A lygos starte „Kauno Žalgiris“ nusileido „Atlantui“ 0

Martynas Pocius, alyga.lt

Olego Dmitrijevo neatremiamas smūgis mačo pradžioje padovanojo pirmąją naujojo A lygos sezono pergalę Klaipėdos „Atlantui“. Pajūrio komanda laikinojoje sostinėje minimaliu rezultatu 1:0 (1:0) palaužė antrajame ture kovą čempionate pradėjusį „Kauno Žalgirį“.

Aktyviai nuo pirmųjų minučių spaudęs varžovus „Atlantas“ jau 4-ą minutę nepasinaudojo puikia proga išsiveržti į priekį. „Kauno Žalgirio“ naujokas Anestis Karakostas tiesiog padovanojo kamuolį Andrejui Paniukovui, tačiau puolėjas nesugebėjo įveikti vartininko Nemanjos Bjelano.

Vėliau klaipėdiečių legionierius iš Rusijos darsyk iššoko prieš vartus, bet paskutiniu momentu jį pasivijęs A.Karakostas ištaisė ankstesnę savo klaidą ir krisdamas sugebėjo iškrapštyti kamuolį iš po varžovo kojų.

Vis tik persvarą turėjęs „Atlantas“ savo įvartį įmušė jau 12-ą minutę, kai puikiu tolimu smūgiu nuo virpsto komandą į priekį išvedė O.Dmitrijevas.

Kėliniui įpusėjus, pirmą kartą į žaidimą įsijungti teko Evanui Alexandrow-Ridley. Svečių vartininkas atrėmė gražų Aurimo Raginio šūvį „iš oro“. Klaipėdiečiai atsakė aštriu Jurijaus Vereščiako prasiveržimu link vartų ir pavojingu smūgiu šalia skersinio.

Artėjant pertraukai, „Kauno Žalgiris“ išlygino žaidimą, tačiau rimtų pavojų prie uostamiesčio komandos vartų sukurti nesugebėjo, į vartų stačiakampį mušdamas galva pataikė tik A.Raginis, nesukėlęs vartininkui didesnių problemų. Tuo tarpu žalgiriečiui N.Bjelanui teko demonstruoti savo šuolio sugebėjimus ir ištraukti Lino Pilibaičio į viršutinį vartų kampą pasiųstą kamuolį.

Sužaidus valandą, savo nesėkmingu epizodu negalėjo patikėti Sergejus Obivalinas. Kampinio metu „Atlanto“ legionierius buvo paliktas visiškai laisvas, bet galva mušė šalia vartų.

Antrajame kėlinyje kur kas aktyviau žaidę kauniečiai bandė atakuoti kraštais, tačiau svečių gynybos linija žaidė labai užtikrintai ir darbo savo vartininkui nesuteikė. Klaipėdos ekipos atakos taip pat užstrigdavo sutvirtėjusiuose žalgiriečių gynybiniuose bastionuose.

Likus žaisti mažiau nei 10 minučių, gražią greitą ataką kraštų surengė Andrejus Čofu ir Linas Pilibaitis. Po pastarojo perdavimo be priežiūros likęs Donatas Kazlauskas iš pradžių apmaudžiai mušė į A.Karakostą, o pakartotiniu smūgiu į vartus nepataikė.

Mačo pabaigoje „Kauno Žalgiris“ kelis sykius siuntė perdavimus į varžovų baudos aikštelę standartinių situacijų metu, tačiau progos smūgiams klaipėdiečiai nesuteikė.

Jau per arbitro pridėtą laiką po perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko Rokas Krušnauskas, bet dvikovoje su gynėju tiksliai perkelti kamuolį per vartus palikusį E.Alexandrow-Ridley nesugebėjo.

Komentarai