„Kauno Žalgirio” futbolininkai tapo kaulų čiulpų donorais 0

„Kauno Žalgirio” futbolininkai dalyvavo Rimanto Kaukėno paramos grupės ir OHLB „Kraujas“ bendrijos organizuotoje kaulų čiulpų donorystės akcijoje. Komandos atstovai tapo potencialiais kaulų čiulpų donorais ir ragina visus pasekti jų pavyzdžiu. Tapti kaulų čiulpų donoru – tai paprastas būdas išgelbėti gyvybę. Tuo įsitikino ir „Kauno Žalgirio” futbolininkai, kurie akcijos metu stebėjo lietuviškąjį dokumentinį filmą „Kraujo kelias”. Akcijos metu komandos atstovai turėjo galimybę ir tiesiogiai pabendrauti su šia liga susidūrusiais specialistais.

„Šiandien žiūrėjome dokumentinį filmą apie kaulo čiulpų donorystę, susipažinome su kraujo ligomis ir tapome potencialiais kaulų čiulpų donorais. Kviečiame prisijungti visus neabejingus, kadangi padėti yra tikrai labai paprasta“, – savo mintimis dalinosi „Kauno Žalgirio“ gynėjas Ernestas Pilypas.

„Akcijos metu sužinojome kaip nesudėtingai galime padėti sergantiems žmonėms. Sužinojome, kad daugelis žmonių kiekvieną dieną laukia savojo donoro.  Asmeniškai man dėl kitokių ligų yra tekę pusę metų praleisti ligoninėje besigydant, todėl dabar apsispręsti padėti buvo dar lengviau. Mano manymu, tokių akcijų reikia, jos yra labai naudingos, kadangi gali kažkam išgelbėti gyvybę“, – įspūdžiais dalinosi „Kauno Žalgirio“ gynėjas Karolis Gvildys.

„Džiugu, kad prie šios akcijos prisijungė ir „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas. Kiekvienas žmogus prisijungęs prie pasaulinio kaulo čiulpų donorystės registro gali išgelbėti ne vieną gyvybę. Manau, šiandieninės akcijos dalyvių laikas nebuvo panaudotas veltui, jie ne tik prisijungė prie potencialių donorų, tačiau gavo naudingos informacijos ir galbūt paskatins prisijungti prie šio projekto ir savo artimuosius, draugus“, – pasakojo OHLB „Kraujas“ valdybos narys Giedrius Pauža.

Prisidėti prie „Rimanto Kaukėno paramos grupės“ galite ir jūs:

Labdaros ir paramos fondas „Rimanto Kaukėno paramos grupė“

Kodas: 302721009

Sąskaitos nr. : LT984010042502981574

Mokėjimo paskirtyje reiktų nurodyti: PARAMA

Platesnė informacija info@kaukenoparama.lt

 

Komentarai