Komandos – prie starto linijos: Kauno „Spyris“ 0

Alyga.smscredit.lt inf.

Lygos čempionate šiemet, kaip ir pernai, dalyvaus 10 komandų. Septynios jų – senbuvės, trys – naujokės, atėjusios iš pirmosios lygos.

Kauno komandų elitiniame šalies futbolo divizione nebuvo tris sezonus iš eilės. Šįkart laikinoji sostinė siunčia į „SMScredit.lt A lygą“ net du klubus – pirmosios lygos čempioną „Stumbrą“ ir „Spyrį“, sėkmingai įveikusį licencijavimo procesą, kuris uždegė kauniečiams žalią šviesą kelyje į stipriausiųjų teritoriją.

„Dabar jau nebeturime pasirinkimo – teks žaisti“, – šyptelėjo „Spyrio“ treneris Laimis Bičkauskas. Ir surimtėjęs pridūrė: „Mūsų jauna komanda nuosekliai tobulėjo pirmoje lygoje, o sėkmė taurės turnyre padėjo apsispręsti ir siekti A lygos licencijos“.

LFF taurės varžybose kauniečiai prasibrovė iki pusfinalio, kurio link keliaudami iš balno išvertė ir konkurentą iš „SMScredit.lt  lygos“ – „Šiaulius“. Pavasarį stipriausių turnyro komandų ketverte „Spyrio“ laukia šalies čempionas, taurės laimėtojo titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“. O kol kas kauniečių svajonė debiutuoti Europoje jau kitų metų vasarą lieka gyva.

Skambiais pažadais ketvirtą vietą pernai pirmojoje lygoje užėmusio „Spyrio“ atstovai nesišvaisto. L.Bičkausko teigimu, privačių rėmėjų ir miesto finansuojama komanda šiam sezonui surinks gerokai didesnį biudžetą nei pernai: „Projektas – ne vienadienis. Tikimės augti ir po kelerių metų turėti gerokai stipresnę komandą nei dabar“.

Praėjusio sezono „Spyris“ – daugiausia „Tauro“ futbolo mokyklos, su kuria klubas glaudžiai bendradarbiauja, parengtas jaunimas bei pora šilto ir šalto mačiusių veteranų. Planuojama, kad 38 metų Audrius Kšanavičius bei 36-erių Ignas Dedura liks komandoje ir šį sezoną.

„Galbūt jie nebus tie, kuriems teks kiekvieną turą „tempti“ komandą aikštėje, bet jų buvimas su mumis, patirtis, lyderių savybės – labai svarbūs dalykai jauniems žaidėjams“, – svarstė L.Bičkauskas.

Yra tikimybė, kad prie kauniečių prisidės ir dar viena ryški futbolo asmenybė – 35 metų Andrius Velička, dar visai neseniai kalbėjęs apie apsisprendimą baigti karjerą, tarpsezonį treniruojasi su „Spyriu“. Šis puolėjas pernai atstovaudamas „Žalgiriui“ iškovojo vienuoliktą Lietuvos čempiono titulą – to nėra pavykę padaryti jokiam kitam futbolininkui.

„Žiūrėsime, ką Andrius nuspręs, – sakė L.Bičkauskas. – Bet prie komandos tikrai prisidės keli nauji žaidėjai. Apie pavardes kol kas kalbėti nenoriu, nes kai kurie futbolininkai derasi ir su kitais klubais – nesinori jiems pakenkti“.

Naujokams teks užpildyti spragas, kurios atsivėrė „Spyriui“ netekus poros svarbių futbolininkų. Rezultatyviausias praėjusio sezono kauniečių žaidėjas Aurimas Raginis keliasi į Kazlų Rūdos „Šilą“, o „Stumbro“ trenerio Dariaus Gvildžio sūnus Karolis Gvildys vyksta studijuoti į užsienį.

„Spyris“ taps vienu iš jauniausių „SMScredit.lt A lygos“ klubų – šiemet jis švenčia vos dešimties metų jubiliejų. Galbūt į aukščiausias vietas ši komanda nepretenduos. Bet į Kauną ateina šventė – S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione vėl vyks elitinės futbolo lygos mūšiai.

Komentarai