Paskutinėje atakoje suklupusiam „Kauno Žalgiriui“ nepavyko aplenkti „Utenio“ 0

alyga.lt inf.

Šių metų „SMScredit.lt A lygos“ Kauno derbiuose rungtynių eiga yra visiškai nenuspėjama ir tai dar kartą įrodė ketvirtoji miesto klubų tarpusavio akistata.

25-ojo turo mače Kauno „Stumbras“ buvo išsiveržęs į priekį, vėl praleido du įvarčius antrame kėlinyje, bet šį sykį paskutinės atakos metu išplėšė lygiąsias 2:2 (1:0) ir neleido „Kauno Žalgiriui“ pakilti į priešpaskutinę – septintąją – turnyro lentelės poziciją.

Pirmame kėlinyje abi komandos daug pavojingų progų nesukūrė, bet nominalūs aikštės šeimininkai išsiskyrė labiau. Deividui Mikelioniui teko du sykius sugauti kamuolį po Giorgio Russo tolimų smūgių ir stebėti, kaip pro šalį smūgiavo starto sudėtyje rungtynes pradėjęs jaunasis Nauris Petkevičius.

35-ąją minutę „Stumbras“ sukūrė įvartį praktiškai iš niekur. G. Russo iš kairiojo krašto atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten oro dvikovą prieš Roką Sikorskį laimėjęs Robertas Veževičius puikiai smūgiavo galva.

Netrukus žalgiriečiai, atlikę aukštus perdavimus į baudos aikštelę, surengė dvi aštrias atakas, bet po poros minučių vėl vos nebuvo nubausti. R. Vėževičius atitrūko nuo Igno Deduros ir surado N. Petkevičių, kuris vienu lietimu smūgiavo į D. Mikelionį.

Savo ruožtu antrajame kėlinyje įvykių buvo gerokai daugiau – jame buvo pelnyti trys įvarčiai, o teisėjas parodė net septynias geltonas korteles.

„Kauno Žalgirio“ ekipoje pastebimas buvo Andrius Velička, tolimais smūgiais bandęs nuginkluoti vartininką ir vėliau sukūręs puikią progą Andrejui Liasiukui. Baltarusis buvo iššokęs prieš Rafaelį Broetto, tačiau kaire koja smūgiavo pro šalį.

Visgi 66-ąją minutę A. Veličkai pavyko pasiekti savo. Andrejus Čuchlejus perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur „Kauno Žalgirio“ veteranas iš arti tiksliai smūgiavo galva. Netrukus puolėjas dar kartą atsidūrė atakos smaigalyje, pavojingai kaire koja smūgiuodamas šalia vartų.

81-ąją minutę pakylėti žalgiriečiai persvėrė rezultatą. A. Liasiukas pamušė kamuolį link po keitimo aikštėje pasirodžiusio Donato Stulgos, kuris nukreipė kamuolį į tuščius vartus. Tuoj pat rezultatyvų perdavimą atlikęs baltarusis galėjo įtvirtinti ekipos pergalę, bet smūgiavo netiksliai.

Treneris Laimis Bičkauskas pirmą kartą šiame sezone į aikštę išleido patyrusį Audrių Kšanavičių, kuriam šiuo metu yra 39-eri metai. Vis dėlto futbolo Dievai ir vėl nusisuko nuo „Kauno Žalgirio“, kadangi ketvirtą pridėto laiko minutę jie paleido brangią pergalę iš savo rankų.

Standartinės padėties metu Cristianas Alexas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten Abdulas Basitas atitrūko nuo oponento ir tiksliai smūgiavo galva. Iš karto po šio epizodo teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą.

„Kauno Žalgiris“ nepasinaudojo proga aplenkti septintoje vietoje žengiančio Utenos „Utenio“. Uteniškiai prieš varžovus pirmauja vienu tašku ir dar turi rungtynes atsargoje.

Komentarai