„Kauno Žalgirio“ futbolininkai patyrė nesėkmę Vilniuje 1

alyga.lt inf.

21-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo rungtynes svečiuose žaidęs „Kauno Žalgiris“ patyrė pralaimėjimą. Kauniečiai Vilniuje rezultatu 1:3 (0:2) turėjo pripažinti titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“ pranašumą.

Svečių iš Kauno ekipoje debiutavo du naujokai – Darius Jankauskas bei Andrejus Čuchlejus, o dešiniojo gynėjo pozicijoje rungtyniavo brazilas Brunno. Visgi, nepaisant šių Laimio Bičkausko taktinių manevrų, kauniečiams kamuolį iš savo vartų tinklo teko traukti jau 2-ąją minutę.

Baudos aikštelės prieigose buvęs Vytautas Lukša surado Liną Pilibaitį, kuris kaire koja tiksliai smūgiavo pažeme, nepalikdamas vilčių Modestui Stoniui.

Nors kartą Leonidas Mušnikovas buvo patikrinęs Sauliaus Klevinsko budrumą, tačiau atakos ir toliau ritosi į kauniečių vartų pusę. M. Stoniui teko susitvarkyti su Bahrudino Atajičiaus bandymu ir sugauti Manto Kuklio spirtą kamuolį, tačiau 25-ąją minutę „Kauno Žalgirio“ vartininkas vėl buvo priverstas kapituliuoti.

Po savalaikio perdavimo B. Atajičius pabėgo nuo varžovų gynėjų, įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą. Paskutinį įvartį legionierius buvo pelnęs tik antrajame ture.

Antroje kėlinio pusėje „Žalgiris“ dominavo ir kai kuriuose epizoduose žaidėjai norėdavo sužaisti pernelyg efektingai, prislopindami gražių atakų užuomazgas. Vis dėlto šeimininkai turėjo dar dvi puikias progas pelnyti trečią įvartį, tačiau M. Kuklys smūgiavo į virpstą, o Andrija Kaludžerovičius nepataikė į vartus.

Kėlinio pabaigoje pavojingą kontrataką surengė svečiai, kurios metu A. Čuchlejus netiksliai perdavė kamuolį link Andriaus Veličkos, buvusio tiesiai prieš vartus.

Po pertraukos puikų šansą pelnyti trečią įvartį turėjo V. Lukša, sulaukęs perdavimo iš kairiojo atakos krašto, tačiau smūgiavęs greta vartų.

Varžovai, tarp kurių antrame kėlinyje pasirodė baltarusis Andrejus Liasiukas, nesėdėjo rankų sudėję. Pats legionierius kartą smūgiavo į S. Klevinską, o 55-ąją minutę galėjo džiaugtis komandos draugo pelnytu įvarčiu. Rokas Sikorskis perdavė kamuolį, tačiau šis, lietęs Mamadou Mbodjį, atsimušė nuo virpsto ir gana kurioziškai kirto vartų liniją.

Svečių entuziazmą jau netrukus galėjo prislopinti L. Pilibaitis. Visgi futbolininkas nepasinaudojo V. Lukšos perdavimu ir iš kelių metrų pasiuntė kamuolį virš vartų.  Netrukus į M. Stonį smūgiavo Slavko Blagojevičius, tačiau svečiai jau kaip reikiant įsidrąsino.

Geros progos šalia vartų neišnaudojo A. Liasiukas, galva nepataikęs į kamuolį, o Karolis Šilkaitis greitos kontratakos metu vienu lietimu smūgiavo tiesiai į vartininką. Visgi šių rungtynių nugalėtoją 83-iąją minutę įtvirtino ne kas kitas, o A. Kaludžerovičius, antruoju bandymu pasiuntęs kamuolį į kauniečių vartus.

Galutinį tašką šiame mače galėjo padėti Julius Momkus, pakeitęs devintą įvartį šiame sezone pelniusį serbą. Visgi du jaunojo futbolininkai šansai buvo paleisti vėjais, tad debiutinio įvarčio „SMScredit.lt A lygoje“ šiam talentingam žaidėjui dar teks palaukti.

12 taškų savo sąskaitoje turintis „Kauno Žalgiris“ turnyrinėje lentelėje užima aštuntąją vietą.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais rugpjūčio 18 dieną. Kauniečiai savo aistruolių akivaizdoje stos į kovą su Utenos „Utenio“ ekipa.

Komentarai

  1. Trojus

    Matyt Žalgiris neturi kur pinigų dėti jeigu išlaiko trečiarūšį futbolo klubelį.