SMS.credit.lt A Lygos VIII turo simbolinėje rinktinėje ir Kauno „Spyrio“ saugas Dmitry Rekish 0

Šįkart SMS.credit.A lygos VIII turo simbolinės rinktinės didžiąją dalį sąrašo sudaro trijų pergales iškovojusių pretendentų į medalius futbolininkai, tarp jų ir Kauno „Spyrio“ saugas Dmitry Rekish.

Marius Rapalis („Trakai“). Dvikova su Kauno „Spyriu“ galėjo susiklostyti ir kitaip, jei pirmajame kėlinyje rezultatui esant 0:0 riterių vartininkas nebūtų dukart sustabdęs varžovų lyderio Dmitrijaus Rekišo išpuolių. Antrajame kėlinyje viskas buvo sudėliota į čempionato logiką atitinkančias lentynas – trakiškiai laimėjo 2:0, M.Rapalis antrose rungtynėse iš eilės išsaugojo savo vartus „sausus“.

Deividas Česnauskis („Trakai“). Dešiniojo gynėjo pozicijoje žaidžiantis komandos kapitonas vėl buvo pavojingas varžovams lankydamasis jų aikštės pusėje. D.Česnauskis prašmatnia dovana Linui Klimavičiui įsirašė dar vieną rezultatyvų perdavimą į asmeninę sąskaitą, o antro negavo tik todėl, kad iš idealios situacijos smūgiavęs Lukas Kochanauskas buvo pernelyg gailestingas „Spyriui“.

Algis Jankauskas (Vilniaus „Žalgiris“). Rungtynių su Marijampolės „Sūduva“ pradžioje vidurio gynėjas noriai prisidėdavo prie komandos atakų, turėjo progą, o antruoju bandymu įmušė, pasiuntęs kamuolį į tinklą galva. Vėliau, „Sūduvai“ perėmus kamuolio kontrolę, A.Jankauskas užsiėmė savo tiesioginėmis funkcijomis ir padėjo „Žalgiriui“ ramiai griauti varžovų atakas bei pelnytai nukeliauti iki dar vienos pergalės.

Linas Klimavičius („Trakai“). Kaip ir A.Jankauskas, rado progą pasiųsti kamuolį į varžovų vartus. Savo aikštės pusėje į rimtesnį gaisrą riterių gynėjai pateko tik sykį, kai „Spyris“ surengė žaibišką ataką, o D.Rekišas atsidūrė su kamuoliu vienas prieš vartus. Tąsyk „Trakus“ išgelbėjo M.Rapalis, o vėliau L.Klimavičius ir kiti komandos griovėjai metodiškai naikino pavojaus židinius. Tiksliau – net neleisdavo jiems įsiplieksti.

Justas Raziūnas (Klaipėdos „Atlantas“). Principinėje dvikovoje su Pakruojo „Kruoja“ klaipėdiečių gynyba egzaminą iš esmės išlaikė – praleido tik sykį. Tomo Birškio įvartis atkeliavo iš dešiniojo, o ne iš kairiojo gynybos krašto, kuriame žaidė J.Raziūnas. Pats gynėjas neretai prisidėdavo prie „Atlanto“ atakų, atnešusių uostamiesčio komandai tris įvarčius ir svarbią pergalę prieš „SMScredit.lt A lygos“ vicečempionus.

Jurijus Kendyšas („Žalgiris“). Kaip įprasta, tvirta žaliai baltų uola aikštės viduryje. Kai „Sūduvai“ buvo atiduota kamuolio kontrolė, baltarusis darė viską, kad pavojus vilniečių vartams nekiltų, o antrajame kėlinyje ir pats pabandė galutinai pašalinti visas abejones dėl to, kas stipresnis – kartą po J.Kendyšo smūgio iš toli „Sūduvą“ gelbėjo vartininkas Džiugas Bartkus, sykį saugas pavojingai atakavo varžovų vartus galva.

Martynas Dapkus (Kauno „Stumbras“). Iš Izraelio į tėvynę prieš sezoną grįžęs saugas iš karto tapo vienu Kauno komandos lyderių, o lygiosiomis pasibaigusiose rungtynėse su „Klaipėdos granitu“ ir įmušė pirmąjį savo įvartį. Kartu su Viliumi Armanavičiumi ir Mohamedu Emi Djabrailovu M.Dapkus didžiąją rungtynių dalį kontroliavo situaciją aikštės viduryje, o nepatenkintas futbolininkas gali būti nebent dėl to, kad klaipėdiečiai atsilaikė ir iškrapštė tašką.

Robertas Vėževičius („Atlantas“). Darbas ir sentimentai – tarpusavyje nesusiję dalykai. Pernai su „Kruoja“ šalies čempionato sidabrą iškovojęs R.Vėževičius tai įrodė dešiniajame krašte negailestingai draskydamas Aukštaitijos komandos gynybą į skutus. Tik po rungtynių, ko gero, efektingiausias šio turo saugas atsiprašė Pakruojo – už du įvarčius, už tai, kad būtent jo žaidimas nemaža dalimi lėmė Klaipėdos futbolininkų pergalę.

Dmitry Rekish (Kauno „Spyris“). Vienintelis žaidėjas, kuris paliko aikštę nugalėtas, bet pateko į „Top Sport“ šio turo rinktinę. Savotišką „laisvo menininko“ statusą aikštėje turintis „Spyrio“ lyderis pirmajame kėlinyje aktyviai ieškojo būdų pasiųsti kamuolį į „Trakų“ vartus, bet sėkmė baltarusiui nesišypsojo. Antroje rungtynių dalyje paradui jau besąlygiškai vadovavo riteriai.

Darius Kazubovičius (Utenos „Utenis“). Antrajame rungtynių su „Šiauliais“ kėlinyje tiksliai apskaičiuota trajektorija atsidūrė zonoje, kurioje gavo kamuolį iš Edgaro Mastianicos ir šaltakraujiškai pasiuntė jį į tinklą. Pasak šiauliečių trenerio Tomo Ražanausko, rungtynėse, kuriose uraganiškas vėjas šeimininkavo labiau už žaidėjus, pirmasis įvartis turėjo būti lemiamas. Taip ir nutiko, o D.Kazubovičius įmušė antrose rungtynėse iš eilės.

Andrejus Paniukovas („Atlantas“). Rezultatyvus perdavimas, „Kruojos“ gynėjui Horia Crisanui „išrūpinta“ raudona kortelė, baudos smūgis, po kurio kilus sumaiščiai R.Vėževičius išvedė „Atlantą“ į priekį, ir vienuoliktas įvartis per septynerias sezono rungtynes, sudavęs paskutinį smūgį Pakruojo komandos ambicijoms išsigelbėti. Žodžiu, dar viena įprasta A.Paniukovo darbo diena „SMScredit.lt A lygoje“.

Nerijus Kesminas, Alyga.lt

Komentarai