L.Bičkauskas: „Rungtynes pradėjome vangiai ir varžovai tuo pasinaudojo“ (VIDEO) 0

Du įvarčius per pirmąsias 15 rungtynių minučių praleidęs „Kauno Žalgiris“ neatsitiesė kovoje su Klaipėdos „Atlantu“ ir patyrė nesėkmę rezultatu 1:3. Žalgiriečiams tai buvo trečiasis pralaimėjimas per paskutinius keturis susitikimus „SMScredit.lt A lygoje“.

Po rungtynių Klaipėdoje „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas pripažino, kad varžovai buvo stipresni ir nusipelnė pergalės. Stratego teigimu, komanda susitikimą pradėjo labai vangiai ir klaipėdiečiams pavyko tuo pasinaudoti.

„Mūsų varžovai buvo stipresni už mus. Sveikinu juos su pelnyta pergale. Nesugebėjome laimėti mikrodvikovų ir gynyboje nesusitvarkėme su atmuštais kamuoliais. Šiais aspektais „Atlantas“ mus pranoko ir susikūrė nemažai progų bei jas išnaudojo. Tuo tarpu mes išėjome užmigę. Galbūt taip nutiko dėl kelionės, tačiau mums žaidimas šiandien tikrai nesisekė. Buvo dviejų savaičių pertrauka ir galbūt padarėme klaidą, kad nesužaidėme draugiškų rungtynių. Susitikimo pradžioje atrodėme vangiai ir trūko koncentracijos.

Po didžiosios pertraukos neturėjome ką prarasti, todėl bandėme žaisti su dviemis puolėjais. Sugebėjome pelnyti įvartį, bet labai greitai buvo paskirtas 11 metrų baudinys į mūsų vartus ir oponentai galutinai padėjo tašką rungtynėse“, – kalbėjo L.Bičkauskas.

Taip pat treneris teigė, jog penktadienį vykusioje treniruotėje traumą patyrė saugas Karolis Šilkaitis. Futbolininkas norėjo pasirodyti aikštėje akistatoje su „Atlantu“, tačiau jaučiamas skausmas privertė pakeisti planus: „Žinoma, Karolio netektis šiek tiek išbalansavo komandą. Penktadienį treniruotės metu jis pasitempė raumenį. Šiandien Šilkaitis apšilinėjo prieš rungtynes, tačiau vėliau sakė, kad jaučia raumens skausmus ir žaisti negalės, todėl buvome priversti atlikti keitimą startinėje sudėtyje.“

Tuo tarpu „Kauno Žalgirio“ gynėjas Paulius Daukša pripažino, kad tikėjosi atkaklesnių rungtynių, tačiau nesėkmingas žaidimas pirmajame kėlinyje pakišo koją siekiant pergalės.

„Atvažiavome nusiteikę kovingai. Žinojome, kad varžovas yra stiprus. Norėjome kovoti kaip lygūs su lygiais ir žaisti dėl trijų taškų, tačiau rungtynių pradžioje žaidimas nesisekė. Nesugebėjome sukurti progų, buvo daug spragų gynyboje. Tai turbūt prasčiausias kėlinys per visą šį sezoną.

Antroje mačo dalyje susikaupėme ir stengėmės išlyginti rezultatą. Neturėjome ko prarasti. Mums pavyko įmušti įvartį ir atrodė, kad jau perimame iniciatyvą į savo rankas, tačiau vėl praleidome įvartį ir patyrėme nesėkmę.

Gynyboje turime problemų – per kiekvienas rungtynes vidutiniškai praleidžiame po du įvarčius. Prieš mačą mūsų tikslas buvo nepraleisti, tačiau jo įgyvendinti nepavyko“, – mintis dėstė P.Daukša.

Po penkių rungtynių „SMScredit.lt A lygoje“ žalgiriečiai savo sąskaitoje turi 4 taškus ir užima šeštąją vietą turnyrinėje lentelėje.

„Kauno Žalgiris“ atsitiesti mėgins savo aistruolių akivaizdoje balandžio 10 dieną, sekmadienį. Nacionalinės futbolo akademijos stadione L.Bičkausko auklėtiniai susirems su Marijampolės „Sūduvos“ klubu.

Komentarai