L.Bičkauskas: „Po praleisto pirmojo įvarčio nesuradome savo žaidimo“ 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai iš Kėdainių parsivežė tašką. Kovingose „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse su Jonavos „Lietava“ buvo užfiksuotos lygiosios – 2:2, nors po pirmojo kėlinio žalgiriečiai turėjo dviejų įvarčių pranašumą (2:0).

„Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas neslėpė apmaudo dėl prarastų taškų ir tikino, kad mačo lūžis įvyko po 11 metrų baudinio, o vėliau nepavyko atrasti savojo žaidimo.

„Be abejonės, jaučiame kartėlį. Turėjome tokią persvarą ir susikūrėme neblogų progų, tačiau jų neišnaudojome, o varžovai pelnė du įvarčius. Žinoma, gaila prarastų dviejų taškų.

Kai turėjome solidžią persvarą mes sąmoningai leidome varžovams daugiau kontroliuoti kamuolį, kad galėtume kontratakuoti. Antrojo kėlinio pradžioje tai pasiteisino. Sugebėjome susikurti progas, tačiau nepavyko įmušti įvarčio.

Rungtynių lūžis įvyko po 11 metrų baudinio. Tai išbalansavo komandą, o vėliau neatradome to žaidimo, kurį demonstravome iki baudinio,“, – teigė L.Bičkauskas.

Žalgiriečių saugas Tomas Bučma taip pat antrino treneriui ir pagrindiniu rungtynių lūžiu įvardino varžovų realizuotą 11 metrų baudinį. Futbolininko teigimu, trečias kauniečių įvartis būtų galutinai pribaigęs varžovus ir pakeitęs mačo scenarijų.

„Žinoma, gaila. Pirmavome 2:0, tačiau persvaros neišsaugojome. Nepavyko įmušti trečiojo įvarčio. Manau, jei jis būtų pelnytas, rungtynių baigtis būtų kitokia. Antroje pusėje šiek tiek sustojome ir varžovai išlygino rezultatą.

Po kėlinio pradžioje praleisto 11 metrų baudinio išsimušėme iš vėžių. Turėjome ir toliau žaisti, tačiau ar tai buvo psichologinės, ar fizinės priežastys, sunku pasakyti. Tikrai skaudu, galėjome iškovoti tris taškus“, – kalbėjo T.Bučma.

Po trijų turų 4 taškus savo sąskaitoje turintis „Kauno Žalgiris“ turnyrinėje lentelėje užima šeštąją vietą. Kitas rungtynes žalgiriečiai žais su Kauno „Stumbro“ komanda. Miesto derbis įvyks kovo 21 dieną, pirmadienį, 18.30 val. Nacionalinės futbolo akademijos stadione (Aukštaičių g. 51).

Komentarai