„Kauno Žalgiris“ čempionatą pradėjo rezultatyvia pergale (VIDEO) 0

Pergalingai „SMScredit.lt A lygos“ čempionatą pradėjo „Kauno Žalgirio“ futbolininkai. Laimio Bičkausko auklėtiniai Visagine 3:2 (2:1) įveikė Utenos „Utenio“ komandą.

Nuo pat pirmųjų minučių „Kauno Žalgiris“ perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas. Jau 5 minutę Karolis Šilkaitis tolimu smūgiu nuginklavo Utenos klubo vartininką ir išvedė svečius į priekį (1:0).

Po pelnyto įvarčio kauniečiai nemažino apsukų ir toliau kūrė progas prie varžovų vartų. Ne vieną galimybę pasižymėti turėjo Rokas Krušnauskas, tačiau jo bandymai buvo sustabdyti.

Utenos futbolininkai stengėsi atsitiesti ir puikios progos sulaukė 22 minutę, kuomet po rikošeto Eligijus Jankauskas pirmasis prišoko prie kamuolio ir vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, o rezultatas tapo lygus (1:1).

Po įvarčio kilusį trumpą chaosą „Kauno Žalgirio“ futbolininkai greitai nuramino ir toliau neleido varžovams įsitvirtinti jų aikštės pusėje, agresyviai spaudė oponentus, o galiausiai 35 minutę po kelių nesėkmingų epizodų pralaužė ledus R.Krušnauskas, pasižymėjęs įvarčiu iš kelių metrų (2:1).

Per likusias 10 minučių pavojingų išpuolių komandoms sukurti nepavyko ir po pirmosios rungtynių dalies „Kauno Žalgiris“ turėjo minimalų pranašumą.

Prasidėjus antrajam kėliniui, žaidimas išsilygino. Nepaisant to, 61 minutę po perimto kamuolio Leonidas Mušnikovas atliko puikų perdavimą iš kairiojo krašto, o R.Krušauskas galva nukreipė kamuolį į vartų tinklą bei padidino svečių persvarą (3:1).

Pranašumą labiau įtvirtinę „Kauno Žalgirio“ futbolininkai šiek tiek atleido žaidimo vadžias ir tuo suskubo pasinaudoti „Utenis“. Aikštės šeimininkai perėmė kamuolio kontrolę ir ėmė spausti svečius. Po kampinio Utenos ekipa atliko galingą smūgį, tačiau laiku sureagavęs Deividas Mikelionis išgelbėjo komandą nuo įvarčio. Visgi po antrojo kampinio apsiginti nepavyko. 70 minutę praeitą sezoną „Kauno Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs Jevgenijus Morozas smūgiu galva sušvelnino Utenos ekipos deficitą (3:2).

„Utenis“ stengėsi išlyginti rezultatą ir dažnai grasino kauniečių vartams, bet jų pastangos buvo bevaisės ir „Kauno Žalgiris“ džiaugėsi sėkminga „SMScredit.lt A lygos“ sezono pradžia.

„Kauno Žalgiris“ rungtynes pradėjo tokia startine sudėtimi: D.Mikelionis, E.Pilypas, I.Dedura, M.Fridrikas, P.Daukša, T.Bučma, K.Šilkaitis, L.Mušnikovas, L.Sendžikas, R.Krušnauskas, A.Velička.

Komentarai