IX turo anonsas: bandymas sustabdyti pergales skinančius „Trakus“ 0

alyga.lt inf.

Antradienį „SMScredit.lt A lygoje“ pradedamos devintojo turo kovos. L.Bičkausko auklėtiniai ketvirtadienį svečiuose susitiks su grėsmingu varžovu – turnyrinės lentelės viršūnėje įsitaisiusiais „Trakais“.

Kauno klubas, savo sąskaitoje turintis 5 taškus, užima aštuntąją vietą turnyrinėje lentelėje, o „Trakų“ futbolininkai yra surinkę 21 tašką.

Duobėje esantys kauniečiai užšoko ant liūto, kuris „SMScredit.lt A lygoje“ laimėjo septynias dvikovas iš eilės ir nepraleidžia įvarčio, įskaitant ir LFF taurę, nuo trečio turo.

„Trakų“  triumfą Marijampolėje užgožė traumos, kurias patyrė vidurio gynėjas Pavelas Krukas ir geriausiu pirmojo „SMScredit.lt A lygos“ rato futbolininko laurus susižėręs Nerijus Valskis. Įdomu, kas sudarys gynybos porą su Arūnu Klimavičiumi, ar į starto sudėtį sugrįšiantis Justinas Januševskis, ar P. Kruko vietą praėjusiame mače užėmęs Martynas Dapkus.

Turnyro lentelės dugne atsidūrusiems kauniečiams šį kartą galės padėti Tomas Bučma ir Lukas Sendžikas, tačiau, jei Ignas Dedura nepasirodys ir šiame mače, L.Bičkausko treniruojamos vienuolikės gali laukti sunkios akimirkos gynyboje. Iki tol nerezultatyviausiu čempionato klubu buvęs „Utenis“ laikinosios sostinės ekipai įmušė net tris įvarčius, o „Trakai“, kuriems atstovauja praėjusiame sezone „Spyrio“ garbę gynęs Dmitrijus Rekišas, turi potencialo ne tik pratęsti pergalių seriją, bet ir sukurti užtektinai progų Davidui Aršakianui, galinčiam įsibrauti tarp rezultatyviausių čempionato žaidėjų.

Pirmąjį sezoną susitikimą Kaune 2:0 laimėjo Trakų komanda, o antrasis susirėmimas vyks balandžio 28 dieną 18.30 val. Vilniuje, LFF stadione.

Jonavos „Lietava“ – Utenos „Utenis“. Balandžio 26 dieną 18 val. Jonava, KKSC stadionas. Pirmame rate: 1:0

Jonavoje susitiks dvi nerezultatyvios čempionato komandos. Visgi „Utenis“ savo puolimą šiek tiek išjudino, o „Lietava“ neįmušė trijuose mačuose iš eilės.

Roberto Poškaus treniruojama ekipa Marijampolėje žaidė be vidurio gynėjo Aleksandro Šušnjaro ir buvo priversta kamuolį iš savo vartų traukti tris kartus. Šį sykį serbas galės padėti savo komandai, kuri pastaruoju metu stringa tiek gynyboje, tiek puolime. Vienintelę pergalę „SMScredit.lt A lygoje“ „Lietava“ iškovojo būtent prieš uteniškius, o pergalingo įvarčio autorius buvo komandos kapitonas Dominykas Galkevičius. Saugas negalėjo baigti dvikovos su „Sūduva“, tad šio futbolininko netektis būtų didžiulis smūgis jonaviečiams.

„Utenis“ atsirevanšavo L.Bičkausko vadovaujamam klubui, atsispirdamas nuo turnyro lentelės dugno. Anot Jevgenijaus Morozo, tokios pozicijos klubo netenkina ir Aukštaitijos vienuolikė penkta vieta apsiriboti neketina. Norint kilti aukščiau, įveikti „Lietavą“ – būtina, tačiau tą padaryti bus nelengva. Pirmą kartą savo mieste žaisiantys jonaviečiai sieks sirgaliams padovanoti pergalę, žaisdami su dviguba energija. Be to, tai – pirmasis mačas „SMScredit.lt A lygoje“, kai bus žaidžiama ant natūralios vejos.

Klaipėdos „Atlantas“ – Marijampolės „Sūduva“. Balandžio 27 dieną 18 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmame rate: 0:1

„Sūduva“ sugrįš į stadioną, kur praėjusiame sezone iš jų rankų išsprūdo bronzos medaliai. Didžiausią grėsmę marijampoliečiams kels „bronzinis berniukas“ ir rezultatyviausias šių metų žaidėjas Maksimas Maksimovas.

„Atlantas“ savo aikštėje – vis dar nepalaužtas. Klaipėdiečiai iškovojo visas keturias pergales, vos du kartus traukdami kamuolį iš savo vartų tinklo. Praėjusio turo susitikime su „Stumbru“ negalėjo rungtyniauti Markas Beneta ir Rolandas Baravykas, taip pat traumą vis dar gydosi Andrius Bartkus. Vis dėlto ir be šių žaidėjų „Atlantas“ bus nežymus šio mačo favoritas, sieksiantis atsirevanšuoti už pralaimėjimą pirmame rate.

„Sūduva“ pasitraukė iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalio, bet stabilizavo situaciją „SMScredit.lt A lygoje“, surinkdama dešimt taškų iš dvylikos mačuose su antroje turnyro lentelės dalyje esančiais klubais. Antra pergalė prieš „Atlantą“ leistų aptirpdyti deficitą nuo klaipėdiečių iki vieno taško. To marijampoliečiai Klaipėdoje ir sieks, tačiau, norint į savo sąskaitą įsirašyti trečią pergalę iš eilės, reikės sužaisti vieną iš geriausių sezono mačų.

Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“. Balandžio 27 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate: 6:3

Per kiek daugiau nei dvi savaites šie klubai susitiks jau trečią kartą. „Žalgiris“ eliminavo kauniečius iš LFF taurės pusfinalio ir dabar sieks pagerinti situaciją čempionate.

Po pralaimėjimo praėjusiame ture žalgiriečių deficitas nuo „Trakų“ padidėjo iki penkių taškų, tačiau tai – tik sezono pradžia ir nė vienas čempionų klubo narys dar nepanikuoja. Vienas iš žalgiriečių rezervų „SMScredit.lt A lygoje“ – du įvarčius LFF taurės pusfinalyje įmušęs Vytautas Lukša. Saugas čempionate dar nepasižymėjo, o Bahrudinas Atajičius – varžovų jau aplenktas snaiperių klasifikacijoje. Būtent prieš „Stumbrą“ šis puolėjas pasižymėjo paskutinį kartą.

Kauniečiai, praėjusiame sezone neretai buvę lengvu grobiu čempionato lyderiams, šį sezoną kovoja garbingai ir grumiasi iki paskutinių minučių. Visgi su „Žalgiriu“ „Stumbrui“ kol kas pavyko rimčiau pasigrumti tik LFF taurėje – ankstesni penki mačai „SMScredit.lt A lygoje“ baigėsi triuškinamomis čempionų pergalėmis. Dabartinis kauniečių žaidimas leidžia tikėtis, jog žalgiriečiai lengvo pasivaikščiojimo ir įvarčių fejerverko gali nesurengti.

Komentarai