M.Čepas: „Prieš rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ žaidėjams papildomos motyvacijos nereikia“ 0

Gegužės 23 d. 18.00 val. „Kauno Žalgiris“ S.Dariaus ir S.Girėno stadione žais A lygos čempionato rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai per 13 rungtynių surinko 14 taškų (4 pergalės, 2 lygiosios, 7 pralaimėjimai). Sostinės ekipa sužaidė 14 mačų ir pelnė 28 taškus (8 pergalės, 4 lygiosios, 2 pralaimėjimai). Kauniečiai turnyro lentelėje užima šeštąją vietą, vilniečiai – antrąją.

Šiame sezone komandos tarpusavuje žaidė du kartus. Vasario 25 d. Vilniuje vykusią dvikovą 2:0 laimėjo Aurelijaus Skarbaliaus auklėtiniai, o balandžio 18-ąją Kaune ekipos sužaidė be įvarčių.

Pastaruoju metu tiek Mindaugo Čepo auklėtiniai, tiek sostinės futbolininkai rungtyniauja sėkmingai. „Kauno Žalgiris“ gegužės mėnesį per trejas rungtynes savo sąskaitą papildė septyniais taškais (2 pergalės, 1 lygiosios). Kauniečiai nugalėjo Jonavos „Jonavą“ (1:0) ir Kauno „Stumbrą“ (2:0) bei sužaidė lygiosiomis 0:0 su Palangos „Palanga“. M.Čepo auklėtiniai per trejas rungtynes nepraleido nė vieno įvarčio.

Vilniaus komanda laimėjo visus tris pastaruosius mačus. Ji įveikė „Jonavą“ (2:1), Trakų „Trakus“ (1:0) ir Klaipėdos „Atlantą“ (3:1).

Prieš dvikovą su vilniečiais pakalbinome „Kauno Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį M.Čepą.

– Komanda turėjo šiokią tokią pertrauką – nerungtyniavo daugiau nei savaitę. Ar per dvikovą su Vilniaus „Žalgiriu“ tai bus jūsų privalumas?
– Negaliu dabar atsakyti, parodys rungtynės. Mes per tą laiką labai gerai padirbėjome, leidome futbolininkams ir pailsėti. Per treniruotes atlikinėjome tuos dalykus, kuriuos bandysime pritaikyti per mačą. Visi nekantriai laukiame susitikimo su Vilniaus „Žalgiriu“ ir esame jam pasirengę.

– Savo aikštėje su sostinės futbolininkais sugebėjote sužaisti lygiosiomis. Ko tikitės iš artėjančių rungtynių, kaip nuteikinėjate joms auklėtinius?
– Rungtyniaujant su Vilniaus ekipa mūsų futbolininkams papildomos motyvacijos nereikia. Manau, vyrai puikiai supranta šio mačo svarbą. Pažiūrėję į turnyro lentelę matome, kad mums kiekvienas taškas yra aukso vertės. Todėl reikia kautis netausojant jėgų.

– Per rungtynes turbūt didesnį dėmesį skirsite savo vartų saugumui? Ar žaisite atvirą futbolą?
– Didesnę laiko dalį teks gintis. Žinome varžovų stipriąsias ir silpnąsias puses. Bandysime pasinaudoti jų silpnosiomis pusėmis. Mūsų gynyba turi veikti nepriekaištingai, o atsiradus galimybei, stengsimės užpulti. Aklai nesiginsime.

– Pastaruoju metu Vilniaus „Žalgiris“ taškų nešvaisto – laimėjo trejas pastarąsias rungtynes. Kaip apibūdintumėte varžovus?
– Tai stipri komanda, kurios žaidimo kreivė kyla aukštyn. Sostinės futbolininkai demonstruoja kokybišką futbolą. Tačiau, kaip jau minėjau, turi ir silpnesnių vietų. Bus tikrai įdomios rungtynės.

– Anksčiau esate buvęs Vilniaus „Žalgirio“ ir vyriausiasis treneris, ir asistentas. Sentimentai šiam klubui dar išlikę?
– Sentimentai sentimentais, tačiau dabar aš dirbu „Kauno Žalgiryje“ ir esu be galo laimingas.

Komentarai