„Žalgirio“ arena pirmą kartą priims salės futbolo meistrus 1

Kauno „Žalgirio“ arenoje gruodžio 19 dieną tarptautiniame turnyre karaliaus salės futbolo meistrai iš Lietuvos, Latvijos bei Lenkijos.

Pirmą kartą organizuojamas tarptautinis keturių komandų turnyras „Žalgirio“ arenos taurei laimėti sukvietė ne tik stipriausią Lietuvos salės futbolo ekipą Kauno FK „Vytį“, tačiau ir svečius iš Latvijos bei Lenkijos. Taip pat turnyre šeimininkų teisėmis dalyvaus FK „Kauno Žalgirio“ suburta salės futbolo komanda.

Salės futbolas (futsal) – tai komandinė sporto šaka, kurioje žaidimas reikalauja greito mąstymo, staigios reakcijos bei aiškios žaidimo taktikos. Futsal nuo įprasto futbolo skiriasi ne tik žaidėjų skaičiumi aikštelėje, išmatavimais, bet  ir savo rezultatyvumu, kadangi čia išvysti dešimtį įvarčių per vieną susitikimą – jokia staigmena.

Išskirtinis turnyras startuos Lietuvos Futsal lyderių FK „Vyčio“ susitikimu su aukščiausioje Latvijos lygoje rungtyniaujančiais Rygos „FC Petrow“ futbolininkais.

Iškart po to seks antroji kova dėl vietos didžiajame finale, kurioje susigrums šeimininkai FK „Kauno Žalgiris“ bei antroje pagal pajėgumą Lenkijos lygoje pirmaujantys Balstogės „MOKS Słoneczny Stok“.

Šeimininkų garbę gins tokios Lietuvos futbolo legendos kaip buvęs nacionalinės rinktinės narys bei dabartinis FK „Kauno Žalgiris“ kapitonas Ignas Dedura. Žalgiriečiams taip pat atstovaus keturiskart Lietuvos ir triskart Latvijos čempionas Audrius Kšanavičius.

Tradiciniu turnyru sieksiantis tapti salės futbolo turnyras bus vainikuotas pusfinalių nugalėtojų susidūrimu didžiajame finale, kur nuo 18.30 val. bus aiškinamasis pirmasis „Žalgirio“ arenos taurės nugalėtojas.

Istorinį žingsnį žengti bandanti Lietuva yra įvardijama, kaip rimta pretendentė surengti 2020 metais vyksiančias Futsal pasaulio pirmenybes, tad šis tarptautinis  turnyras bus tarsi repeticija prieš aukščiausio lygio kovas Lietuvoje.

Į visą dieną vykstantį tarptautinį turnyrą „Žalgirio“ krepšinio komandos abonementų turėtojai galės patekti nemokamai. Bilietus į turnyrą galima įsigyti internetu ir „Žalgirio“ arenos kasoje.

Komentarai

  1. Pastebėjas

    Ammm nėra bilietu?