M.Čepas: „Smagu grįžti į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną“ 2

Gegužės 3 d., ketvirtadienį, 18.00 val. „Kauno Žalgirio“ futbolo komanda namuose žais A lygos čempionato rungtynes su Jonavos „Jonava“. Šį sezoną žalgiriečiai pirmą kartą rungtyniaus S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Kol kas ir „Kauno Žalgirio“, ir „Jonavos“ ekipoms sezonas klostosi ne taip, kaip jos norėtų. Kauniečiai per 10 turų surinko 7 taškus (2 pergalės, 1 lygiosios ir 7 pralaimėjimai), jonaviečiai – 10 (2 pergalės, 4 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

Pirmajame rate komandos tarpusavyje žaidė Jonavoje. Kovo 17 d. vykusią dvikovą 1:0 laimėjo Mindaugo Čepo auklėtiniai. Pergalingą įvartį tada įmušė Gratas Sirgėdas.

Nuo to laiko kauniečiams pergalių daugiau iškovoti nepavyko. Per pastaruosius šešis turus „Kauno Žalgiris“ pelnė vos vieną tašką – balandžio 18-ąją savo aikštėje sužaidė be įvarčių su Vilniaus „Žalgiriu“.

„Kauno Žalgiriui“ trūko puolėjų, todėl neseniai komandą papildė brazilas Joao Figueiredo. Netrukus 22-ąjį gimtadienį švęsiantis futbolininkas iki tol rungtyniavo tik Brazilijoje. Futbolo paslapčių jis mokėsi „Sao Paulo“ klube, o profesionalo karjerą pradėjo 2014-aisiais „Atletico Mineiro“ komandoje.

2017 m. dalį sezono J. Figueiredo žaidė „Democrata“ ekipoje, vėliau vėl atstovavo „Atletico Mineiro“ komandai. „Kauno Žalgirio“ naujokas yra šiek tiek treniravęsis su Brazilijos rinktinės žaidėjais Neymaru ir Philippe Coutinho.

Prieš dvikovą su „Jonavos“ ekipa Žalgiris.lt pakalbino „Kauno Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį M.Čepą.

– Ketvirtadienį komanda pagaliau žais S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Džiaugiatės tuo?
– Žinoma, žaisti ant vejos yra smagiau nei ant dirbtinės dangos. Tačiau šiame stadione mūsų futbolininkai šiemet dar nesportavo. S.Dariaus ir S.Girėno stadiono veją per treniruotę išbandysime tik gegužės 2 d. Norint laimėti, bet kurioje aikštėje reikia žaisti gerai.

– „Jonavos“ futbolininkus svečiuose įveikėte minimalia persvara. Savo aikštėje tenkins tik pergalė ar ir lygiosios nebūtų blogas rezultatas?
– Taip, išvykoje laimėjome. Tačiau nebūna vienodų rungtynių, vėl viską pradėsime nuo balto lapo. „Jonava“ – stipri komanda, laukia bekompromisė kova. Mūsų tikslas – pergalė. Tenkins tik ji. Aš vyrus prieš kiekvieną mačą nuteikinėju pergalei. Reikia ekipą paruošti, atstatyti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Sakyčiau, labiau psichologiškai.

– Ar komandoje nėra traumuotų žaidėjų? Su jonaviečiais rungtyniausite stipriausios sudėties?
– Visi yra sveiki. Nebus ir diskvalifikuotų futbolininkų, nes jau galės į aikštę įbėgti legionierius Ante Bakmazas.

– Praėjusį sezoną treniravote „Jonavą“. Ar šios ekipo braižas, prie jos vairo stojus kitam strategui, pasikeitė?
– Šiemet gerokai pasikeitė mūsų būsimų varžovų sudėtis, pasikeitė ir braižas. Komanda tikrai sustiprėjo, pasikvietė kvalifikuotus futbolininkus. Naujas treneris įnešė savo mintis, filosofiją.

– Pastaruoju metu „Kauno Žalgiriui“ nesiseka, komanda pergalės neiškovojo jau šešis turus. Kokios priežastys?
– Čempionatą pradėjome vienokia taktine schema, dabar bandome kitokią. Tam reikia laiko. Prie mūsų vartų būdavo daug pavojingų momentų. Ir per pastarąsias rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“ praleidome daug įvarčių, gynyba nebuvo gera. Tačiau vyrai per treniruotes labai sąžiningai dirba, aš patenkintas jų atsidavimu. Reikia dar truputį laiko, rezultatai turi gerėti. Tikiu komanda, jos galimybėmis eiti į priekį.

– Neseniai ekipą papildė 21 metų puolėjas iš Brazilijos Joao Figueiredo. Kokį įspūdį apie naujoką spėjote susidaryti?
– Tai kvalifikuotas, jaunas ir, kaip sakoma, alkanas puolėjas. Jis trokšta žaisti, nori aikštėje praleisti daug laiko. Brazilo fizinis pasirengimas dar nėra geras, bet jis yra užsispyręs, darbštus, norintis tobulėti.

Komentarai

  1. Vilnietis

    „reikia laiko“? Laiko buvo tarpsezonyje, dabar reikia TASKU! Gerai, kad pasirase ta brazila, bet to nepakanka… Pirmoje eileje reikia rimto demesio is vadovybes, tada ir visa kita atsiras. Bet kokiu atveju sekmes pries jonaca…

  2. Raimis

    Sekmes rytoj Kauno Zalgiriui