L.Bičkauskas: „Pasitvirtino nerašyta taisyklė“ (VIDEO) 0

Kieta ir dramatiška kova pasižymėjęs pirmasis miesto derbis „Kauno Žalgirio“ futbolininkams susiklostė nesėkmingai. Žalgiriečiai ketvirtajame „SMScredit.lt A lygos“ ture 1:2 nusileido „Stumbro“ komandai.

Po apmaudaus pralaimėjimo „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas tikino, kad antrajame kėlinyje ekipai pavyko perimti žaidimo vadžias į savo rankas, visgi mačo pabaigoje sėkmė nusisuko. Nepaisant to, strategas neabejoja, jog uoliai dirbantys jo auklėtiniai suras kelią į pergales.

„Manau, žiūrovams buvo geros rungtynės. Jose vyravo įtampa, o mums pritrūko sėkmės. Artėja Šv. Velykos, nueisime į bažnyčią ir ji atsisuks. Mačo pabaigoje pasitvirtino nerašyta futbolo taisyklė. Mes neišnaudojome progos, o varžovai iškart nubaudė. Futbolininkams akcentavau pavojingas „Stumbro“ kontratakas, tačiau susitikimo pabaigoje pritrūko koncentracijos ir pramiegojome šią ataką. Kaip ir antras, taip ir pirmas įvartis buvo įmuštas po panašios situacijos.

Antroje rungtynių dalyje atrodėme geriau. Per pertrauką paprašiau futbolininkų, kad žaistų greičiau, kompaktiškiau. Tai pasiteisino ir sugebėjome perimti iniciatyvą, ko pirmajame kėlinyje mums trūko.

Sezono startas, manau, normalus. Sezonas – ilgas. Šiandien mums nepasisekė, kitą kartą gal labiau pasiseks. Žaidėjai progresuoja, tobulėja, uoliai dirba ir, manau, viskas bus gerai“, – teigė L.Bičkauskas.

Tuo tarpu vienintelio žalgiriečių įvarčio autorius Tomas Bučma mano, kad „Kauno Žalgiris“ demonstravo geresnį žaidimą nei varžovai.

„Žinoma, skaudu. Galėjome išplėšti pergalę, kai buvo paskirtas 11 metrų baudinys, bet pasitvirtino nerašyta taisyklė ir po nerealizuotos progos patys praleidome įvartį. Kovingos rungtynės, abi komandos turėjo progų, tačiau, manau, mes turėjome geresnes galimybes pasiekti pergalę.

Pirmajame kėlinyje žaidėme šiek tiek atsitraukę, leidome jiems žaisti. Per pertrauką pakalbėjome ir antroje dalyje pradėjome žaisti savo žaidimą. Susikūrėme progų, tačiau mačas taip susiklostė, kad pralaimėjome. Gaila, nes per pastarąsias dvi rungtynes galėjome surinkti 6 taškus, tačiau pavyko pasiimti tik vieną.

Šiek tiek kiršknį susižeidžiau. Jau anksčiau turėjau šią traumą, o šiandien dar kartą pasitempiau tą pačią vietą ir paprašiau keitimo, tačiau per daug nieko rimto nėra“, – tikino T.Bučma.

Komandos kapitonas Ignas Dedura teigė, kad rezultatas neatspindi, kas vyko aikštėje, o varžovams tiesiog pasisekė: „Derbio rungtynės visada būna nenuspėjamos. Varžovai tikrai nebuvo stipresni už mus. Paprasčiausiai juos lydėjo sėkmė. Turėjome puikią progą įsiveržti į priekį, tačiau po neišnaudotos progos patys praleidome. Šiandien sėkmė buvo „Stumbro“ pusėje.“

Kitas rungtynes „Kauno Žalgirio“ futbolininkai žais su Klaipėdos „Atlanto“ klubu. Susitikimas įvyks balandžio 2 dieną, šeštadienį, Klaipėdoje.

Komentarai