L.Bičkauskas: „Bus nelengva – buksuojantis „Žalgiris“ sieks nutraukti nesėkmingą atkarpą“ (VIDEO) 0

Šeštadienį „Kauno Žalgirio“ futbolininkai žais savo septintąsias rungtynes „SMScredit.lt A lygoje“ ir užbaigs pirmąjį čempionato ratą. Šį kartą kauniečių kelyje atsidūrė daugkartinis pirmenybių čempionas Vilniaus „Žalgiris“.

„Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas džiaugėsi sėkmingu Edvino Kloniūno debiutu praėjusiame mače su Marijampolės „Sūduva“. Taip pat strategas kalbėjo apie „Žalgirio“ iššūkį bei pripažino – lengva nebus. Tuo labiau, kad vilniečiai sieks nutraukti trijų nelaimėtų rungtynių atkarpą.

„Rungtynėse su „Sūduva“ turėjome problemų su pagrindiniais žaidėjais, tad teko remtis jaunesniais futbolininkais. Aikštėje pasirodė Edvinas Kloniūnas. Vaikinas tikrai žaidė užtikrintai ir mes tuo džiaugiamės, o iškovotas taškas akistatoje su „Sūduva“ yra geras rezultatas.

Šiuo metu „Žalgiris“ buksuoja ir, manau, sieks įrodyti, kad yra viena pajėgiausių komandų, tad mums bus tikrai nelengva. Praėjusiais metais nesugebėjome įveikti vilniečių, tačiau šį sezoną tikimės bent kartą juos nugalėti. Nors „Žalgiris“ antradienį žaidė LFF taurės pusfinalio rungtynes, tačiau jie turi ilgą suolelį ir nuovargis nebus jiems problema. Neabejoju, Vilniaus klubas bus pasirengęs šimtu procentų“, – teigė L.Bičkauskas.

Nors pirmajame „SMScredit.lt A lygos“ rate buvo nesėkmingų rungtynių, tačiau „Kauno Žalgirio“ treneris yra įsitikinęs, jog komanda sugebės pasiekti prieš sezoną iškeltus tikslus: „Pirmajame rate turėjome galimybių surinkti daugiau taškų, tačiau kelios rungtynės baigėsi mums nesėkmingai. Nepaisant to, čempionatas yra ilgas, po šių rungtynių liks dar trys ratai, tad tikiu, jog mūsų ekipa yra pajėgi pasiekti savo užsibrėžtus tikslus.“

Praėjusiose rungtynėse įvarčiu į marijampoliečių vartus pasižymėjęs žalgiriečių saugas Karolis Gvildys prieš artėjančią akistatą su šalies čempionais neslėpė optimizmo.

„Po praėjusių rungtynių gera nuotaika dar tikrai neišblėso. Ne tik man, tačiau ir visai komandai, kuri prieš ateinantį mačą su „Žalgiriu“ jaučiasi pozityviai. Šis sezonas yra nenuspėjamas ir visos ekipos yra pajėgios, tad šį šeštadienį mėginsime kovoti ir su vilniečiais. Daugiau dėmesio skirsime aikštės viduriui ir bandysime prigauti varžovus kontratakomis“, – teigė K.Gvildys.

Tuo tarpu susitikime su „Sūduva“ „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavęs E.Kloniūnas teigiamai įvertino savo pasirodymą. Taip pat futbolininkas įvardino svarbiausius veiksnius, padėsiančius pasiekti pergalę Vilniuje.

„Debiutas buvo netikėtas. Tik rungtynių dieną sužinojau, kad susitikimą pradėsiu startinėje sudėtyje. Mačas su „Sūduva“ pasibaigė lygiosiomis, todėl, manau, debiutas pavyko. Žinoma, į aikštę žengėme iškovoti tris taškus, tačiau išplėštas taškas – neblogas rezultatas, tad į Vilnių vyksime kovingomis nuotaikomis. Lyginant su žaidimu LFF I lygoje, galiu pasakyti, kad „SMScredit.lt A lygoje“ rungtynių tempas yra daug greitesnis. Visgi sugebėjau su tuo susitvarkyti.

Kaip ir kiekvieną sezoną, „Žalgiris“ sau kelia aukščiausius tikslus. Ne išimtis ir šie metai. Žinoma, ateinančiose rungtynėse jie sieks tik pergalės. Mums norint įveikti varžovus prireiks sėkmingo komandinio darbo, disciplinos ir, manau, viskas – įmanoma“, – mintis dėstė E.Kloniūnas.

Jaunasis žalgirietis taipogi atskleidė savo asmeninius tikslus ir patikino, kad kiekvieną kartą treniruotėse stengiasi atiduoti visas jėgas: „Asmeniniai tikslai – treniruotis su pagrindine komanda, sunkiai dirbti treniruotėse ir žaisti stipriausioje lygoje.“

Po šešių turų „Kauno Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 5 taškus ir turnyrinėje lentelėje žengia šeštas, o „Žalgiris“ su 13 taškų užima trečiąją poziciją.

Rungtynės tarp „Kauno Žalgirio“ ir „Žalgirio“ klubų įvyks šeštadienį 16.00 val. Vilniuje.

Komentarai