X turo anonsas: mūšis su kovinguoju debiutantu 1

alyga.lt inf.

Antradienio vakarą „SMScredit.lt A lygoje“ startuoja dešimtasis turas, nestokosiantis intriguojančių dvikovų. Laimio Bičkausko auklėtiniai trečiadienį namuose susirems su nuožmiai kovojančiu šio sezono debiutantu Jonavos „Lietavos“ klubu.

Kauno ekipa, iškovojusi šešis taškus, užima aštuntąją vietą turnyrinėje lentelėje, o jonaviškiai su 9 taškais žengia penkti. Taigi pergalės atveju, kauniečiai galėtų pasivyti „Lietavos“ komandą.

Tiesa, po keturių namų rungtynių, žaistų Nacionalinės futbolo akademijos stadione, laikinosios sostinės futbolininkai keliasi į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną.

Arti sensacingos pergalės Vilniuje buvę kauniečiai priims „Lietavą“, iškovojusią itin svarbią pergalę praėjusiame ture.

Kauno klubas, rungtyniavęs be pagrindinių vidurio gynėjų, sugebėjo pirmą kartą šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone nepraleisti nė vieno įvarčio. Tai tapo puikiu pavyzdžiu, jog iki tol bent po du kartus kamuolį iš savo vartų traukusi L.Bičkausko kariauna gali atremti oponentų atakas. Pirmo rato dvikova kauniečiams turėtų kelti daug pykčio: žalgiriečiai pirmavo 2:0, tačiau antrame kėlinyje neišnaudojo progų įtvirtinti rezultatą ir, praleidę du įvarčius, tenkinosi tik tašku.

„Lietavai“ pavyko savo sirgaliams padovanoti šventę ir nutraukti užsitęsusią nelaimėtų rungtynių seriją. Jonaviečiai tai padarė be rezultatyviausio komandos futbolininko Dominyko Galkevičiaus, kuris dar nerungtyniaus apie mėnesį. Dabar atėjo puikus metas atsiskleisti kitiems „Lietavos“ lyderiams ir vienu iš jų privalo būti Savio. Vokietis dvikovoje su „Uteniu“ atliko rezultatyvų perdavimą, bet tuo vargu, ar apsiribos. Vis geresnę formą įgaunantis saugas medžios pirmą įvartį, kuris gali išplėšti Jonavos klubui dar vieną svarbią pergalę.

Pirmasis sezono susitikimas baigėsi lygiosiomis 2:2, o antrasis mūšis vyks gegužės 4 dieną 19.30 val.

Kauno „Stumbras“ – „Trakai“. Gegužės 3 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate: 2:3

Iš pirmo ketverto komandų vis dar taškų neatėmę kauniečiai turės dar vieną progą tai padaryti – pas juos atvyksta nukraujavę „Trakai“.

Atvykus naujam trenerių štabui, su „Stumbru“ yra priversti skaitytis net ir čempionato lyderiai. Dėl prizinių vietų kovojančios ekipos turi kaip reikiant plušėti su ambicingais kauniečiais. Kartą vos nesuklupo ir būsimi varžovai: „Trakai“ tik po Nerijaus Valskio dublio ir Davido Aršakiano pergalingo įvarčio privertė oponentus kapituliuoti. „Stumbras“ identišku būdu namuose pralaimėjo tiek „Sūduvai“, tiek Klaipėdos „Atlantui“, tad dabar sieks žūtbūt tokio scenarijaus nepakartoti.

Pirmoje vietoje žengiantys „Trakai“ paskutinį kartą įvartį praleido trečiame ture – tada kamuolį į Mariaus Rapalio vartus buvo pasiuntęs Klaidas Janonis. Būtent tos dvikovos pabaigoje į aikštę žengęs Pavelas Krukas užsitikrino vietą starto sudėtyje, kurią Justinui Januševskiui užleido tik patyręs traumą. Jurijus Mamejavas taip pat negalės padėti „riteriams“, tačiau „Stumbrui“ greičiausiai teks kovoti su geriausiu pirmo „SMScredit.lt A lygos“ rato žaidėju N. Valskiu. Taip pat įdomu, kaip seksis Valdo Urbono kariaunai rungtyniauti ant natūralios žolės.

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“. Gegužės 4 dieną 18 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Pirmame rate: 2:3

Aleksandras Veselinovičius turės šeštą progą „SMScredit.lt A lygoje“ atimti taškų iš „Žalgirio“. Išsvajota pergalė leistų marijampoliečiams palikti sostinės klubą užnugaryje.

Per pastarąsias penkerias rungtynes „Sūduva“ surinko 13 taškų, tačiau, deklaruojant itin aukštus tikslus, derėtų akcentuoti tik svarbią pergalę išvykoje prieš „Atlantą“. Apatinėje turnyro lentelės dalyje esančias komandas įveikti būtina, o štai pastaruoju metu rungtyniauti su „Žalgiriu“ ir „Trakais“ marijampoliečiams visiškai nesiseka. Tai – dar viena proga „Sūduvai“ parodyti savo ambicijas ir atsirevanšuoti žalgiriečiams už ankstesnius pralaimėjimus.

„Žalgiris“ sunkiai įveikė „Stumbrą“, tačiau nežinia, kaip rungtynės būtų susiklosčiusios, jei kamuolio iš tuščių vartų nebūtų išmušęs Egidijus Vaitkūnas. Čempionų žaidimas nebuvo toks, kokio iš jų tikisi sirgaliai bei treneris Valdas Dambrauskas. Strategui vėl teks kovoti skirtingose barikadų pusėse su Algiu Jankausku, Pauliumi Janušausku bei Andro Švrljuga – futbolininkais, kuriuos V. Dambrauskas treniravo praeitame sezone. Pastaroji trijulė padarys viską, kad „Žalgiris“ Marijampolę paliktų nuleistomis galvomis.

Utenos „Utenis“ – Klaipėdos „Atlantas“. Gegužės 5 dieną 18 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate: 0:1

„SMScredit.lt A lyga“ vėl Utenoje – ten praėjusiame sezone ne iš vieno favorito taškų atėmęs „Utenis“ priims trečioje vietoje žengiantį Klaipėdos klubą.

Uteniškiams dvikova Jonavoje susiklostė nesėkmingai: buvo patirtas pralaimėjimas ir praleista proga šoktelti į penktą turnyro lentelės poziciją. „Utenio“ puolimas atsiskleidė tik vieneriose rungtynėse su L.Bičkausko treniruojama ekipa ir tai vis dar yra viena iš dviejų blogiausiai puolančių čempionato komandų. Įdomu, kas šį sykį užims vartų sargo poziciją, kadangi praėjusiame ture Vitalijus Myrnas susitikimui net nebuvo registruotas – vietoje jo rungtyniavo jaunasis Lukas Paukštė, sužaidęs gana neblogas rungtynes.

„Atlanto“ vienuolikė pirmą kartą suklupo namuose, o sirgaliai turėjo progą pamatyti į aikštę po beveik dvejų metų pertraukos sugrįžusį naujoką Pascalį Feindouno. Anot Konstantino Sarsanijos, futbolininkas iš Gvinėjos dar nėra pasiekęs geriausios sportinės formos ir rungtynes pradės kildamas nuo suolo. Treneris taip pat teigė, jog į rikiuotę greičiausiai sugrįš Rolandas Baravykas ir Markas Beneta – krašto gynėjai, kurių atlantiečiams trūko pastarosiose kovose.

Komentarai

  1. @

    Nedarykite Zalgirio vardui geda,treneri lauk,kuo greiciau ,reikia stiprinti komanda,gynyba,puolimas tai tragiskas,ka jus Zalgirio vadai galvuojate?