Edvinas Kloniūnas – Čekijos aukščiausios lygos klubo peržiūroje 0

dukla-2

Vienas talentingiausių „Kauno Žalgirio“ futbolininkų Edvinas Kloniūnas semiasi patirties Čekijos sostinėje. Šio sezono „A lygos” čempionate 16 rungtynių pagrindinėje sudėtyje sužaidęs saugas Prahoje praleis beveik dvi savaites, per kurias savo jėgas išmėgins „Dukla“ klube.

Lietuvos U-19 rinktinės narys pasidalino savo įspūdžiais apie pirmąsias dienas Čekijoje: „Žaidėjai ir treneriai palieka gerą įspūdį. Visi yra labai malonūs, draugiški. Klubas mane priėmė šiltai, visi treneriai žino, kad aš atvykau į peržiūrą iš Kauno. Sąlygos yra geros: klubas turi treniruočių aikštę, yra speciali salė treniruotėms su fizinio parengimo treneriu. Kalbant apie gyvenimo sąlygas, gyvenu name pas vieną iš trenerių, jis mane supažindino su viešuoju transportu (metro, autobusai), tad dabar galiu be problemų nuvykti visur, kur tik prireikia“.

Pasak futbolininko, „Dukla“ klube labai įdomiai yra užpildomas laikas tarp pagrindinių treniruočių.

„Žaidybinės treniruotės nelabai skiriasi nuo tų, kurias turime Lietuvoje. Tačiau skiriasi kitos veiklos. Šiandien bus treniruotė ant smėlio, vakar buvo treniruotė su Muay Thai pasaulio čempionu. Dienotvarkė kiekvieną dieną būna skirtinga. Įprastai būna viena treniruotė, o po jos dažniausiai būna suplanuotos skirtingos veiklos. Vieną dieną buvome pažiūrėti Prahos derbio tarp „Dukla“ ir „Slavia“ komandų. Kitą dieną stebėjau U-15 komandos rungtynes.  Laisvu laiku treneris, su kuriuo gyvenu, aprodė Prahą – miestas paliko puikų įspūdį“, – savo patirtimi pasidalino žalgirietis.

E.Kloniūnas – ne vienintelis „Kauno Žalgirio“ žaidėjas, išvyksiantis į peržiūrą užsienio klube rudens-žiemos laikotarpiu.

„Sezonas šiais metais baigėsi neįprastai anksti, todėl stengiamės, kad futbolininkai kuo geriau išnaudotų laiką be oficialių rungtynių. Nuolat su užsienio klubais deriname sąlygas dėl žaidėjų peržiūrų. Norime, kad žaidėjai susipažintų su užsienio klubų virtuve, pasisemtų tarptautinės praktikos ir paragautų skirtingų šalių futbolo. Galbūt kažkuriuos pastebės ir stipresnių klubų skautai. Džiugu dėl Edvino. Jo galimybės mums buvo žinomos, jas jau įvertino ir Čekijos klubas – gavome prašymą leisti E.Kloniūnui sužaisti rungtynes Čekijos U-21 pirmenybėse, jų nuostatai leidžia peržiūrose dalyvaujantiems futbolininkams sužaisti trejas tokias rungtynes. Baigiame derinti dar vieno žaidėjo išvykos detales – šią savaitę „Kauno Žalgirio“ futbolininkas turėtų išvykti į Portugalijos aukščiausios lygos klubo peržiūrą“, – sakė „Kauno Žalgirio“ direktorius Eimantas Pūras.

Komentarai