„Žalgirio“ arenoje praūžė tarptautinis salės futbolo turnyras 1

zalgirioarenafutsalcup2016-12-19_24Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo išsiaiškinti pirmą kartą organizuoto tarptautinio salės futbolo turnyro geriausieji.

Pirmadienį Kaune karaliavęs salės futbolas priėmė iš užsienio atvykusius Rygos „FC Petrow“ ir Balstogės „MOKS Słoneczny Stok“ futbolininkus. Turnyre taip pat varžėsi Lietuvos salės futbolo lygoje pirmaujantis Kauno FK „Vytis“ bei šeimininkų teisėmis dalyvavęs FK „Kauno Žalgiris“.

„Žalgirio“ arenos įsteigtos taurės turnyras vyko tokiu formatu – du pusfinaliai, kurių nugalėtojai susitiko didžiajame finale, o pralaimėtojai santykius aiškinosi dėl trečios vietos.

Pirmajame pusfinalyje susirinkę žiūrovai stebėjo permainingą ir atkaklią kovą tarp „Vyčio“ ir Rygos „FC Petrow“ komandų.

Jau pirmo kėlinio metu krito net keturi įvarčiai, o tris iš jų realizavo galingą pareiškimą pergalei pateikę kauniečiai – 3:1.

Po pertraukos svečiai iš Latvijos rimtai kibo į atlapus, lygino rezultatą (3:3), tačiau čia pat gavo smūgį atgal, o netrukus „Vyčio“ pergalę įtvirtino dar viena tiksliai pasibaigusi ataka – 5:3.

Antrasis pusfinalis tarp „Kauno Žalgirio“ ir „MOKS Słoneczny Stok“ pažėrė kur kas daugiau intrigos, mat nugalėtojams išsiaiškinti pagrindinio laiko nepakako.

Pirmieji pasižymėjo svečiai iš Lenkijos (0:1), bet nieko nelaukę pusiausvyrą atstatė žalgiriečiai – 1:1. Komandos keletą kartų patikrino vartų konstrukciją galingais smūgiais, tačiau daugiau pelnyti įvarčių pirmajame kėlinyje nepavyko.

Antrajame kėlinyje turnyro šeimininkai spaudė Lenkijos klubą, kontroliavo situaciją, tačiau ir vėl turėjo pirmieji traukti kamuolį iš savo vartų tinklo – 1:2. Tai dar labiau pabudino kauniečius, kurie apgulė varžovų vartus ir galų gale lygino rezultatą po tikslaus Dariaus Šinkūno smūgio – 2:2. Per likusį laiką pasižymėti nepavyko, tad pusfinalio kova nusikėlė į baudinių mini-seriją.

Ją žalgiriečiai pradėjo netiksliu smūgiu, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, užvėrė duris į turnyro finalą – baudinių serija pralaimėta rezultatu 1:3.

Po apmaudžiai pralaimėto pusfinalio, mažajame finale žalgiriečiams pritrūko jėgų, tad buvo tenkinamasi ketvirtąja vieta.

Jau po pirmojo kėlinio „FC Petrow“ krovėsi apčiuopiamą pranašumą – 1:3, kurį įtvirtino dar dviem įvarčiais po pertraukos ir šventė pergalę galutiniu rezultatu 1:5.

Į vienus vartus klostėsi ir didysis finalas, kuriame stipriausias Lietuvos salės futbolo klubas nepaliko vilčių „MOKS Słoneczny Stok“ futbolininkams – 7:2.

Jau pirmajame kėlinyje kauniečiai pademonstravo savo raumenis ir, gražiu stiliumi keturis kartus pasiuntę kamuolį į vartus, galingai atsiplėšė – 4:0.

Antrojo kėlinio metu svečiai iš Lenkijos desperatiškai bandė išsigelbėti, todėl į puolimą įsitraukė ir vartų sargas. Tuo puikiai pasinaudoję „Vyčio“ futbolininkai didino atotrūkį iki 7:0, kurį tik pačioje finalo pabaigoje sušvelnino du paguodos įvarčius pelniusi Balstogės komanda – 7:2.

Griausmingai su sirgaliais pergalės dainas traukę FK „Vyčio“ futbolininkai iš „Žalgirio“ arenos direktorės Astos Ivanauskienės atsiėmė taurę bei turnyro pagrindinio rėmėjo UAB „Hegelmann Transporte“ įsteigtą 1000 Eur piniginį prizą.

Netuščiomis namo keliavo ir antrąją bei trečiąją vietas iškovojusios Latvijos ir Lenkijos komandos, kurioms taip pat buvo įteiktos taurės.

Komentarai

  1. Maryland

    It was dark when I woke. This is a ray of sunnsihe.