XI turas: intriguojantis miesto derbis ir revanšo siekis 0

alyga.lt inf.

Vienuoliktasis „SMScredit.lt A lygos“ turas startavo gegužės 7 dieną ir jis bus užbaigtas gegužės 11 dieną rungtynėmis Kaune. Trečiadienį Lietuvos futbolo aistruolių laukia intriguojantis mūšis, nestokojantis nei kietos kovos, nei emocijų. Akis į akį susitiks Laimio Bičkausko treniruojamas klubas ir „Stumbro“ futbolininkai.

6 taškus savo sąskaitoje turintys žaliai balti užima aštuntąją vietą turnyrinėje lentelėje. Tuo tarpu „Stumbro“ ekipa su 7 taškais žengia dviemis laipteliais aukščiau, šeštoje pozicijoje. Pergalė L.Bičkausko auklėtiniams leistų aplenkti varžovus ir pakilti į šeštąją vietą.

Pirmasis šio sezono Kauno derbis buvo itin dramatiškas, tačiau vienas iš pagrindinių jo herojų Artūras Rimkevičius naujos istorijos neparašys, kadangi yra traumuotas.

„Stumbras“ ir vėl paneigė anksčiau susidarytą stereotipą, jog komandos gynyba čempionate – kiaura tarsi rėtis. „Trakai“ neišnaudojo savo progų, tačiau Dariaus Gvilždio kariauna rungtyniauja organizuotai ir neleidžia pirmenybių lyderiams šeimininkauti šalia savo baudos aikštelės, vis dažniau išvengdama grubių bei vaikiškų klaidų. Prie pagerėjusių klubo rezultatų labai prisideda naujokas Abdulas Basitas, atliekantis daug nematomo darbo aikštės viduryje. Solidesnį žaidimą pastaruoju metu demonstruojantis „Stumbras“ yra laikytinas derbio favoritu.

Kitos Kauno komandos duobė vis dar tęsiasi: L.Bičkausko treniruojami futbolininkai nelaimi nuo pirmojo turo ir tapo blogiausiai besiginančia čempionato ekipa. Maža to, komandos puolimas, priblėsus Rokui Krušnauskui, taip pat išgyvena prastus laikus. L.Bičkausko auklėtiniai tikrai nepamiršo pirmojo šio sezono derbio, kuris buvo pralaimėtas itin skaudžiai ir bus kupini ryžto atsirevanšuoti bei sugrįžti į pergalių kelią.

Pirmasis šio sezono susitikimas tarp abiejų komandų pasibaigė dramatiška „Stumbro“ pergale 2:1. Nors po Tomo Bučmos galingo smūgio žaliai balti buvo įsiveržę į priekį 62-ąją minutę, tačiau vėliau 13 minučių intervale „Stumbro“ futbolininkai pelnė du įvarčius ir išplėšė pergalę. 73-iąją minutę pasižymėjo Tomas Snapkauskas, o 86-ąją A.Rimkevičius.

Antrasis Kauno derbis vyks gegužės 11 dieną, trečiadienį, 18.00 val. S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Komentarai