijoje dalyvaujančių dalyvių žaidėjas patektų į „TOP 8“, o tik laimėjęs „TOP 8“ gaunamas bilietas į „Hearthstone Masters Tour“.

Kadangi turnyrai atidaromi 5 dienas per savaitę Azijos, Europos ir Amerikos serveriuose, žaidėjai kasdien laviruoja tarp serverių, taip didindami savo šansus laimėti kvalifikaciją. Azijoje kvalifikacija atidaroma 4 val. ir 7 val. ryto Lietuvos laiku; Europoje – 11 val.  ir 15 val., o Amerikos serveris atidaromas 19 val. ir 23 val. Lietuvos laiku.

„SirVILGAUDUI“ kvalifikuotis į Las Vegasą pavyko kur kas greičiau nei mums su „Tomu“, su juo kartu prie kvalifikacinių turnyrų praleidome ~100-200 valandų. Tai vienas iš trijų būsimų oficialių „Blizzard“ rengiamų „Masters Tour“ turnyrų 2019 metais, laimėjimai juose – tai ne tik prizinis fondas. Puikūs pasirodymai yra vienintelis būdas gauti „Grandmaster“ titulą. Las Vegase susirinks geriausi žaidėjai iš viso pasaulio, o keliaudami už Atlanto nešamės ne tik „Žalgirio“, bet ir Lietuvos, taip pat viso Senojo žemyno vardą. Pagaliau oficialiai galėsime prisidėti prie draugiško juokelio apie tai, kad Europa yra žymiai stipresnis regionas nei Amerika“, – juokėsi Džiugas „s8ris“ Martinkėnas.

Garbė atstovauti „Žalgiriui“

Nors pirmajame sezono turnyre aukščiausias vietas užėmę žaidėjai pasidalins 250 000 dolerių prizinį fondą, žalgiriečius puikiai pasirodyti labiausiai skatina galimybė garsinti Lietuvos vardą esporto pasaulyje.

„Svarbu, jog į turnyrą kvalifikavomės visi trys ir, „Žalgirio“ dėka, turime galimybę varžytis tokio aukšto lygio turnyre. Sėkmingas pasirodymas Amerikoje taptų pamatu „Blizzard“ pradėjus ir vėl rengti komandų ar nacionalinius turnyrus, tokiu atveju šis pasiekimas taptų tramplynu skleisti esporto žinią ne tik tarp profesionalų, bet ir mūsų regione, su esportu nesusipažinusiai publikai, o tai atneštų daugiau perspektyvų sulaukti pakvietimų į „Invitational“ turnyrus, praplėstų besikuriančią esporto rinką Lietuvoje. Jaučiuosi labai dėkingas už šią galimybę atstovauti „Žalgiriui“ Las Vegase ir manau, kad trise galime šiam turnyrui puikiai pasiruošti, bei padidinti šansus gerai pasirodyti“, – mintimis dalinosi Šarūnas „SirVILGAUDAS“ Urbanavičius.

Turnyras vyks „Hearthstone Specialist“ formatu – tai naujasis varžymosi formatas, prasidėjęs kartu su 2019 metų pradžia, kuris pakeis iki šiol gyvavusį „Conquest“ formatą. Žaidėjas turi tris kalades po 30 kortų, kurias atsineša į turnyrą, visos kaladės privalo priklausyti tai pačiai žaidimo klasei. Kaladės yra suskirstomos į pirminę, antrinę ir tretinę. Pirminė – t. y. pagrindinė žaidėjo kaladė yra unikali, o antrinę ir tretinę kalades privalo sudaryti po 25 kortas iš pirminės kaladės ir tik 5 kortos paliktos žaidėjo pasirinkimui. Pirmajam žaidimui abu žaidėjai privalo naudoti pirminę kortų kaladę, kituose žaidimuose žaidėjas gali rinktis iš bet kurių turimų kortų kaladžių, tačiau oponentas nežinos, kurią kaladę žaidėjas iš tiesų pasirinko einamajam mačui.

Žalgiriečių kitą savaitę, birželio 12 d., laukia 14 valandų trukmės kelionė, po kurios vaikinai jau kitą dieną stos į didžiausią iki šiol sutiktą „Hearthstone“ iššūkį. Naujienas bus galima sekti „Žalgiris Esports“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Taip pat šį ketvirtadienį, birželio 6 d., 15 val. Džiugas „s8ris“ Martinkėnas lankysis ir „Žalgirio“ radijo laidoje, kur pasidalins įžvalgomis apie būsimą kelionę ir pasiruošimą varžyboms. Klausytis laidos galėsite Kauno regione – 105,9FM internetu: http://bit.ly/ZalgirioRadijas.

Komentarai

  1. Moses Forsyth