L.Sendžikas: „Sunkiai dirbame, tad Klaipėdoje sieksime pergalės“ (VIDEO) 0

Šeštadienį „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse „Kauno Žalgiris“ stos į kovą su kol kas geriausiai besiginančia pirmenybių komanda – Klaipėdos „Atlantu“. Per keturias rungtynes uostamiesčio klubas praleido vos vieną įvartį.

Žalgiriečių vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas tikino, jog komanda yra atsitiesusi po skaudžios nesėkmės derbyje „Stumbro“ ekipai ir uoliai ruošiasi artėjančiai akistatai su „Atlantu“.

„Be abejo, komanda atsistatė po praėjusių rungtynių su „Stumbru“, kadangi nuo jų praėjo jau dvi savaitės. Tą susitikimą pamiršome ir per šią dviejų savaičių pertrauką nuoširdžiai treniravomės, tad Klaipėdoje ketiname kovoti dėl taškų. Žinome, kad „Atlanto“ komanda yra stipri antrajame aukšte, todėl stengiamės kaip įmanoma geriau pasiruošti artėjančiai akistatai.

Praėjusiose rungtynėse turėjome teigiamą rezultatą, išskyrus susitikimą su „Trakais“. Akistatoje su „Stumbru“ žaidimas buvo lygus, daug jaudulio. Antrajame kėlinyje galbūt turėjome daugiau jėgų nei mūsų varžovai, todėl pavyko perimti iniciatyvą, o kaip rungtynės baigėsi, visi žinome. Bandome rasti komandos žaidime balansą, kad abu kėlinius sugebėtume demonstruoti pastovų, tolygų futbolą be didesnių duobių“, – teigė L.Bičkauskas.

„Kauno Žalgirio“ treneris prasitarė, kad Klaipėdoje aikštėje pamatysime po kelio traumos atsigavusį Karolį Gvildį, kuris jau sužaidė vienas rungtynes dublerių gretose. Stratego teigimu, netrukus į rikiuotę turėtų sugrįžti ir Rokas Sikorskis.

„Karolis jau debiutavo šį sezoną pirmosios lygos rungtynėse, kur žaidė mūsų dublerių „Hegelmann Litauen“ komandoje. Matyti, kad žaidybinės praktikos dar kol kas jam trūksta, tačiau Klaipėdoje greičiausiai jis žais. Kiek laiko jis praleis aikštėje, sunku pasakyti. Nepaisant to, tikiuosi, kad Karolis kovos su varžovais kaip lygus su lygiais. Tuo tarpu Sikorskį dar vis kamuoja trauma, tačiau jis po truputį treniruojasi ir, manau, greitu metu prisijungs prie komandos“, – kalbėjo L.Bičkauskas.

Paklaustas apie dublerių komandos naudą treneris tikino, kad tai labai naudinga jauniesiems ir mažiau aikštėje praleidžiantiems futbolininkams: „Didžiausia nauda yra jauniems mūsų futbolininkams, kurie gali parodyti savo galimybes rungtyniaudami su vyrais. Taip pat gauna daug žaidybinės praktikos. Manau, tai ir yra didžiausia nauda. Šios ekipos tikslas – suteikti galimybę žaisti jauniesiems mūsų žaidėjams ir, žinoma, stengtis nebūti turnyrinės lentelės dugne.“

Tuo tarpu „Kauno Žalgirio“ saugas Lukas Sendžikas įvertino sezono pradžią ir prieš artėjančias rungtynes patikino – komanda į Klaipėdą vyksta kovoti dėl pergalės.

„Nuotaikos – darbingos, ruošiamės rungtynėms su „Atlantu“. Būsime motyvuoti ir pasiruošę akistatai, kadangi mums reikalingi taškai. „Atlantas“ yra kovinga komanda, pasižyminti galingais fiziniais duomenimis. Turi gerą trenerį, demonstruoja gerą žaidimą ir lengva tikrai nebus. Tuo labiau, kad žaisime išvykoje. Nepaisant to, sunkiai dirbame treniruotėse, tad sieksime iškovoti tris taškus.

Pirmos sezono rungtynės buvo geros, tačiau vėliau mačuose su „Lietavos“ ir „Stumbro“ ekipomis pritrūko sėkmės, kur tikrai galėjome iškovoti mums taip reikalingus taškus. Sezono pradžia tikrai nėra tokia, kokios tikėjomės“, – mintis dėstė futbolininkas.

„Kauno Žalgiris“ šiuo metu savo sąskaitoje turi 4 taškus ir užima penktąją vietą turnyrinėje lentelėje. Tuo tarpu „Atlantas“ su 9 taškais žengia trečias.

Šių dviejų komandų akistata įvyks balandžio 2 dieną, šeštadienį, 13.00 val. Klaipėdoje.

Komentarai