„Kauno Žalgiris“ ruošiasi pirmosioms sezono rungtynėms namuose (VIDEO) 0

„SMScredit.lt A lygos“ sezono starte svečiuose Utenos „Utenį“ įveikęs „Kauno Žalgiris“ ir toliau aktyviai ruošiasi kitam iššūkiui. Laimio Bičkausko auklėtiniai sekmadienį žais pirmąsias sezono rungtynes namuose, kur stos į kovą su praėjusių metų sidabro medalių laimėtojais Trakų „Trakais“.

„Kauno Žalgirio“ stratego teigimu, „Trakai“ – komanda, žaidžianti techniškai ir mėgstanti atakuoti, tačiau žalgiriečiai tikisi savo aistruoliams padovanoti gražų reginį.

„Nuotaikos yra darbinės, visi treniruojamės. Keli futbolininkai turėjo problemų dėl traumų, tačiau šiuo metu visi esame sveiki ir ruošiamės rungtynėms su „Trakais“. Tai yra Lietuvos mastu labai pajėgi komanda, propaguojanti atakuojantį futbolą, turinti daug techniškų žaidėjų. Turi gerą legionierių puolėją Davidą Arshakyaną. Taip pat neblogai žaidžia ir Nerijus Valskis. Ruošiamės kaip ir bet kurioms kitoms rungtynėms. Žinoma, analizuosime tam tikrus taktinius dalykus ir stengsimės mūsų sirgaliams pademonstruoti gražų futbolą“, – kalbėjo treneris L.Bičkauskas.

Tuo tarpu „Kauno Žalgirio“ gretose debiutavęs Mantas Fridrikas neabejoja – Lietuvos vicečempionai yra palaužiami ir komanda žais tik dėl trijų taškų.

„Kalbant apie debiutą, nelabai mėgstu vertinti asmeniškai, tačiau tikrai yra, kur padirbėti, o sportinė forma su laiku gerės. Kitas mūsų varžovas – „Trakai“. Komanda išliko per daug nepasikeitusi, branduolys – tas pats, pasipildė keliais žaidėjais, tačiau su visais galima žaisti ir šios rungtynės, manau, bus ne išimtis bei sekmadienį laukia geras mačas“, – teigė gynėjas.

Praėjusiose rungtynėse įvarčiu pasižymėjęs Karolis Šilkaitis tikisi kamuolį į vartų tinklą pasiųsti ir dažniau. Tuo tarpu apie būsimą varžovą saugas atsiliepė pagarbiai, tačiau tikino, kad vieningas, komandinis darbas gali duoti vaisių.

„Sezono startas pavyko, pasiekėme pergalę. Ji buvo sunki, bet pergalė yra pergalė. Džiaugiuosi, kad pavyko įmušti įvartį. Tikiuosi, kad ir dažniau pasiseks tai padaryti. Kalbant apie varžovą, „Trakų“ ekipą vertinu labai gerai, jie žaidžia techniškai, stengiasi atlikti daug perdavimų ir demonstruoja akiai patrauklų futbolą. Prieš juos žaisti labai sunku, tačiau viskas yra įmanoma. Jei kovosime, žaisime kaip vienas kumštis, manau, galime pasiekti pergalę“, – mintis dėstė K.Šilkaitis.

„Kauno Žalgirio“ klubo naujokas Mindaugas Kalonas praėjusiame mače nebuvo įtrauktas į registruotų žaidėjų sąrašą, tad aistruoliai ieškojo atsakymų, tačiau treneris L.Bičkauskas juos nuramino – 2013 metų geriausias Lietuvos futbolininkas debiutuos artėjančiose rungtynėse su „Trakais“.

„Mindaugas negalėjo žaisti, nes nesulaukėme paleidžiamojo rašto iš jo buvusios komandos Izraelyje, tačiau dabar – viskas tvarkoje ir, manau, jis tikrai debiutuos akistatoje su „Trakais“, – tikino L.Bičkauskas.

„Kauno Žalgirio“ ir „Trakų“ rungtynės – sekmadienį 15.00 val. Nacionalinės futbolo akademijos stadione (Aukštaičių g. 51).

Komentarai