„SMScredit.lt A lygos“ klubai kovas dėl LFF taurės pradės nuo III etapo 0

lff.lt inf.

2016 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės varžybų sezonas startuos kitą savaitę ištraukus burtus ir finišuos finalo rungtynėmis rugsėjo pabaigoje.

Naujam taurės sezonui iš viso užsiregistravo 59 komandos. Turnyro I ir II etapo burtai bus traukiami gegužės 3 d. 13 val. Vilniuje, LFF stadione.

I etapo burtuose dalyvaus 20 komandų iš III ir IV lygų. Burtų keliu ištrauktos 6 komandos rungtyniaus tarpusavyje 3 porose iki gegužės 11 d. Likusios komandos rungtyniaus nuo II etapo.

II etape žais 48 komandos: 17 komandų iš I etapo (įskaitant 3 porų nugalėtojus) ir 31 komandos iš Pirmos bei II lygos. Rungtynės vyks gegužės mėn.

Nuo III etapo (šešioliktfinalio) į varžybas įsijungs 8 klubai iš „SMScredit.lt A lygos“. Burtai numatomi birželio 3 d.

Aštuntfinalio rungtynės vyks rugpjūčio 6–7 d., ketvirtfinalio rugpjūčio 20–21 d., pusfinalio rugsėjo 10–11 d., finalo – rugsėjo 25 d.

Visuose etapuose nugalėtojas paaiškės per vienerias rungtynes, prireikus – per pratęsimą ir baudinių seriją. Rungtynių šeimininkais iki finalo bus žemesnių lygų komandos, o jei lygos vienodos, šeimininke bus pirmiau burtuose ištraukta komanda.

„Atsižvelgėme į klubų pasiūlymą, kad A lygos klubai pradėtų taurės varžybų sezoną ankstesniame etape. Kita svarbi naujovė – visuose etapuose bus tik vienerios rungtynės. Tai įneša didesnį atsitiktinumo faktorių. Tikimės, kad dėl to taurės turnyras bus tik įdomesnis“, – komentavo LFF varžybų skyriaus vadybininkas Romas Pikčilingis.

Komentarai