Mūsų miesto futbolo komanda nuo šiol ir oficialiai vadinsis „Kauno Žalgiris“! 5

Lietuvos klubinio futbolo žemėlapį ateinantį A lygos sezoną papuoš naujas vardas. Antradienį vykusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto posėdžio metu legendiniam Kauno krepšinio klubui „Žalgiris“ priklausančią futbolo komandą leistą vadinti „Kauno Žalgirio“ vardu. Praėjusį sezoną kauniečiai A lygos čempionate žaidė „Spyrio“ pavadinimu.

Kauno klubo vadovai ilgai siekė, kad šį istorinį pavadinimą galėtų naudoti ir futbolo aikštėje.

Futbolininkus  Kauno „Žalgirio“ klubas po savo sparnu priglaudė praėjusių metų sausį. Tuomet „Spyrio“ komandai buvo suteiktas ne tik „Žalgirio“ vardas, bet ir logotipas.

Nors iš pradžių šiam sprendimui šalies čempiono Vilniaus „Žalgirio“ vadovai neprieštaravo, vėliau jie pateikė skundą futbolo federacijai, kuri nusprendė, kad Kauno komanda futbolo A lygos čempionate turėtų rungtyniauti „Spyrio“ pavadinimu, o dėl „Žalgirio“ vardo naudojimo turėtų susitarti abu suinteresuoti klubai.

Abiems klubams rasti kompromiso taip ir nepavyko, o praėjusią vasarą tarp abiejų stovyklų įsiplieskė karštas konfliktas, galiausiai persikėlęs į teismus.

Visgi antradienį LFF vykdomasis komitetas palaimino kauniečių prašymą ir buvo nuspręsta, kad ateinantį sezoną Kauno klubas A lygos pirmenybėse galės žaisti „Kauno Žalgirio“ pavadinimu.

Komentarai

  1. Ro

    Nesamone. Žalgiris yra krepšinio legendinis klubas, o ne kokietai fudbolistai. Pagalvokite patys. Tarkim per žinias paskelbia- Žalgiriečiai jau 5 kart iš eiles nusileido šiauliams, arba Kauno Žalgiris nugalejo šiaulius. Apie ka pagalvotumet pirmiausiai. Aišku apie krepšini.

  2. R

    Gryna tiesa. Kaip tą Žalgirio vadovai galejo leisti. Juk ta fud. kom. priklauso pačiam krepšinio klubui.

  3. Ro

    Ir tikiuosi, kad tik šį sezono jie galės vadintis šiuo vardu.

  4. Ro R Ro

    Nejuokink su savo argumentais. Barcelona, Real, Maccabi, Olympiacos ir tt. Labai daznai ziuredamas tel nesupranti apie ka kalbama?

  5. herr

    na, is tikruju nesuprantama kaip galejo neleisti vadintis Zalgiriu, visoj europoj tra komandu Dianmo, Real, Maccabi, Panathinaikos kur yra ivairiu sporto saku komandos, Nesu nei Spyrio, nei Zalgirio fanas, taciau kas gali uzdrausti. As net nematau nieko blogo net jei tam paciam mieste atsiras du Zalgiriai, pvz FK ir SK, koks skirtumas. Tegu komandos zaidzia, o sirgaliai ir sponsoriai atsirinks. Tik emblema pakeiskit, please. darykit arba neutralia arba bent kamuoliuka pakeiskit, juk pvz. Olympiacos ar Panathinaikos, ir Tel Avivo Maccabi naudoja skirtingas emblemas