„Spyris“ dvikovos pabaigoje nužudė iniciatyvą turėjusius „Šiaulius“ 0

Karolis Tretjakas, alyga.lt

Antrąją pergalę „SMScredit.lt A lygoje“ iškovojo Kauno „Spyrio“ ekipa, kuri išvykoje po dramatiškos kovos 2:1 (0:0) nugalėjo vis dar be taškų čempionatą pradėjusius „Šiaulių“ futbolininkus.

Nuo pat rungtynių pradžios šeimininkai perėmė kamuolio kontrolę, tačiau pirmasis pavojingas epizodas kilo būtent prie šiauliečių vartų. Po gynėjo klaidos, savo meistriškumą buvo priverstas rodyti Povilas Valinčius, kuris kauniečio smūgiuotą kamuolį nukreipė už galinės linijos. Netrukus po pakelto kampinio Marius Miškinis pavojingai smūgiavo galva, tačiau kamuolį skriejantį į vartus paskutinę akimirką išmušė „Šiaulių“ saugas Edvinas Jasaitis.

Tomo Ražanausko auklėtiniai taip pat turėjo savo šansą. 11 minutę itin grubiai baudos aikštelėje suklydo Darius Šinkūnas, bet Lucasas Moraesas antrose rungtynėse iš eilės smūgiavo į skersinį.

Kiek daugiau nei pusvalandį klubai nesukūrė aštrių epizodų. Šiauliečiai žaidė „pirmu numeriu“ ir kėlė nemažai kampinių, o „Spyrio“ futbolininkai siekė išnaudoti kontratakas.

Vis dėlto pirmąją pridėto kėlinio minutę iššovė Ramūnas Radavičius – po veterano pavojingo smūgio pažeme į tolimąjį vartų kampą, kamuolys skriejo visai šalia virpsto.

Po pertraukos apie save priminė ir veteranas Andrius Velička. „Spyrio“ žaidėjas iškišo kamuolį varžovui tarp kojų ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, atliko pavojingą smūgį, kurį atrėmė puikiai sužaidęs P.Valinčius.

Netrukus kitoje aikštės pusėje savo progą turėjo ir šeimininkai – po puikaus L.Moraeso perdavimo Rolandas Leščius pabėgo nuo varžovo, tačiau smūgiuotas kamuolys skriejo visai šalia vartų.

„Neįmuši tu – įmuša tau“ – ši taisyklė eilinį kartą pasitvirtino 56 minutę, kai A.Velička išvengė varžovo globos ir užtikrintai nuginklavo P.Valinčių.

Vis dėlto šeimininkams netrukus pavyko išlyginti rezultatą. R.Radavičius iš kairiojo krašto atliko perdavimą link E.Jasaičio, kuris tiksliu smūgiu iš arti 61 minutę sugebėjo išlyginti rezultatą. Po šio epizodo Saulės miesto ekipa surengė tikrą atakų škvalą nuo kurio svečiai šiaip ne taip apsigynė.

Artėjant dvikovai į pabaigą Paulius Daukša atliko galingą smūgį iš toli, tačiau P.Valinčius buvo savo vietoje ir nukreipė kamuolį už galinės linijos. Visgi 90 minutę „Spyrio“ futbolininkai atliko kontrataką po kurios šių rungtynių likimas buvo nulemtas.

A.Velička pasiaukojančiai atliko perdavimą link Roko Sikorskio, o jaunasis futbolininkas jau antroje akistatoje iš eilės rezultatyviai perdavė kamuolį komandos draugui, po kurio smūgio buvo pelnytas pergalingas įvartis. Šį kartą kauniečio „dovanėlę“ išvyniojo Dmitrijus Rekišas, kuriam beliko iš arti pasiųsti kamuolį į vartus.

Per likusį laiką šiauliečiai dar mėgino gelbėtis, bet pasiaukojamai gynęsi svečiai sugebėjo dar kartą nustebinti ir iškovoti sudėtingą bei dramatišką pergalę.

Simonas Jurgilas („Šiauliai“): „Žaidėme gerai, ir progų susikūrėme, ir varžovai progų daug neturėjo, aišku, nepavyko realizuoti. Neįmuši tu – įmuš tau. Manau, kad pritrūko realizacijos, būtume įmušę – ir patiems būtų ramiau, ir komandai. Dėl praleistų įvarčių pritrūko koncentracijos, nes kvailos klaidelės viską nulemia. Debiutantai nustebino. Lygis nuo vaikų futbolo labai skiriasi, viskas greičiau, stipriau, aišku ir pačiam sunkiau. Rungtynės davė labai daug patirties, bandysime laimėti kitą savaitgalį.“

Komentarai