„Kauno Žalgirio“ futbolininkai apsilankė „Sveikatiados“ pusryčių klube 0

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas dalyvavo „Sveikatiados“ projekte Kaune. „Sveikatiada“ – socialinė iniciatyva, kuria siekiama formuoti sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo įgūdžiais pagrįstą kultūrą mokyklose.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai aplankė Juozo Urbšio katalikišką pagrindinę mokyklą, bei Dainavos progimnaziją, kuriose dalyvavo „Sveikatiados“ pusryčių klubo pamokose. Jų metu žaidėjai su penktokais pasidalino savo pusryčių įpročiais, papasakojo kokius produktus mėgo vaikystėje, paaiškino kodėl svarbu yra sveikai maitintis, bei kokią naudą suteikia pusryčių valgymas.

„Sveikatiada“ yra socialinis projektas padedantis mokytojoms vaikus įtraukti į veiklą, kuri vaikams yra ne tik įdomi, bet ir naudinga, kadangi yra išmokstama sveikos gyvensenos principų. Vaikams labai patinka, kad į pamokas ateina jauni žmonės, pasidalina savo patirtimi, bei kartu su jais energingai atlieka įvairias užduotis “, – teigė „Sveikatiados“ lektorė Agnė Kungytė.

„Sportininko mitybą šiek tiek skiriasi nuo įprastai sutinkamų maitinimosi manierų. Tačiau dieną pradėti pusryčiais yra svarbu ne tik sportininkams, bet ir apskritai visiems žmonėms. Asmeniškai stengiuosi pusryčių niekada nepraleisti ir laikytis mitybos rėžimo, kurio metu valgau po 5-6 kartus per dieną kas tris valandas“, – apie mitybą pasakojo „Kauno Žalgirio“ saugas Darius Jankauskas.

„Smagu buvo sudalyvauti šiame projekte. Atvykęs į mokyklą prisiminiau ir savo vaikystės laikus. Džiugu buvo išvysti tokius energingus ir entuziastingus vaikus, kurie noriai klausinėjo ir dalyvavo šiandienos pamokoje“, –  savo įspūdžius papasakojo „Kauno Žalgirio“ puolėjas Donatas Stulga.

„Pamokos metu labiausiai nustebino vaikų aktyvumas. Džiugu, kad visi labai noriai ir aktyviai dalyvavo pamokoje. Visi vaikai atlikinėjo užduotis, dalyvavo diskusijoje, ne tik uždavinėjo klausimus, tačiau ir patys papildė vieni kitų atsakymus. Manau labai svarbu organizuoti tokius projektus, kadangi vaikystėje pradeda formuotis požiūris į maistą, sveiką mitybą ir tai padeda pamatus visam gyvenimui. Toks vaikų švietimas gali padėti pakeisti ir blogus įpročius“, – savo mintimis dalinosi „Kauno Žalgirio“ gynėjas Ernestas Pilypas.

Komentarai