LFF taurės pusfinalį pasiekęs „Spyris“ taikosi į Lietuvos futbolo A lygą 0

Kaunodiena.lt inf.

Kauno „Spyrio“ futbolo klubas „Metropolio“ viešbutyje surengė sezono uždarymo vakarą, kuriame pasidžiaugė 2014 metų laimėjimais.

Šiemet „Spyris“ mini dešimties metų sukaktį. Simboliška, kad šis sezonas komandai buvo sėkmingiausias per visą istoriją – LFF pirmosios lygos pirmenybėse ji užėmė ketvirtąją vietą, o LFF taurės turnyre iškopė į pusfinalį.

Sezono uždarymo vakare dalyvavo ir „Spyrį“ pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas, Seimo narys Rytas Kupčinskas, LFF prezidentas Julius Kvedaras, Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) prezidentas Romanas Levinskas, viceprezidentas Romas Pikčilingis.

J.Kvedaras už paramą futbolui apdovanojo A.Kupčinską, už gerus komandos rezultatus – „Spyrio“ vyriausiąjį trenerį Laimį Bičkauską.

„Sezonu esu patenkintas. Pernai pirmojoje lygoje likome penkti, šiemet pakilome laipteliu aukščiau. Toks ir buvo „Spyrio“ tikslas. Kauno „Stumbro“ neaplenkėme, tačiau tokios užduoties ir nekėlėme. Labai džiaugiuosi, kad patekome į LFF taurės pusfinalį. Tai didelis komandos laimėjimas“, – sakė L.Bičkauskas.

Trenerį džiugina, kad net keli „Spyrio“ futbolininkai atstovavo savo amžiaus Lietuvos rinktinėms.  Saugas Aurimas Raginis pirmenybėse pelnė 13 įvarčių ir pateko į rezultatyviausių lygos žaidėjų dešimtuką.
L.Bičkauskas teigė, kad kitą sezoną „Spyris“ norėtų rungtyniauti A lygos čempionate. „Sieksime A lygos licencijos. Kalbamės su keliais potencialiais rėmėjais, gal pavyks susitarti. Tada turėtume solidesnį biudžetą“, – tvirtino Kauno ekipos strategas.

„Spyrio“ siekį žaisti A lygoje palaiko ir Kauno meras A.Kupčinskas.

Paklaustas, ar komandoje liks abu labiausiai patyrę žaidėjai Ignas Dedura ir Audrius Kšanavičius, treneris nedvejojo: „Taip, jie „Spyriui“ atstovaus ir kitais metais“.

KAFF prezidentas ir viceprezidentas apdovanojo L.Bičkauską, jo asistentą Dainių Bučmą, I.Dedurą, A.Kšanavičių, komandos kapitoną Darių Šinkūną, Kauno merą A.Kupčinską.

„Ir kitą sezoną kovosime negailėdami jėgų, stengsimės garbingai ginti Kauno futbolo garbę“, – žadėjo „Spyrio“ kapitonas D.Šinkūnas.

„Pasiilgau A lygoje Kauno komandos. Net sapnuoti negalėjau, kad  tokia jauna ekipa kaip „Spyris“ pateks į LFF pusfinalį. Kodėl dabar nepasvajojus apie finalą? Aš labai trokštu ir linkiu, kad „Spyris“ žaistų A lygoje, nes L.Bičkauskas, kaip ir LFF prezidentas J.Kvedaras,  yra žaidęs mano suburtoje Kauno „Aido“ komandoje“, – sakė R.Pikčilingis.

Komentarai