L.Bičkauskas: „Šiai dienai „Žalgiris“ yra stipresnė komanda“ (VIDEO) 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai pirmąjį „SMScredit.lt A lygos“ ratą užbaigė pralaimėjimu Vilniuje. Sostinėje dvi raudonas korteles gavę kauniečiai rezultatu 0:3 nusileido šalies čempionui Vilniaus „Žalgiriui“.

Po rungtynių „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas pripažino, kad vilniečiai iškovojo pelnytą pergalę ir kontroliavo situaciją aikštėje.

„Šiai dienai „Žalgiris“ yra stipresnė komanda. Tai aišku visai Lietuvai. Pirmasis įvartis buvo praleistas po tokios nesėkmingos situacijos – žaidimas ranka baudos aikštelėje ir paskirtas 11 metrų baudinys. Vilniečiai turėjo persvarą, daugiau atakavo ir nusipelnė šios pergalės“, – teigė strategas.

L.Bičkauskas taip pat tikino, kad šiemet čempionatas yra kur kas sunkesnis nei praėjusiais metais: „Tikrai galima pastebėti, kad šiemet čempionatas yra gerokai sunkesnis. Visos komandos yra sustiprėję ir komplektacija, ir kitais žaidybiniais aspektais. Tikrai mums nėra lengva. Juo labiau, kad žaidžiame pirmenybėse antrus metus. Pernai galbūt mūsų daugelis neįvertino, o šiais metais žaidžia jau pilna jėga.“

Paklaustas, kodėl aikštėje nepasirodė Mindaugas Kalonas, treneris atsakė, jog futbolininkas sirgo ir norėjosi dar vieną galimybę suteikti neblogai praėjusiame mače pasirodžiusiems jaunesniems žaidėjams: „Mindaugas buvo apsirgęs, o praėjusiose rungtynėse neblogai pasirodė jaunesni futbolininkai, tad pabandėme daugiau remtis jais ir šiandienos mače. Negaliu sakyti, kad žaidėme prastai. Džiaugiuosi dėl savo žaidėjų, kurie parodė charakterį, stengėsi kovoti iki pabaigos. Nebloga praktika žaisti devyniese prieš vienuolika.“

Tuo tarpu nemažai šios dienos rungtynėse darbo turėjęs „Kauno Žalgirio“ vartininkas Deividas Mikelionis įsitikinęs – iki pirmosios raudonos kortelės kauniečiai sėkmingai kovojo su „Žalgiriu“. Taip pat futbolininkas pasidalino mintimis apie pasibaigusį pirmąjį čempionato ratą.

„Rungtynės buvo tikrai sunkios. Stengėmės daugiau žaisti atsitraukę, daugiau dėmesio skyrėme gynybai, tačiau iš vėžių išmušė paskirtas 11 metrų baudinys. Manau, kad iki pirmosios raudonos kortelės tikrai neblogai kovojome.

Praėjusiais metais pasirodėme geriau. Tuo tarpu šiemet pirmajame rate pritrūko sėkmės, praradome keletą svarbių taškų“, – kalbėjo D.Mikelionis.

„Kauno Žalgirio“ gynėjas Mantas Fridrikas tikino, kad komandai pirmoje rungtynių dalyje pavyko laikytis savo žaidimo plano ir, nepaisant praleisto 11 metrų baudinio, žaidėjai antroje rungtynių pusėje į aikštę žengė nusiteikę optimistiškai. Vis dėlto, dvi raudonos kortelės vėliau sutrukdė išsigelbėti.

„Pirmajame kėlinyje laikėmės savo žaidimo plano: stengėmės glaustai gintis ir pavyko sukurti keletą kontratakų, tačiau tuomet koją pakišo 11 metrų baudinys. Nepaisant to, antrąją rungtynių dalį pradėjome tikėdami, kad galime pasiekti teigiamą rezultatą. Vis dėlto, to padaryti nepavyko.

Buvo daug kovos, o dėl tų dviejų raudonų kortelių nėra, ką kaltinti. Įvyko, kas įvyko, o vėliau pažiūrėsime momentus ir galėsime patys susidaryti nuomonę.“, – mintis dėstė M.Fridrikas.

Kitas rungtynes „Kauno Žalgirio“ futbolininkai žais balandžio 22 dieną, penktadienį. Žalgiriečiai savo aistruolių akivaizdoje susitiks su Utenos „Utenio“ klubu. Mačas bus žaidžiamas Nacionalinės futbolo akademijos stadione (Aukštaičių g. 51).

Komentarai