Kauniečius palaužė „Atlanto“ legionieriaus A.Sylla dublis (VIDEO) 0

Pralaimėjimą dvyliktajame „SMScredit.lt A lygos“ ture patyrė Laimio Bičkausko treniruojamas klubas. Laikinosios sostinės futbolininkai savo aistruolių akivaizdoje rezultatu 0:2 (0:1) turėjo pripažinti Klaipėdos „Atlanto“ pranašumą.

Abu įvarčius uostamiesčio klubui pelnė Abdoulas Sylla. Pirmojo tikslaus smūgio ilgai laukti nereikėjo. Jau 8-ąją minutę po puikaus perdavimo iš Maksimo Maksimovo sulaukę legionierius nurūko į puolimą, kur pergudravęs vartininką, išvedė svečius į priekį – 0:1.

Netrukus mėgino atsakyti ir aikštės šeimininkai. 16-ąją minutę Rokas Krušnauskas pagrasino varžovų vartams, tačiau kamuolys skriejo virš skersinio. Po minutės Tomo Bučmos smūgis galva, visgi ir šis bandymas nebuvo tikslus.

25-ąją minutę antrą kartą kamuolys atsidūrė kauniečių vartų tinkle. Vis dėlto, šį sykį nuo jo išgelbėjo A.Sylla taisyklių pažeidimas. Puolėjas atsidūrė nuošalėje ir jo įvartis galva nebuvo įskaitytas.

Jau kitos atakos metu atsakymą surengė ir aikštės šeimininkai. Išpuolio smaigalyje atsidūręs Lukas Sendžikas galva mėgino nukreipti kamuolį į kairį vartų kampą, tačiau „Atlanto“ vartininkas Povilas Valinčius atrėmė smūgį.

Netrukus galimybę turėjo ir A.Sylla. Nuošalės išvengęs puolėjas iš baudos aikštelės krašto smūgiavo itin grėsmingai, tačiau netaikliai. Pirmasis kėlinys baigėsi svečiams turint vieno įvarčio persvarą – 0:1.

Vos prasidėjus antrajai rungtynių pusei, 47-ąją minutę, A.Sylla vėl atsidūrė vienas prieš Deividą Mikelionį, tačiau fantastiškai žaidęs kauniečių vartininkas atrėmė legionieriaus smūgį.

Šeimininkų gynybą varstęs A.Sylla galiausiai pasiekė savo. 54-ąją minutę futbolininkas po Olego Dmitrijevo perdavimo iš artimos distancijos pasiuntė kamuolį į vartus ir pelnė savo antrąjį įvartį rungtynėse – 0:2.

Dublį pasiekęs „Atlanto“ legionierius nepasisotino ir toliau pavojingai atakavo kauniečių vartus. Vis dėlto, šį kartą žaliai baltus gelbėjo vartininkas D.Mikelionis.

Per likusį laiką komandos pasižymėti nepavyko ir susitikimas baigėsi rezultatu 0:2.

Vyriausiojo trenerio L.Bičkausko komentaras: „Šiandien neturėjome daug galimybių užsikabinti. „Atlantas“ buvo stipresnis ir iškovojo pelnytą pergalę. Nesėkmės priežasčių – daug: keičiasi vidurio gynėjų poros, stigo energijos, ryžtingumo, neparodėme charakterio. Tai skaudi pamoka mums, iš kurios turime pasimokyti ir ateityje negalime to kartoti. Puolime taip pat stigo agresyvumo. Varžovai gerai darbavosi gynyboje ir neleido sukurti progų. Antrojo kėlinio pabaigoje po atliktų keitimų buvome aktyvesni, tačiau tai nepadėjo įmušti įvarčio.“

Komandos gynėjo Mato Gavrilovo komentaras: „Rungtynių pradžioje buvome lyg užsnūdę, sunkiai įsivažiavome, o varžovai, tuo pasinaudoję, įsiveržė į priekį. Praleidome po greitą įvartį abiejų kėlinių pradžiose. Žinoma, stengėmės atsitiesti, tačiau daug galimybių neturėjome. Privalome daryti išvadas.“

Kauniečių startinė rungtynių sudėtis: D.Mikelionis, E.Pilypas, M.Fridrikas, P.Daukša, K.Gvildys, T.Bučma, L.Sendžikas, K.Šilkaitis, E.Kloniūnas, L.Mušnikovas, R.Krušnauskas.

Trenerio L.Bičkausko atlikti keitimai: L.Mušnikovą pakeitė R.Sikorskis (58 min.), E.Kloniūną pakeitė M.Gavrilovas (71 min.), P.Daukšą pakeitė E.Mickevičius (78 min.).

Dvyliktąsias „SMScredit.lt A lygos“ sezono rungtynes sužaidę kauniečiai su 7 taškais, bent jau laikinai, liko septintoje vietoje, o klaipėdiečiai, turintys 27 taškus, pakilo į pirmąją poziciją.

Kitas rungtynes L.Bičkausko auklėtiniai žais gegužės 21 dieną, šeštadienį. Laikinosios sostinės futbolininkai Marijampolėje susitiks su vietos „Sūduvos“ klubu.

Komentarai