Mačo pabaigoje „Stumbras“ nubaudė progų neišnaudojusį „Kauno Žalgirį“ (VIDEO) 0

Ketvirtąjį „SMScredit.lt A lygos“ turą užbaigė miesto derbis tarp „Kauno Žalgirio“ ir „Stumbro“ komandų. Vis dėlto, kieto žaidimo ir dramatiškos kovos nestokojusiame mače žalgiriečiai nusileido savo varžovams rezultatu 1:2 (0:0).

Pirmajame kėlinyje grėsmingiau atrodė „Stumbro“ futbolininkai. Jau 6-ąją minutę jie galėjo pasižymėti smūgiu iš dešiniojo vartininko aikštelės krašto, tačiau smūgis buvo blokuotas, o pirmas prie kamuolio prišokęs Deividas Mikelionis užgesino kilusį gaisrą.

18-ąją minutę – dar viena nebloga galimybė Dariaus Gvildžio auklėtiniams. Netoli „Kauno Žalgirio“ baudos aikštelės buvo paskirtas baudinys. Vis dėlto, Klaido Janonio smūgis atsitrenkė į gyvatvorę.

Dar po dviejų minučių kamuolys atsidūrė vartų tinkle. Po perdavimo galva Lukas Baranauskas įmušė įvartį, tačiau jis buvo neįskaitytas, nes futbolininkas atsidūrė nuošalėje, tad rezultatas išliko nepakitęs (0:0).

„Stumbro“ atakos ir toliau nesiliovė. 21-ąją minutę po aštraus perdavimo iš dešiniojo krašto galva smūgiavo legionierius Kennedy Eriba, tačiau saugo galva smūgiuotas kamuolys pralėkė virš skersinio.

Pirmąjį smūgį „Kauno Žalgiris“ atliko tik sužaidus beveik pusvalandį. Tolimu šūviu varžovų vartininką pramušti mėgino Rokas Krušnauskas, tačiau toks puolėjo sprendimas nesukėlė problemų oponentams.

Prieš pat didžiąją pertrauką R.Krušnauskas dar kartą patikrino Evano Alexandrow-Ridley budrumą, tačiau ir šį kartą ataka nesibaigė rezultatyviai – vartininkas atrėmė žalgiriečio smūgį iš dešiniojo krašto.

Po pirmosios rungtynių dalies rezultatas buvo lygus – 0:0.

Antrąjį kėlinį „Kauno Žalgiris“ pradėjo daug tvirčiau. Laimio Bičkausko auklėtiniai per pirmąsias 15 minučių atliko penkis smūgius: keturis iš jų blokavo varžovai, o vienas – skriejo pro šalį.

Nepaisant to, šeštasis bandymas nemelavo. 62-ąją minutę Tomas Bučma smūgiu nuo baudos aikštelės pasiuntė kamuolį į kairį vartų kampą ir galiausiai nuginklavęs „Stumbro“ vartų sargą išvedė žalgiriečius į priekį (1:0).

Po 10 minučių situacija pasikeitė. Artūras Rimkevičius prasiveržė kairiuoju kraštu ir atliko puikų perdavimą Tomui Snapkauskui, kuriam beliko tik pasiųsti kamuolį į vartų tinklą vos iš kelių centimetrų (1:1).

Jau po keturių minučių „Kauno Žalgiris“ galėjo persverti rezultatą savo naudai. R.Krušnauskas ir po keitimo pasirodęs Andrius Velička išbėgo prieš vartininką, tačiau jaunasis puolėjas sudvejojo, o tuo pasinaudojęs „Stumbro“ gynėjas pasiaukojančiai krito ir išmušė kamuolį iš R.Krušnausko kojų.

84-ąją minutę tas pats R.Krušnauskas susikūrė gerą progą. Futbolininkas pergudravo du gynėjus ir įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau paskutinę akimirką puolėjo smūgis buvo blokuotas.

Po minutės – dar viena puiki žalgiriečių galimybė įsiveržti į priekį. Baudos aikštelėje ranka sužaidė K.Eriba ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Jį ryžosi atlikti A.Velička. Vis dėlto, „Stumbro“ vartininkas atspėjo puolėjo sumanymą ir atrėmė puikų „Kauno Žalgirio“ šansą atsiplėšti.

Tuomet žaibiškai pasitvirtino nerašyta futbolo taisyklė. Jau kitos atakos metu neužtikrintai vartuose sužaidė D.Mikelionis ir kamuolį iš artimos distancijos į vartų tinklą pasiuntė A.Rimkevičius. „Stumbras“ – priekyje (1:2).

Per likusį laiką žalgiriečiams išsigelbėti nepavyko ir teko pripažinti varžovų pranašumą (1:2).

„Kauno Žalgirio“ startinė sudėtis: D.Mikelionis, E.Pilypas, I.Dedura, M.Fridrikas, P.Daukša, T.Bučma, K.Šilkaitis, L.Mušnikovas, L.Sendžikas, M.Kalonas, R.Krušnauskas.

Žalgiriečių atlikti ketimai: T.Bučmą pakeitė B.Olencevičius (63 min.), M.Kaloną pakeitė A.Velička (73 min.), P.Daukšą pakeitė M.Miškinis (84 min.).

Po ketvirto „SMScredit.lt A lygos“ turo „Kauno Žalgiris“ turnyrinėje lentelėje su 4 taškais žengia penktas, o pirmąją pergalę iškovojęs „Stumbras“, savo sąskaitoje turintis 3 taškus, užima septintą poziciją.

Kitas rungtynes L.Bičkausko auklėtiniai žais su Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkais. Mačas įvyks balandžio 2 dieną, šeštadienį, Klaipėdoje.

Komentarai